AZ wil overwinteren in Champions League

By
Updated: april 22, 2009
AZ wil overwinteren in Champions League

Een gebrek aan ambitie heeft men de clubleiding van AZ nimmer kunnen verwijten. De Alkmaarse landskampioen speelt volgend jaar voor het eerst in haar historie in de Champions League en wil in het miljoenenbal geen figurantenrol spelen. “Overwinteren zal het doel zijn”, sprak technisch directeur Marcel Brandts optimistische woorden.

De club gebruikt het belangrijkste Europese toernooi echter niet om het groeiproces van de club drastisch te versnellen. “Onze begroting zal opnieuw rond de dertig miljoen euro liggen”, zegt voorzitter Dirk Scheringa in Voetbal International. “Ik heb begrepen dat de Champions League vanaf komend seizoen minder inkomsten garandeert. Dat vind ik niet belangrijk, ik beschouw het als een sportieve eer dat we op het hoogste platform mogen acteren.”

Ook Brandts kijkt uit naar de uitdaging, al weet hij niet wat hij kan verwachten. “Dat is moeilijk in te schatten”, zegt de td. “Ik zie wedstrijden waar ik niet kapot van ben. Maar toen ik laatst naar Liverpool zat te kijken, dacht ik ook: ‘Mijn God…’ Dat leek een trein die overal overheen dendert. Je vraagt je natuurlijk direct af of wij in staat zijn die trein te stoppen. Maar dan praat je wél over de absolute top.”

“Je bent afhankelijk van de loting”, vervolgt het bestuurslid. “We kunnen in de groepsfase ook minder prominente tegenstanders treffen. In elk geval speel je zes wedstrijden en het levert goed geld op. Het wordt een mooi avontuur, waarbij overwinteren ons doel zal zijn.” Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *