Viergever: ‘Dit is een mokerslag’

By
Updated: maart 4, 2013

Nick Viergever betreurt de nederlaag tegen RKC Waalwijk (2-1). Door het verlies staat AZ momenteel op de vijftiende plaats, die ook nog eens gedeeld wordt met Roda JC Kerkrade. De verdediger maakt zich zorgen.

‘Dit is zeker een mokerslag’, constateerde Viergever na afloop bij Eredivisie Live. ‘We staan nu op de streep. Het is heel zuur, ik heb er geen woorden voor. We begonnen goed aan de wedstrijd en wilden dezelfde spirit als tegen Ajax opbrengen.’

‘In de rust hebben we elkaar opgepept om weer te strijden en te voetballen. Toen we 1-1 maakten dachten we dat we er overheen zouden gaan. Daarna speel je het slecht uit, verlies je en is het heel pijnlijk. Een dieptepunt voor AZ.’

‘Bij vlagen word je weggespeeld, bij vlagen speel je ze weg’, vervolgde de verdediger. ‘Bij de 2-1 van RKC wisten we dat het weer niet meezat. We vochten eigenlijk al tegen degradatie, daardoor speelden we deze wedstrijd als een finale.’

Desondanks ziet Viergever, die aangeeft zich zorgen te maken, wel perspectief. ‘Gelukkig zit alles nog redelijk dicht bij elkaar, maar het moet nog beter. Ik maak me best zorgen. We hebben drie keer tegen de concurrent gespeeld, waar we één punt uit hebben gehaald. Dat zegt genoeg.’ Bron: VI

7 Comments

 1. Jay

  4 maart 2013 at 09:49

  Het zit duidelijk niet goed in de koppies van de spelers. Ze zagen deze wedstrijd al als een finale en dan presteren ze dit! Ik denk dat je nu echt hard moet ingrijpen en een hoop spelers gaan wisselen. Marcellis, Beerens en Gorter mogen van mij sowieso op de bank blijven zitten.

 2. Derek

  4 maart 2013 at 11:43

  Reijnen, gorter, beerens sowieso niet meer opstellen.

 3. NHN

  4 maart 2013 at 12:24

  Viergever maakt zich zorgen. Dat mag ook wel. De kaarten gaan nu geschudt worden. En AZ is in een vrije val beland. Ik blijf iedere week hopen op een verbetering, maar die blijft uit. En daar zie ik ook geen verandering in komen.Tegen de knokploeg van Maurice Steyn, zal dit zooitje klaplopers ook weer als verliezer afdruipen. Tenzij Den Haag een off-day heeft. Daar moet je dan maar op hopen. De eigen kwaliteiten zijn gewoon te laag. AZ heeft teveel zomeravondvoetballers (eigenlijk alleen maar). Viergever is beslist geen slechte voetballer, maar ook hij staat niet op, om de kar te trekken.
  Ik hoor wel vaker dat AZ met deze voetballers veel hoger hoort te staan. Maar dat betwijfel ik. Ook tegen RKC was te zien dat het gewoon een slecht uitgebalanceerd team is. En nu het tijd is om de mouwen op te stropen, blijken we zulke voetballers niet in huis te hebben. Had nog gekund in de winterstop. Was dan wel een paniekaankoop geweest, maar dat mag ook wel, als je er zo beroerd voorstaat.
  Maar nee, onze yank was op zoek naar mooie voetballers. Wat en afknapper. Nu gaan we regelrecht af op de nacompetitie. Het is niet te hopen dat Willem II die laatste wedsrijden ineens de geest krijgt want dan staat AZ echt 18e na 34 wedstrijden.

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  4 maart 2013 at 15:22

  Als je Martin van Geel afzet tegen Ernest Stewart spreekt de ranglijst voor zich. De waarde van Boëtius versus de waarde van Maher? Het is duidelijk dat de ene TD waarde creëert en de ander niet. De spelers die bij AZ in waarde geapprecieerd zijn ten opzichte van hun aankoopwaarde zijn op drie vingers te tellen namelijk Altidore, Esteban(?) en Maher (aankoop nul). Misschien dat Viergever nog steeds meer waard is dan zijn aankoop maar daar houdt het ook wel een beetje op. Een dik pak geld krijg je nu niet meer voor deze ex-international. De gehaalde prikkies zijn nog steeds weinig waard, de meerderheid van de basisspelers zijn nu fors minder waard. De doorstromende jongelingen, die hebben zich nauwelijks kunnen bewijzen. En dit is niet alleen in financieel maar ook in potentieel opzicht bezien. Viergever zal zijn heil wel ergens anders zoeken aan het einde van dit seizoen, maar met de meesten zal AZ het wel moeten blijven doen terwijl de concurrentie ze is voorbij gestreefd. Laten we hopen op snelle verandering in de samenstelling van het team en van de TD.

  • Gerrit Vooijs

   4 maart 2013 at 20:30

   De TD bij AZ is het uithangbord, Gerbrands bepaalt !
   Brands mocht onder Dirk en Toon tot 10.000 euro beslissen. Daarboven moest hij toestemming vragen en krijgen.
   Stewart heeft echt niet meer bevoegdheden hoor !

   Gerbands had 1 doel en dat was het af;ossen van de schulden en dat is gelukt.
   Verbeek en Stewart moesten met een bijna lege portomonnee jonge talentvolle spelers halen met een laag salaris.
   Roda haalt voor een appel en een ei Demouge op die bere sterk is in de lucht. Niet geschikt voor AZ: te oud, te duur in slaris en geen door verkoopwaarde.
   Tja wat is wijsheid……………….

 5. Vak J

  4 maart 2013 at 18:15

  Bla, bla, bla

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *