Verbeek kan alleen tussentijds vertrekken naar buitenlandse club

By
Updated: maart 6, 2013

Gertjan Verbeek heeft in zijn huidige verbintenis bij AZ een clausule op laten nemen dat hij uit Alkmaar mag vertrekken, wanneer een buitenlandse club zich voor hem meldt. Dit meldde Toon Gerbrands, de algemeen directeur van AZ, woensdag aan Voetbal International.

Verbeek wordt de laatste dagen veelvuldig in verband gebracht met FC Twente. Na het opstappen van hoofdtrainer Steve McClaren zijn de Tukkers op zoek naar een opvolger en de geboren Deventenaar zou een van de kandidaten zijn. Gerbrands laat op zijn beurt weten dat Verbeek voor een dergelijke stap medewerking vanuit de AZ-directie moet krijgen.

“Voor een Nederlandse gegadigde is het aan de directie om daar ja of nee tegen te zeggen”, verklaart Gerbrands. “En iedereen kent Verbeek: afspraak is afspraak. Daar doet hij verder ook niet moeilijk over.” Verbeek staat tot medio 2015 onder contract in Alkmaar. Bron: Soccernews.nl

12 Comments

 1. Jay

  6 maart 2013 at 16:39

  Pastoor heeft zijn contract bij NEC net met 1 jaar verlengt. Dus als dat de beoogde opvolger is, dan zullen we het nog een seizoen met Verbeek moeten doen.

 2. Gerrit Vooijs

  6 maart 2013 at 18:24

  Ja toen Verbeek dit weekend aangaf zijn contract te respecteren wist Pastoor – van Verbeek – dat hij nog 1 jaar bij NEC moest blijven.

  Mocht Verbeek toch het veld MOETEN ruimen is een 1 jarig contract redelijk af te kopen 🙂

 3. i.pjotr3

  6 maart 2013 at 18:54

  t zal storm lopen met die buitenlandse clubs 😉

 4. De echte supporter

  6 maart 2013 at 18:55

  ik ben het met jullie eens. zo is het ook. mocht verbeek vertrekken gedwongen of naar een buitenlandse club, dan kan az het contract van pastoor afkopen.

 5. Jeroen

  6 maart 2013 at 19:28

  Moet wel zeggen dat dit ‘gelul’ steeds meer in het nieuws komt…. er zal dus vast wel wat gaande zijn intern.

 6. oma

  6 maart 2013 at 21:43

  ik snap een ding niet dat jullie zo gek van pastoor zijn.
  zou hij zoveel beter dan verbeek zijn?
  wat heeft hij bewezen als trainer?

  • De echte supporter

   6 maart 2013 at 21:44

   pastoor lijkt me een man met meer emoties dan verbeek. ik heb het gevoel dat hij niet zo star is.

  • Gerritvooijs

   6 maart 2013 at 22:13

   Je kunt het ook omdraaien: wat heeft Verbeek bij AZ nu helemaal bewezen. Jonge spelers staan stil in hun ontwikkeling, nu Verbeek bij AZ noodgedwongen moet werken met een mix van talent en jeugd weet hij daar met moeite een elftal uit te formeren dat slechts 1 spelletje beheerst. Werkt dat niet staan ze radeloos op het veld.

   Vergelijk dat nu eens met Koeman. Wie waren vorig jaar De Vrij, Martens Indië, clasie, Leerdam, mokotjo, vilhena, Boetius?
   Ook daar zijn gerenommeerde spelers vertrokken : bakkal, vlaar, Guidetti, Fer en nog veel meer spelers. Wat kwam daar voor terug Pelle……….

   Nee, Verbeek heeft mij als opbouw trainer zwaar teleurgesteld.

   • i.pjotr

    6 maart 2013 at 22:45

    Krijg ik geen speld tussen, ome Gerrit!
    Komende jaren Breekt er genoeg talent door bij AZ (althans , dat mag ik hopen) en daar hebben we een ander soort trainer voor nodig. Eentje die DURFT!

   • oma

    7 maart 2013 at 10:56

    onder wie heeft az de laatste jaren ook weer uefa gespeeld?

    wie was dat ook weer pastoor?
    nee ik dacht verbeek.
    ga eens kijken met wat voor rotzooi hij moet werken,drie van de verdedigers kunnen zo een paar straat verder gebracht worden de vuilverbranding.
    het is zo makkelijk om al door om een andere trainer teroepen.
    en pastoor,ik dacht dat je nec en az niet kon vergelijken de druk bij az is even hoger,als nec een 10 plek haalt hebben ze een top seizoen gehad az moet uefa binnen halen.even moeilijker dacht ik zo.iedere supporter verwacht dat az bij de eerste 4 speelt bij nec niet.
    dit zijn twee verschillende club`s die je niet kan vergelijken.ik durf testellen dat nec meer kwaliteit in de ploeg heeft dan az.
    alleen al in de verdediging.

  • Gerritvooijs

   6 maart 2013 at 22:17

   Als je kijkt wat Pastoor met minder materiaal als Verbeek uit NEC weet te halen is dat een topprestatie !

 7. NHN

  7 maart 2013 at 13:12

  Ik ben niet zo kapot van die trainerswissels. Maar er zal toch wat moeten gebeuren. Verbeek heeft best wel kwaliteiten,maar is tot nu toe niet in staat gebleken,AZ aan het voetballen te krijgen. Dat je stug en eigenwijs hoeft helemaal geen slechte eigenschap te zijn,maar in dit geval dus wel. Hij blijft maar vasthouden aan dezelfde spelwijze en basiself, die geen punten opleveren. Het is dus gebleken dat Verbeek, mindere voetballers niet beter kan maken. En dat valt me tegen. Ook het feit dat Verbeek het steeds maar ziet zitten in spelers die geen enkele strijd leveren valt me op. Voor iemand die zelf zo tuk is op fysieke gesteldheid is, vindt ik dit onbegrijpelijk.
  Kortom:in de allereerste plaats zal een uiterste poging moeten worden gedaan om AZ in de eredivisie te houden. Dit zal moeilijk genoeg zijn… Hoe, maakt niet uit. Bal op het dak, en alarmfase 1 voetbal toegestaan.
  En daarna, nieuwe trainer (daarvoor mag ook),of die trainer nu Pastoor is,maakt niet uit , iig iemand die bereid is alles te doen om gewoon punten te halen.En het lijkt me ook dat de technische staf een flink onder de loep genomen moet worden. Hoe zijn we in godsnaam aan al deze slapstick-voetballers gekomen? Al is Gerbrands dan de eindverantwoordelijke , die Stewart heeft zich in mijn ogen volkomen onmogelijk gemaakt. Vooral omdat hij de hele selectie (samen met Verbeek) de “komt wel goed”houding heeft aangepraat. Daar zitten we nu 9 wedstrijden voor het einde flink mee. En natuurlijk van wege de compleet waardeloze aankopen,en daarin blijven volharden (wat hebben we nu aan een flegmatieke middenvelder, nu we een meedogenloze verdediger nodig hebben?)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *