AZ klaar voor bekerduel tegen Ajax

By
Updated: februari 26, 2013

AZ is zich aan het klaarmaken voor het bekerduel tegen Ajax. Ondanks de slechte prestaties in de Eredivise kijken de spelers met een positief gevoel vooruit op het duel van morgenavond. Ajax zal het moeten doen zonder Cuenca (blessure) en daarnaast heeft De Boer al aangegeven dat Sigthorsson niet in de basis zal starten.

Viergever

“Als je tegen Ajax speelt, denk ik dat je ongeveer vijftig procent kans maakt. Als wij heel goed spelen en iedereen gefocust is op zijn eigen ding, denk ik dat wij de wedstrijd kunnen gaan winnen.”

Henriksen

Markus Henriksen is van mening dat zijn ploeg er woensdagavond alles aan gaat doen om te winnen van Ajax. De middenvelder van AZ beseft echter wel dat zijn ploeg honderd procent moet zijn, wil het kunnen winnen van de club uit Amsterdam.

“Als je in de halve finale van de KNVB-beker staat, moet je honderd procent zijn”, liet Henriksen weten voor de camera van AZ TV. “Dat zegt al genoeg. Je speelt tenslotte voor een finaleplek en daarbij geldt dat Ajax een moeilijk schema heeft. Zij moeten dus ook honderd procent zijn. Ik denk dat het fifty-fifty is.”

Overtoom

“Wij moeten ervoor zorgen dat de verdediging van Ajax vaak voor een lange bal naar voren gaat kiezen. Zodra ze kunnen combineren, worden ze gevaarlijk.”

“Dit seizoen hebben ze al vaker een voorsprong uit handen gegeven. Misschien is dat een mentale kwestie. Als Ajax thuis speelt, hebben ze er minder last van. Het zegt echter wel dat we niet hoeven te wanhopen mochten we op achterstand komen. We moeten geduldig zijn en op het juiste moment toeslaan.”

9 Comments

 1. iPjotr

  26 februari 2013 at 15:19

  Hopelijk op t juiste moment gepiekt 🙂

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  26 februari 2013 at 15:57

  In de huidige vorm krijgen ze gewoon klop. Tenzij ze Esteban in de spits zetten. Gek idee? Jammer dat Verbeek niet zo gek is, ik had het als ik hem was gedaan. Het is toch de dood of de gladiolen voor Gertjan. Doe eens gek starre Fries! Alleen een domoor verwacht andere uitkomsten met steeds dezelfde aanpak.

 3. Evert

  26 februari 2013 at 19:47

  Hahahahaha ze zijn overal klaar voor behalve met voetbal , dream on!!!

 4. De echte supporter

  26 februari 2013 at 19:58

  klopt AZ is klaar voor een afstraffing. ik ga ernaar toe, maar ik vraag me wel af waarvoor. ik hoop dat de spelers net zo’n groot doorzettingsvermogen hebben als wij als supporter. het kost ons heel veel uren en ik hoop een mooie wedstrijd te zien met een overwinning voor AZ. DROOM IK?????

 5. hAnZ

  26 februari 2013 at 21:33

  @ Des, Morgen gaan we ook mee (bus 13).
  Het wordt morgen sowieso een moeilijke wedstrijd als Blom de wedstrijd gaat fluiten. Tegen beter weten in blijven we hopen op een overwinning, we zullen het morgenavond weten.
  Het is een teleurstellend seizoen. Maar daarom mogen wij als trouwe supporters ons kluppie niet in de steek laten. Zing je schor in dat K*** stadion!!!!!
  Voor de bewoners van bus 13; Iedereen een pannenkoek !!! (als het lukt om er 40 te bakken…)

 6. paddyk

  27 februari 2013 at 09:08

  Iedereen een verbeek wintermuts op. Het hele uitvak. Dat is pas iets ludieke. Zegt het voort!

 7. i.pjotr

  27 februari 2013 at 09:48

  Wat als 020 en psv de finale halen, en ook nummer 1 en 2 worden????
  Beslissingswedstrijd pec-AZ????

 8. Jeroen

  27 februari 2013 at 10:01

  Arrogantie van Dick Advocaat: http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/item/advocaat-finale-ajax-psv-een-week-later

  Ik hoop toch zo dat PEC Zwolle gaan winnen van ze 😛

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *