Moreno verlengt contract bij AZ tot 2014

By
Updated: april 21, 2009
Moreno verlengt contract bij AZ

AZ heeft het contract van verdediger Héctor Moreno opengebroken en met twee jaar verlengd tot medio 2014. De 21-jarige Mexicaan wordt gezien als een vaste waarde voor de Alkmaarse verdediging.

Directeur voetbalzaken Marcel Brands legt op de website van AZ uit waarom zijn club het contract van Moreno heeft opengebroken. “Hij heeft zich snel in de ploeg gespeeld. Het is een prima jongen. Hij speelt heel zelfverzekerd en heeft zich goed aangepast. We hebben het gevoel dat hij hier al jaren speelt.”

“Tijdens het scouten viel ons al op hoeveel rust hij in zijn spel heeft. Dat heeft hij alleen nog maar uitgebouwd. Héctor kan uitgroeien tot een topverdediger. We zijn heel blij met hem”, voegde de beleidsbepaler van de landskampioen daaraan toe.

Ook Moreno zelf is dolgelukkig met zijn nieuwe verbintenis in de Kaasstad. “Dit is heel mooi. Ik heb het gevoel dat ik nu met AZ aan de start sta van mooie jaren. AZ is gegroeid in Nederland en hopelijk lukt ons dat ook in Europa. Spelen in de Champions League, daar heb ik altijd van gedroomd”, verklapt de verdediger. “In Mexico keek ik altijd naar die competitie.”

Moreno heeft echter eerst een ander doel: nog aan spelen toekomen dit seizoen. De Mexicaan stond lang aan de kant, sinds hij op 13 december tegen Feyenoord een gebroken middenvoetsbeentje opliep. “Ik doe elke dag mijn best om dit seizoen nog in actie te kunnen komen. Ik wil graag, maar het is aan de trainer”, besluit de man, die reeds wedstrijdritme opdeed in het beloftenelftal. Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *