Verbeek: ‘Ajax heeft geen recht van spreken’

By
Updated: maart 1, 2013

Gertjan Verbeek geeft aan dat hij alle speculaties rondom AZ-PSV maar flauwekul vindt. “Ja, ik heb Dick Advocaat al gebeld. PSV laat ons de finale winnen en zij krijgen van ons drie punten”, vertelt de AZ-coach smalend tegen De Telegraaf.

“Bovendien: áls we al iets zouden willen, dan nog kan Frank de Boer niks zeggen als ik zes basisspelers rust geef in de competitie tegen PSV”, geeft de oefenmeester aan. “Dan heeft hij nóg geen recht van spreken.” Hij voegt er aan toe: “Zolang ik bij deze club werk, heb ik altijd met een vaste basis gewerkt. Daar is, ook vanuit de pers, nog weleens commentaar op geleverd.”

“Maar buiten blessures en klachten moeten mijn spelers altijd twee duels in de week aankunnen. Het Umfelt is er misschien mee bezig, wij verder niet. We hebben op eigen kracht de finale gehaald. Ik denk ook, dat het helpt, om in de competitie een goede wedstrijd af te werken tegen PSV om daar in de finale vervolgens voordeel van te hebben.”

Bovendien is lijfsbehoud nog allerminst zeker voor de ploeg uit Alkmaar. “Wij willen winnen in de Kuip, maar verliezen we, dan zullen we alsnog in de play-offs mee moeten doen om later in de voorrondes van de Europa League in te stromen. Maar dan moeten we die nog wel halen. Daar zijn nog veel punten voor nodig. Ik denk zelfs, dat we er nog twaalf tot veertien nodig hebben om de play-offs om lijfsbehoud te ontlopen. We hebben er voorlopig dus nog alle belang bij om punten te halen in de competitie.” Bron: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

 1. De echte supporter

  1 maart 2013 at 12:52

  verbeek dat is een duidelijke analyse. die de boer moet ophoude, hij heeft 7 spelers aan de kant gehouden en later er toch maar even drie gewisseld.
  als wij in de competitie wedstrijd 7 spelers aan de kanthouden (az-psv) want die hebben rust nodig voor de bekerfinale dan doen we hetzelfde als die ongelooflijke arogante 020-ers. de boer begint al net zo te worden.
  mag hopen: helemaal niets in amsterdam, dat we dat uit volle borst zouden kunnen zingen. oh wat een seizoen kan het nog worden.

 2. NHN

  2 maart 2013 at 11:04

  Mag hopen dat 020 dat 020, i/d komende wedstrijden nog zoveel punten verspeelt, dat die laatste wedstrijd er niet meer toe doet.
  En dan moeten we ons nog maar afvragen waar AZ staat a/h als AZ-PSV voor de competitie gespeeld wordt. Hopenlijk hoog genoeg om degradatie te ontlopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *