Verbeek dolgelukkig met 3-0 zege op Ajax

By
Updated: februari 28, 2013

Trainer Gertjan Verbeek van AZ kon woensdagavond zijn geluk niet op na de zege bij Ajax (0-3) in de halve finale van de KNVB-beker. “We gaan gewoon naar de finale”, blikte hij vooruit richting de eindstrijd van 9 mei tegen PSV in de Kuip.

“Dat we hier met 3-0 winnen, slaat natuurlijk nergens op”, zei Verbeek. “We hebben alleen maar tegen gehouden. Dat deden we goed. Na 74 minuten slaan we uiteindelijk toe”, doelde hij op de treffer van Altidore. “Daarna moet Ajax nog meer risico nemen en scoren we in de 88e minuut en blessuretijd nog een keer. Heel geflatteerd, maar ik ben er niet minder blij om.”

Verbeek: “Ik heb als speler de bekerfinale ooit verloren. Als trainer moet ik hem dan maar eens winnen. Natuurlijk gaan we naar de Kuip om te winnen. We gaan het PSV zo moeilijk mogelijk maken. Laat dat duidelijk zijn.” Bron: Voetbalprimeur.nl

9 Comments

 1. Jeroen

  28 februari 2013 at 10:03

  Prachtig om te zien hoe Verbeek de 2-0 van Gudmundsson vierde met Dennis en Martin Haar 😀

  Check minuut 4:40 ofzo: http://eredivisielive.nl/video/117613-samenvatting-ajax-az.html

 2. Jay

  28 februari 2013 at 11:28

  Heerlijk dat die arrogantie van Ajax, om een aantal basisspelers rust te geven, keihard wordt afgestraft! En dan die zure de Boer op het einde, geweldig!

 3. i.pjotr

  28 februari 2013 at 13:38

  Als Altidore de komende wedstrijden weer droog staat, is dat geluk van korte duur!
  Mooi dat ze 020 te kakken hebben gezet, maar wedstrijd technisch was het nog steeds bedroevend. Win je de komende wedstrijd niet van rkc en Ado kom je er beroerd voor te staan.

 4. Mike

  28 februari 2013 at 16:47

  Nu door zetten tegen RKC, ADO en Ajax zeker 7 punten hallen en zo toe werken naar de 8e plek en natuurlijk die beker pakkken.

 5. NHN

  28 februari 2013 at 17:20

  Klopt, er staan meteen alweer zeeeer belangrijke wedstrijden op het programma. Je kunt zo maar weer verliezen van RKC…
  Ik hoop maar dat deze zege een beetje zelfvertrouwen heeft gegeven. Want inderdaad, zo goed was het niet. Alleen speelde 020 nog beroerder. Die Hoesen stelde geen zak voor. Viktor Elm en Reijnen zoals gewoonlijk weer zeer beperkt.
  Neemt niet weg dat ik zeer content ben met deze 0-3. Staat als een huis. Ook al was het geen beste wedstrijd, het resultaat telt.

  • De echte supporter

   28 februari 2013 at 19:49

   mooie uitslag. maar ik vind reijne steeds beter spelen. ik vond hem gisteren avond prima spelen in de arena. NHN ook kijken dat spelers groeien, niet vastouden aan een oud oordeel.
   dat gorter vervangen werd door wijnaldum vind ik een enorme verbetering

   • Peejee

    28 februari 2013 at 23:11

    Helemaal eens.

 6. hAnZ

  28 februari 2013 at 22:01

  @ Jeroen, idd erg genoten. Dat moment dat GJV samen met de familie Haar staat te hossen is erg leuk om terug te zien.
  Ook in de bus terug hadden wij een feestje.
  Minder vond ik dat de spelers het schijnbaar niet nodig vonden om nog even naar buiten te komen toen we nog even stonden te zingen onder het AZ balkon.
  Een hoogtepunt was natuurlijk dat we de hele wedstrijd naast de wereldberoemde Jeroen en zijn vader hebben gestaan. Wat mij betreft doen we dat dunnetjes over in de Kuip.

  • De echte supporter

   1 maart 2013 at 07:53

   hAnZ we gaan het hiet dunnetjes overdoen op 9 mei. Maar het wordt een groot feest tussen alkmaar de kuip en alkmaar ( terug met de beker ). Wat ik gezien heb tegen ajax isn gewoon een slechte eerste helft en een slcht beging tweede helft. toen ging de geest uit de fles en stonden we 3-0 voor. we gaan de beker ophalen. wat een avond was het in de arena. geweldig. hAnZ zeker tot 9 mei

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *