Stewart: ‘Degradatie spookt niet door mijn hoofd’

By
Updated: maart 4, 2013

De landskampioen van 2009 bivakkeert nog maar een plek boven de rode streep. Ondanks de huidige vijftiende plaats in de stand van de Eredivisie is er echter geen sprake van paniek bij AZ.

“Het is een vervelende situatie. Wij moeten nu heel hard knokken om hieruit te komen”, aldus Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart tegenover RTV Noord-Holland. Op de vraag of degradatie wel eens door zijn hoofd spookt, volgt het antwoord. “Het spookt niet door mijn hoofd, maar de realiteit is wel dat wij daar vlakbij staan.” Bron: Elfvoetbal.nl

 

14 Comments

 1. De echte supporter

  5 maart 2013 at 06:50

  misschien moet het juist wel spoken in je hoofd steward. Hoe kan hij dat nu zeggen. Beerends wordt aangepakt door Verbeek als hij zegt geen noodzaak van paniek te voelen, maar de hogere legerleidingkan gewoon zeggen het is de realiteit maar het spookt niet in mijn hoofd. Wat zijn dit emotieloze mensen. AZ sprak mij aan als familieclub. In een familie hoort soms emoties naar boven te komen Hier bij az niet. het is net of ze zelf deze competitie niet meemaken. wat een wanbeleid en wanvertoning op het veld.

 2. Paul

  5 maart 2013 at 08:40

  @ De echte supporter; Vind juist dat hij het wel goed zegt. Paniek is ook niet goed, en ze moeten inderdaad heel hard knokken om hier uit te komen!
  Denk gerust dat ook bij de directie wel emotie aanwezig is hoor. Deze situatie doet echt wel wat met die jongens, die zijn hier ook niet gelukkig mee.
  Het loopt deze competitie dit jaar sowiezo nogal raar. Heerenveen staat met 4 punten meer op p9!

 3. Jay

  5 maart 2013 at 09:28

  Reken maar dat ze zich zorgen maken, dat willen ze alleen niet laten zien aan de buitenwereld. Bij AZ blijft alles rustig, dat beeld van de club vinden ze blijkbaar heel belangrijk.

  Maargoed, wat kan je verder ook doen? Nu spelers kopen kan niet meer. De jeugd een kans geven is een flinke gok nemen. Een andere speelwijze gaat niet gebeuren volgens Verbeek, want daar heeft hij de spelers niet voor. Dus wordt er maar op dezelfde voet doorgegaan en gehoopt dat we net genoeg punten halen om ons te handhaven. Laten we dat idd hopen.

 4. Mozes

  5 maart 2013 at 09:39

  Week in, week uit zien we niet alleen bagger voetbal maar ook de tekortkomingen van AZ.

  Ik als leek zei in Augustus 2012 “met dit elftal eindig je hooguit als 12e”

  Een bankspeler van NAC, een matige speler van Heerenveen en een lomperik van Zwolle maken AZ niet sterker. AZ moet zich flink achter de oren krabben. Transferbeleid slaat werkelijk nergens op. Niet alleen onze transfer maar de koppigheid van Verbeek doet ons ook de das om.

  Johansson is beter dan die Marcellis. Waarom stel je Dirk dan nog op? Elm voegt helemaal niks toe en Gudmundsson wel. Laat Overtoom is op het middenveld en zet JB weer links voorin. Die geeft tenminste 1 x in de zoveel tijd een voorzet.

  AZ heeft een nieuwe trainer nodig en 4 a 5 nieuwe spelers.

  Verkoop:

  Marcellis, Reijnen, Gorter en Elm.

  • oma

   5 maart 2013 at 10:34

   als ze die spelers kwijd willen dan moeten ze geld mee geven.
   geen club wil ze hebben.
   je vergeet trouwens berense nog.

  • Jeroen

   5 maart 2013 at 10:41

   Ik ben bang dat dit gewoon structureel is. Kijk bijvoorbeeld naar de prestaties van Jong AZ. Die zijn al een klasse lager geplaatst vanwege de slechte prestaties.

   Overigens ben ik het met je eens dat Beerens, Marcellis, Reijnen en Gorter te kort komen. Elm krijgt van mij nog wat meer krediet, maar speelt inderdaad ook te slordig.

   • Mozes

    5 maart 2013 at 11:51

    AZ heeft paar juwelen in de jeugd lopen maar die zal nooit debuteren onder Verbeek.

    Van Overeem is nu al beter dan Elm
    Lam is nu al beter dan Reijnen
    Lewis komt dan wel terug van blessure maar zou moeiteloos Beerens kunnen vervangen of op links kunnen spelen.
    Wijnaldum is beter dan Gorter! Geef die jongen is vertrouwen en laat hem 9 wedstrijden staan. Dan heb je volgend seizoen een uitstekende linksback.

    Je hoeft die jongens niet af te kopen en ze hebben ons amper wat gekost.

    Verbeek valt constant terug op zijn 11 en wijzigt alleen bij blessure of schorsing. Alleen Gudmundsson haalt hij er makkelijk af. Marcellis is van het niveau VVV. Ik snap dan niet waarom een groot talent als Johansson op de bank moet plaatsnemen

    ————————–Esteban
    Johansson- Lam- Gouweleeuw- Wijnaldum
    Overtoom – Henrikssen – Martens
    Aankoop – Johansson – Lewis

    Bij verkoop van Maher gewoon 3 jongens kopen die direct kunnen concurreren met de basis. Duarte en Kali kan je voor weinig geld halen. Haal nog een snelle rechtsbuiten en verdediger en je doet volgend jaar mee voor de bovenste 5 plekken. Die van der Hoorn is niet verkeerd of een Gudelj

 5. Bradje

  5 maart 2013 at 22:59

  Van mij mag Duplan wel komen. Dat hadden ze 3 jaar geleden al moeten doen.

 6. NHN

  6 maart 2013 at 10:43

  “Degradatie spookt niet door mijn hoofd”. Nee maar zo gaat het al het hele jaar. Misschien dat er intern wel wat besproken wordt, maar klinkende beslissingen zijn er niet genomen. In de winterstop hadden er maatregelen genomen kunnen worden om AZ in elk geval achterin wat zekerder te maken. Maar nee, het enige wat gebeurd is, is dat nog een zomeravond voetballer is aangetrokken, en een geblesserde spits. En daarnaast Falkenburg en Boymans verhuurd. AZ is er weer niet sterker op geworden. Het hele transferbeleid slaat inderdaad helemaal nergens op. Voor mij dan ook een reden om de vloer aan te vegen met die Stewart. Het enige wat hij gepresteerd heeft, is het aantrekken van Jozy Altidore voor veel geld (die het voetballen nog moest leren destijds), voor de rest is AZ volgepompt met miskopen, de jeugd wordt geen kans gegeven. Het resultaat is het slechtste AZ sinds ’97. Nu weet ik wel dat Stewart alles voorgekouwd wordt door Gerbrands, maar dan nog, waar heb je anders een directeur voetbalzaken voor?
  En maar blijven weg-lullen: “de punten gaan wel komen”, “we hebben geen behoefte aan voetballers die de bal de tribune injagen”, “we blijven bij onze voebal filosofie”,”we zijn op de juiste weg”, “er is geen reden tot paniek”, “paniekaankopen past niet bij de visie van AZ”, en nu dit weer. Stewart heeft opzichtig gefaald, en ziet dit nog steeds niet in. Het is een vervelende situatie, we moeten hard knokken om hieruit te komen. MAAR ER WORDT NIET HARD GEKNOKT! ER WORDT GEEN REET UITGEVRETEN!!
  Ik hou m’n hart vast, omdat zelfs nu niet, bij AZ niemand inziet dat het bijna te laat is om degradatie nog af te wenden. Misschien zie ik het te somber in,maar ik zie dit AZ geen resultaten meer halen,waar andere ploegen er nog wel een eindsprintje uit zullen gooien. En Stwart blijft maar grijnzen, nee hoor, we zijn goed bezig.
  En iedereen mag blijven doen wat ‘ie doet. Balletje rondtikken, de tegenstander laten scoren, en dan weer een lulverhaal voor de camera geven.
  En Stewart blijft maar dromen, dat de punten wel gaan komen (volgend jaar misschien tegen Fortuna Sitard)

  • Gerrit Vooijs

   6 maart 2013 at 18:17

   Ik ben het voor een groot deel met je eens vwb de kop in het zand blijven steken en hopen dat het goed komt.
   Stewart is geen Martin van Geel dat is duidelijk. Van Geel weet met weinig middelen toch een evenwichtige selectie samen te stellen en de trainer vult die met jeugd aan.

   Stewart moest roeien met de riemen die hij kreeg van Gerbrands en die waren kort…….
   Verbeek moest de jeugd laten doorstromen maar nee, de halsstarrige Verbeek demotiveerde de Beloften door deze zelden of nooit een serieuze kans te geven.
   De TD en de Trainer hebben er dus een zootje van gemaakt.

   Gerbrands die voor de winterstop zich grootmoedig opwierp als hoofdschuldige is nu ondergedoken. Niets meer van vernomen, geen boetekleed meer………. Verbeek en Stewart mogen nu de kolen uit het supportersvuur gaan halen !

   Gerbrands heeft AZ gezond gemaakt, zelfs sneller als gepland maar de offers zijn te groot !
   De eventuele degradatie van AZ is mede te danken aan het harde saneringsbeleid van Toon Gerbrands.

 7. De echte supporter

  6 maart 2013 at 18:57

  ik ga ervan uit dat we feitelijk niet gaan degraderen, maar dt is nog een enorme opgaven.

  • Gerritvooijs

   6 maart 2013 at 20:41

   Roda pakt de punten en klimt naar boven. Roda heeft nu met Demouge en Malki 2 goede spitsen.
   Ik verwacht dat AZ volgende week 16 e staat en de nacompetitie bijna een feit is.
   Ik ben bang dat dan pas bij de AZ selectie de paniek / frustratie toeslaat en dat de groep uiteen valt…………
   Dit zijn prima voetballers maar geen winnaars met het mes tussen de tanden.

   • De echte supporter

    6 maart 2013 at 20:48

    ik snap het, maar hoop dat je ongelijk heb. laten we hopen dat we geen nacompetitie hoeven te spelen

 8. Fortuna

  6 maart 2013 at 21:19

  Verbeek moet een ander systeem gaan spelen 4-2-3-1 we krijgen veel te veel doelpunten tegen gewoon met 2 controleurs voor de verdediging.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *