AZ nadert degradatiezone na verlies tegen RKC

By
Updated: maart 3, 2013

Later meer.

25 Comments

 1. Maarten

  3 maart 2013 at 16:31

  Mijn clubgevoel voor AZ word als maar minder wat een KUT ploeg

 2. Jeroen

  3 maart 2013 at 16:35

  Ze speelde echt slecht weer! Beerens kwam alleen de eerste minute zijn man voorbij, maar had daarna geen energie meer om een normale voorzet te geven. Marcellis was eigenlijk al de hele eerste helft slecht. Als hij gewoon harder erin was gegaan dan had RKC nooit 1-0 kunnen maken. Echt belachelijk dit!!

  Afgelopen week win je dan zo mooi van Ajax, maar hier laat je het gewoon weer liggen.

 3. oldfan

  3 maart 2013 at 16:42

  Vanaf 1970 een seizoenkaart en dit nog nooit mee gemaakt. Als je zelfs van RKC gaat verliezen wordt de nood hoog. Wat een ellende. De gang naar het stadion wordt steeds meer een beproeving dan ontspanning en plezier.

 4. Derek

  3 maart 2013 at 16:44

  DRAMAAAA!

 5. Yesze

  3 maart 2013 at 17:26

  Ik blijf een AZ hart houden, maar met deze selectie heb ik toch helemaal niets! Er zitten geen echte voetballers tussen waarmee ik me kan identificeren. Ik mis de Barry van Galens!!!
  Wat een stelletje slappe zakken lopen er nu rond. Met als uitschieters: Reijnen, Marcellis, Elm, Beerens en ook een Viergever mag wel wat meer laten zien.

  • Jeroen

   3 maart 2013 at 17:31

   Reijnen deed het aardig, maar mist kwaliteit om echt een goede verdediger te zijn. Marcellis laat helemaal niets zien dit seizoen. Ik was daarom ook blij dat Verbeek hem wisselde voor Johansson. Beerens hoort niet thuis bij AZ en daarnaast heb ik ook mijn twijfels over Elm…. Er moet echt wel iets gaan veranderen.

 6. De echte supporter

  3 maart 2013 at 17:32

  wat heb ik me lopen ergeren aan dit az. slap zonder wilskracht en inspiratie. ze denken zeker dat het vanzelf gaat allemaal. moeten wij maandag doen bij onze baas, dan liggen we eruit.
  het lijkt er wel op dat ze het expres doen, zeker omdat er in hun contracten iets staat van dat ze az moegen verlaten als we naar de eerste divisie gaan degraderen.

 7. Mike

  3 maart 2013 at 17:45

  Wat is AZ een waardeloos team verdien verloren die instelling bevalt me niet we moet weer een Wernbloom hebben bij AZ anders gaan we weinig punten pakken. Mijn Complimenten voor Altidore en Maher en dat zijn in mijn ogen ook de enige die de clubkleur van AZ mogen dragen op dit moment.

  • Leo

   3 maart 2013 at 18:10

   Je vergeet Esteban, hij haalt nog vaak een prima niveau en grijpt goed in als hij plots weer een aanvaller alleen op zich af ziet stormen. Verbeek zal tegen ADO toch echt zonder Marcellis,Elm,Gorter Overtoom aan de start moeten komen. Geef de jeugd een kans op het middenveld. Veel slechter als vanmiddag zal het niet worden.

 8. i.pjotr

  3 maart 2013 at 19:06

  Alle vertrouwen dat GJ het team weer aan t voetballen krijgt, alleen niet met deze 11.
  Wat een mismanagement om falkenburg en boymans te laten gaan.
  Niet dat zij het verschil maken maar dan kun je nog iets proberen in de ……..65e minuut

 9. VakZer

  3 maart 2013 at 19:07

  Waardeloos! Wat een gepruts weer achterin in!

  Reinen moet er echt uit! Marcels terecht in de kleedkamer achter gebleven.

  Zie het echt somber in. Volgend jaar thuis tegen Liverpool en uit tegen Veendam als het zo doorgaat.

 10. kaazie87

  3 maart 2013 at 19:33

  wordt het niet is een keer een tijd dat wij in actie moeten komen in de vorm van supportersactie

 11. NHN

  3 maart 2013 at 20:06

  Een gelukje heeft AZ: Willem II staat stijf onderaan. Die zullen wel direct degraderen. Hoop je dan maar. Niet dat ik iets echt tegen Willem II heb, maar tis maar te hopen dat die in de laatste wedstrijden niet ineens punten gaan pakken. AZ blijft volharden in het slappe “het komt wel goed” voetbal. En daar zal ook geen verandereing in komen, want ze blijven met z’n allen achter die KUT-filosofie staan. Zogenaamd voetballende oplossingen zoeken (terwijl dit nu het tijdperk is om de beuk erin te gooien). AZ zal dus geen punten meer gaan halen, en wat rest is de na-competitie. En dan moet je maar hopen dat ze nog kunnen winnen van ploegen als Cambuur. (daar zie ik dit zootje salonvoetballers ook nog van verliezen).
  Gerbrands, Stewart, Verbeek, bedankt! , jullie hebben het publiek als rotte vis behandeld met jullie dure prijzen, en in ruil daarvoor, een stel mietjes op het veld, die een door de leiding zelf aangeprate, “komt wel goed”houding hebben aangenomen.
  Zelfs als AZ degradeert, tijd voor een grote schoonmaak! Ook tijd voor harde acties van het hondstrouwe publiek. Ik zal AZ altijd blijven steunen, ook nu. Maar de selectie mag best eens weten dat ik dat slappe klootjes voetbal goed zat ben. Sukkels als Reijnen,Hendriksen,Gorter,Berghuis,Marcellis,Elm,Gudmundsson, en eigenlijk de heles selectie is toe aan een striemend fluitconcert. Daar help je ze nioet mee, dat weet ik ook wel, maar ze interesseren ze zich toch geen fuck, in de steun van het publiek. Punten gaan er niet komen, of je ze nu aanmoedigd of uitfluit.
  Nogmaals, ik zal altijd AZ-er blijven, maar ik heb erge veel moeite met de houding van dat slappe zootje nitwits wat tegenwoordig een AZ-shirt draagt.

 12. Maarten

  3 maart 2013 at 20:33

  Spandoek ophangen met een duidelijke tekst dat we het er niet mee eens zijn

  • Mike

   3 maart 2013 at 21:02

   Een Spandoek en dan gaan ze dan beter spelen ? 😉
   De best tekst zou ik persoonlijk dan vinden STEWART ROT OP !!!!!!!!
   Hij is toch de grootste schuldig aan dit seizoen, Overtoom kopen wat heeft hij gedaan tot nu toe, Bankzitter van NAC en VVV kopen, Vervanger voor Wernbloom Elm die mag geen eens zijn veters strikken, Geen knappe centrale verdediger halen na vertrek van Moisander, Het verhuren van Boymans en Falkeburg wat als Verbeek iets anders wilt gaan spelen zoals 4-4-2 dan kan Boymans goed van pas komen dus Verbeek kan zijn tactiek geen eens aanpassen, Ja en toch een vervanger halen voor Boymans maar ja die is geblesseerd ?! En oh ja waar blijft onze Linksvoor. En je waardevolle spelers voor een vrienden prijsje verkopen.

   • NHN

    4 maart 2013 at 09:39

    Als Stewart opdondert zal dat niet direct helpen, maar hij heeft er wel een zootje van gemaakt, dat is zeker. Vergeet niet dat alles ‘m door Gerbrands ingefluisterd wordt. Maar dan nog had hij wel wat spelers van een ander kaliber moeten aantrekken. Niet allemaal hetzelfde soort lichtgewichten. Wat me het meeste stoort is dat de leiding maar steeds blijft vasthouden dat dit, (het zinloze getik op het middenveld,waarna de bal weer verloren wordt), de juiste manier is en blijft. Ook nu,na het verlies tegen RKC zegt GJV doodleuk dat ze zo door moeten gaan. (Daarom zie ik AZ ook geen punten meer halen- de ploegen in mede-degradatie nood stropen de mouwen op en gooien de beuk erin (Roda JC,NAC,Groningen,) en AZ blijft volharden in het hopeloze tik voetbal).
    Hoe dan ook lijkt het me duidelijk dat, we het hele AZ wel duidelijk mogen maken dat (bijna) geen enkele supporter het meer ziet zitten in dat zinloze getik. Vanaf minuut 1 genadeloos uitfluiten (dit helpt niet!, Dat weet ik, maar aanmoedigen helpt ook niet,het interesseert ze geen reet!)
    Dat het tijd is voor Stewart om op te hoepelen, ergens naar heel ver uit de buurt van Alkmaar , mag van mij ook wel met koeieletters duidelijk gemaakt worden.

    • Gerrit Vooijs

     4 maart 2013 at 19:18

     Stewart heeft net als Brands helemaalniets te zeggen en is slechts uitvoerder/boodschapper van Gerbrands.

     Verbeek vraagt, Stewart doet het voorstel, maar het is Gerbrands die bepaald !
     Het was dan ook Gerbrands die bepaalde dat de transfer inkomsten hoofdzakelijk werden gebruikt voor het aflossen van de schulden.
     Verbeek vroeg om spelers en Stewart had nauwelijks geld.
     Leuk is anders.
     Gerbrands was wel eind 2012 zo sportief om de verantwoording voor deze selectie/slechte prestaties te nemen.

     Toen AZ zwarte cijfers schreef waren wij allemaal heel blij want de club had weer toekomst perspectief.

     In de winterstop nam AZ maatregelen en nam afscheid van de kanslozen ( onder Verbeek) en trok Heymans, Overtoom en Johannson aan.

     De pech is alleen dat Overtoom slechts een schim is van de Overtoom in het vorige seizoen, dat de nieuwe spits geblesseerd is en Verbeek de trainer is.
     Verbeek vindt namelijk zijn systeem heilig en dus moet een speler eerst aan hem wennen – en andersom – voor dat hij voor Verbeek inzetbaar is.

     Heeft Verbeek eenmaal een oordeel over een speler dan komt hij daar niet gauw meer van terug.
     De rechtsback johanson krijgt pas zijn kans nu Marcellis blijft falen en de rode streep bereikt is.
     Je mag dus gerust stellen dat als het 0-0 bij rust was geweest Marcellis was blijven staan.
     Wisselen in de rust staat voor Verbeek gelijk aan paniekvoetbal.

     Verbeek is in mijn ogen dan ook voor een groot deel verantwoordelijk voor de slechte resultaten.
     De spelers kunnen slechts plan A uitvoeren en er wordt niet getraind op een alternatieve strijdwijze.

 13. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  3 maart 2013 at 21:33

  Begin alvast maar met het polsen van Willem van Hanegem in het geval dat er brokken moeten worden gelijmd d.m.v. promotie vanuit de Jupiler League.

  De kapitaalvernietiging is enorm als het zo door gaat. Welke club gaat nu nog 10 miljoen knaken voor Adam Maher of een goede prijs voor welke speler dan ook betalen? Hierdoor zit AZ vast aan stumperds zoals Roy Beerens (e.v.a) die je aan de straatstenen niet meer kwijt kan en dus bijna ook geen stuiver meer opleveren. De directie mag zich wel heel goed op het achterhoofd gaan krabben onderhand terwijl De Echte Supporter zich een delirium zuipt en maar op betere tijden hoopt…

 14. karel

  4 maart 2013 at 00:08

  De thuiswedstrijd tegen ajax moet een heksenketel worden sjaals vlaggen spandoeken confettie mee 90 minuten lang zingen en springen cone on mensen

 15. Gerrit Vooijs

  4 maart 2013 at 08:45

  Ondanks alle drama, AZ had na een kwartier minstens 1 x gescoord moeten hebben. In die fase voetbalde dit AZ zoals het kan voetballen als het vertrouwen heeft.

  Verbeek kijkt naar de goede dingen maar sluit zijn ogen voor de zwakke punten.
  Het zijn niet alleen de spelers, ook Verbeek is het probleem!

  Elm heeft te weinig handelings snelheid om zijn huidige rol goed in te vullen. Verbeek houdt er echter stug aan vast.

  Johannson was een duidelijke verbetering tov Marcellis, maar goed slechter kan ook niet. Verbeek weigerde hem op te stellen. Geen Marcellis meer dit seizoen Verbeek !

  Beerens heeft 0,00008 % rendement, en rendement is waar het om gaat, maar Verbeek blijft 4-3-3 spelen.

  De eerste tegengoal : Marcellis verzaakt dramatisch door als een vakantieganger het duel aan te gaan en vervolgens niets meer te doen( shirt vast pakken bv). Reijnen moet dus weer repareren en wordt daar onterecht op afgerekend.

  De gelijkmaker van AZ was schitterend en toen dacht ik AZ kan niet meer verliezen. Want tot gisteren was het zo dat als Alti scoorde AZ minimaal 1 punt pakte.

  Nu moet AZ en dat zal anders moeten gaan. Lelijk winnen is ook winnen Gert Jan !

  Overboord met dat 4-3-3 en 4-2-3-1 gaan spelen. Verdedigend meer controle en de enige man die scoort voorin.
  Daarachter Maher met 2 wisselende secondanten en voor de defensie Elm en Henriksen.

  Mooi is anders maar het licht staat op oranje !

 16. Paul

  4 maart 2013 at 09:01

  Zozo, stevige kritieken! Onterecht is dit natuurlijk niet, maar helemaal terecht vind ik nou ook weer niet. Afgezien van enkele wedstrijden vind ik dat de inzet er wel is, maar het geluk niet. Ik heb dit seizoen echt wel een aantal wedstrijden gezien dat AZ veel beter was dan de tegenstander en uiteindelijk toch met lege handen stond. Deze laatste wedstrijd staat natuurlijk in een enorm contrast met de wedstrijd tegen Ajax. Hoop dat het allemaal toch goed gaat komen met AZ. Ik blijf ze in ieder geval steunen, maar hoop op wat meer beweging in het veld. Want dat is volgens mij het grote probleem. Het is allemaal tikkie terug en tikkie breed, maar nooit eens een mooie loopactie of verrassend combinatie voetbal. Misschien dat dat dan wel weer te maken heeft met vertrouwen?! Dit lijkt mij in ieder geval een goede wake up call. Come on AZ!!!

 17. Jay

  4 maart 2013 at 09:31

  Als supporters moet je achter de club blijven staan, maar kritiek hebben mag best. Het gaat gewoon niet goed en er zal iets moeten gebeuren. Ik vrees dat als we zo doorgaan, we serieus nacompetitie moeten spelen en je weet hoe goed het gaat als de druk hoog is.

  Misschien toch maar wat verdedigender spelen? Minimaal een gelijspel halen en hopen op een counter? Ik weet het anders ook niet meer met deze spelers.

 18. Remco

  5 maart 2013 at 20:42

  het is wel slikken maar az heeft ook wel eens slecht gehad op andere momenten
  2007 2008 12de 2008 2009 KAMPIOEN
  het zit tegen maar dit is ook het opbouw jaar volgend jaar als az niet degradeerd gouweleeuw marcellis weg lam van overeem haye en lewis hopelijk elm uit basis voor overtoom

 19. Remco

  5 maart 2013 at 20:42

  en johansson niet te vergeten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *