Reacties na AZ – NAC (0-1)

By
Updated: februari 25, 2013

Verbeek: ‘We hebben de hele tijd achter de feiten aangelopen. We zijn op dit moment niet in grootse vorm. We zagen na de 0-1 dat het vertrouwen compleet weg was, en daar hebben we ruim een half uur last van gehad. Dan is het al bijna rust. We hebben het in de eerste helft over ons afgeroepen. Het was allemaal zo plichtmatig. ‘Je kunt wel dominant zijn, maar als je zo weinig creëert en aan het begin van de wedstrijd zo gemakkelijk een doelpunt weggeeft… We wisten dat het lastig zou worden omdat NAC hier niet naartoe kwam om er muziek van te maken. We hebben er alles aan gedaan, dat kan ik de jongens niet kwalijk nemen. Maar het is op dit moment niet goed genoeg om punten te pakken. We mogen ons zorgen gaan maken. De play-offs en het linkerrijtje raken uit zicht. Dat hoort niet bij AZ.’

Henriksen:  ‘Dit was geen goede wedstrijd van ons, we verdienden het niet om te winnen. We moeten het tij zien te keren en hopelijk zullen we dan weer punten gaan pakken. We hadden de hele wedstrijd de inzet moeten tonen die we in de laatste twintig minuten wel lieten zien.’

Altidore: ‘We zullen agressiever moeten zijn, we wachten te lang in wedstrijden.” Bovendien denkt de Amerikaan dat AZ geluk nodig heeft. “We waren ook niet heel gelukkig, zij scoorden een fantastische goal. Dat moet je ook respecteren. De laatste twintig minuten speelden we wel met meer aanvallende intenties, maar toen speelde NAC juist zeer defensief. We zijn een jonge ploeg die nog moet leren om vanaf het begin te spelen zoals we in de slotfase deden. We staan op een lastig punt, we zullen nu echt punten moeten gaan pakken.’

6 Comments

 1. Jeroen

  25 februari 2013 at 09:47

  Dit is toch niet normaal: http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/item/verbeek-maakt-zich-zorgen-om-sc-heerenveen

  Laat hem eens druk maken om AZ!!! WE ZITTEN BIJNA IN DE DEGRADATIEZONE.

 2. Jay

  25 februari 2013 at 11:47

  We mogen ons van Verbeek zorgen gaan maken, dus dat begin ik bij deze dan ook maar te doen. Blijkbaar heeft hij zelf ook geen idee meer hoe hij deze spelersgroep aan het voetballen kan krijgen.

  Stiekem hoop je dat we woensdag gaan winnen en toch nog Europees voetbal gaan halen, maar diep van binnen geloof ik er niet meer in. Sad but true.

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  25 februari 2013 at 15:10

  Ze missen voetballers zoals die fanatiekeling wiens kaak gebroken moest worden om hem van scoren af te houden! Jammer genoeg is die geblesseerd en wil vertrekken…
  Daarnaast wordt ook een gelouterde speler als Maarten Martens node gemist.

 4. brandon

  25 februari 2013 at 15:11

  Er schijnt zaterdag iets op de training gebeurd te zijn met Wijnaldum daardoor kon hij zondag niet spelen. Horen we daar nog iets over.

  • Jeroen

   25 februari 2013 at 15:13

   Daar heb ik niets van meegekregen. Wat zou er dan gebeurd moeten zijn?

 5. Evert

  25 februari 2013 at 23:21

  Het is bedroefd te moeten constateren dat Verbeek zo veel druk op de taken van de spelers heeft gelegd dat niemand meer creatief kan zijn of durft! Nog steeds mis ik een leider ala Barry van Galen die het gras opvreet. Als ik aanvoerder zou zijn in dit AZ dan zou ik de boel flink verrot schelden denk ik!!
  seizoen 2012/2013 = kansloos!!! ten onder.
  Ikzelft ben een rasoptimist maar ik denk dat Gerbrands nu wel moet ingrijpen en met plan B moet komen anders zie ik sombere tijden in het verschiet, want zeg nou zelf, welke jonge speler ziet in AZ een stap hoger???

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *