AZ geeft dramatisch seizoen gevolg door van NAC te verliezen

By
Updated: februari 24, 2013

NAC heeft in Alkmaar verdiend gewonnen van AZ en is door de 1-0 zege AZ ook gepasseerd op de ranglijst.

Met een schitterend schot vanaf de punt van de zestien zette Gudelj NAC al na 6 minuten op 1-0. Pas na een half uur kwam AZ in de buurt van het NAC-doel bij een vrije trap van Overtoom (net naast).

NAC loerde op de counter en AZ hielp de Brabanders een handje met de vele foute passes. Na de pegel van Lurling kort na rust (fraaie save Esteban) raakte AZ eindelijk op stoom. Maar Ten Rouwelaar bracht redding bij de doelpogingen van Overtoom, Altidore en Maher. En dat Buijs Henriksen omver duwde, vond Braamhaar kennelijk geen strafschop waard.

18 Comments

 1. i.pjotr

  24 februari 2013 at 18:56

  Typische wedstrijd waar je een breker nodig had
  Type boymans en falkenburg.
  Ik weet t zeker, AZ wint de beker….
  Op t juiste moment pieken, he GJ;-)

  • Asof

   24 februari 2013 at 19:14

   Ik moet je telurstellen ipjotr. AZ wint helmaal niets maar gaat lekker meestrijden samen met Willem 2 om een plekje in de eerste divisie. Want daar kom je terecht als je denkt dat het alemaal vanzelf gaat en je niet extra hoeft in te spannen en je ook niet hoeft te strijden want je krijgt je centjes evengoed wel . Want dat is er aan de hand met dit AZ en niemand die er ingrijpt.
   Mentaliteit is ver te zoeken we missen ze allemaal heel er; de moisanders, de holmannen , de poulsens, de elm ( want die nieuwe Elm is geen schim van de “oude Elm” ) En wat gaat alemaal verschrikelijk sloom in een veel te laag tempo. Ja Verbeek
   Het zijn inderdaad net oudewijven. Helemaal gelijk goede visie. En ..sterkte tegen Ajax voor de beker. Ajax het komt wel goed, al zet je het hele reserve team er neer, dan win je de wedstrijd.

 2. Asof

  24 februari 2013 at 19:55

  Reply
  Ik moet je telurstellen Pjotr. AZ wint helmaal niets maar gaat lekker meestrijden samen met Willem2 om een plekje in de eerste divisie. Want daar kom je terecht als je denkt dat het allemaal vanzelf gaat. Als je denkt dat extra inspanning niet nodig, dat je niet echt hoeft te strijden want je krijgt je centjes evengoed wel . Want dat is er aan de hand met dit AZ? Niemand die zich druk maakt, niemand die er ingrijpt.
  De mentaliteit is volgens mij namelijk ver te zoeken. En we missen ze allemaal heel erg; Moisander,Holman , Poulsen, de andere Elm ( want die nieuwe Elm is geen schim van de “oude Elm” ) En wat gaat het alemaal verschrikelijk sloom in een veel te laag tempo. Ja Verbeek; het zijn inderdaad net oude wijven. Ik deel je visie.
  En ..sterkte tegen Ajax voor de beker. Ajax het komt wel goed. Al zet je het hele reserve team er neer, dan nog win je de wedstrijd van deze vroeg bejaarden. . die er ogenschijnlijk helemaal geen zin in hebben. Veel te koud ook natuurlijk. …..

 3. Azdc

  24 februari 2013 at 20:12

  Weer en wind getrotseerd om naar een ongeinspireerd elftal te kunnen kijken. Iedere dag trainen en dan niet eens het niveau halen dat mijn zoontje met zijn f2 wel haalt!

  Hebben ze trouwens door dat je je best mag inzetten? Wat een watjes.

 4. AZformallyknownasAZ

  24 februari 2013 at 20:16

  Beste Pjotr, ik moet je teleurstellen. AZ lijkt helemaal niets meer te willen winnen. De winnaarsmentaliteit, de echte wil om te winnen, is niet aanwezig. AZ denkt helaas dat het allemaal vanzelf wel goed komt. Ik weet echt niet waar deze gedachte aan ontleend wordt maar hij lijkt diep geworteld. AZ speelt zomeravondvoetbal midden in de winter.
  Als het zo doorgaat valt het ergste te vrezen, dan lijkt een plek in de eerste divisie niet zover weg. Ik weet niet of Toon Gerbrands dit wel leuk vindt of AFAS de hoofdsponsor.

  Je zou toch iets meer kunnen verwachten qua beleving. Misschien wat oude beelden opdiepen van het AZ met Holman, met Wernbloom , een opstomende Poulsen. Voor Steao Boekarst werkte het ook. Misschien een idee voor de AZ spelersbus richting Arena en voor de AZ supportersbussen voor een goede mood.

  Niettemin veel succes in de Arena mannen. Je weet het maar nooit…………

  • i.pjotr

   24 februari 2013 at 20:26

   Slechter kan bijna niet, dus cynisme houdt mij op de been.

   • Asof

    24 februari 2013 at 20:42

    Pjotr ik begrijp je cynisme. Ik kan het zelf bijna niet meer opbrenen om AZ verder te volgen dit seizoen. Zag ik maar wat strijd. Al doen ze maar net alsof, maakt niet uit. Grom en laat je tanden zien. Strijd en laat beleving zien. Volg een workshop bij Feijenoord. Laat je inspireren door strijdende teams in de eredivisie, koppel daaraan je voetballende vermogen en win die wedstrijd en nog eens een. Doe net of je gek bent , wat maakt jou het nou uit.. Vechten, strijden ,knokken. Kom op nou!!!

   • AZformallyknownasAZ

    24 februari 2013 at 21:00

    Ik begrijp je cynisme Pjotr. Ik kan het ook bijna niet meer opbrengen om AZ te volgen di seizoen. Er is zo weinig passie. En dat heb je
    wel nodig als je iets wit bereiken. Ik hoop van harte dat AZ zich nog kan laten inspireren; misschien een workshop volgen bij Feijenoord.
    Goed kijken hoe strijdende, opportunistische ploegen het doen. Leren hoe je mag beuken en knotsen. ( zonder er zelf uitgestuurd te
    worden) Met andere woorden, er is werk aan de winkel.

    Maar……..we hebben tenslotte nog tijd genoeg. Toch????

 5. AZforever

  24 februari 2013 at 20:44

  dit was echt een wanvertoning. Ik vond zelfs Reijnen wel aardig spelen, eigenlijk zegt dat genoeg!

 6. Vak J

  24 februari 2013 at 21:57

  Inderdaad een bedroefende wedstrijd waarin tempo volledig ontbrak. Veel balverlies zelfs Maher (een wissel omdat hij slecht was, er doorheen zat of om te sparen voor Ajax?) Maar goed dat alles al uitverkocht is voor de bekerwedstrijd, onze laatste strohalm voor een klein succesje! Ik denk al niet eens aan voetbal in Europa want daar hebben we op deze manier niets te zoeken. Nu proberen om geen degradatievoetbal te bereiken. Sorry voor het pessimisme maar ik was vanmiddag getuige van een ploeg met weinig vertrouwen en visie.

 7. VakZer

  24 februari 2013 at 22:54

  Wat een slappe hap vandaag. Lam kun je niets verwijten. Hij bleef redelijk goed spelen. De overige verdedigers leveren al het hele seizoen een wanprestatie! Marcels, Reinen, Gorter…….. daar wint niemand mee! Hoe lang gaat Verbeek nog door met deze prutsers?

  De laatste wedstrijd dat we de nul hielden was thuis tegen Willem II!!!
  De wedstrijden tegen Zwolle en Willem II worden bepalend om degradatie voetbal te voorkomen.

  Ik ben altijd optimistisch, maar ik zie het somber in.
  Wellicht met veel geluk komen we in de finale. Zou goed zijn voor het zelfvertrouwen.

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  25 februari 2013 at 00:48

  En wéér arbitraal genaaid. Dit begint een beetje opzichtig te worden.

 9. Mark

  25 februari 2013 at 02:11

  Dag Verbeek, hallo Pastoor.

 10. Jay

  25 februari 2013 at 09:17

  Ligt niet aan Verbeek, maar aan de kwaliteit van de huidige selectie en het gebrek aan winnaarsmentaliteit.

  • Jeroen

   25 februari 2013 at 09:45

   Niet mee eens! Met dit team moet je echt wel een stuk hoger kunnen staan. Het is maar hoe je de opstelling doet. We zien nu al weken dat Altidore loopt te k*tten voorin zonder goede aanvoer van ballen. Waarom geen tweede spits erbij om hem te steunen? Omdat Verbeek eigenwijs is en hoopt dat Beerens of Gudmundsson het op hun heupen krijgen. Nou vergeet dat maar!! Overigens wie moet Altidore vervangen als hij een blessure heeft? De nieuwe speler is er nog niet klaar voor. Snap dan ook niet waarom ze Boymans hebben laten vertrekken naar NEC.

   Het spijt me om te zeggen, maar ik heb gisteren besloten om lekker thuis voetbal te kijken ipv naar Alkmaar te rijden en dan dit op je vrije zondag aan te moeten zien. Nu maar hopen dat het woensdag beter gaat. Ik ga namelijk niet voor niets naar De Arena.

   • Jay

    25 februari 2013 at 11:51

    Zou een tweede spits echt de oplossing voor de problemen zijn? Daar geloof ik niet in. Het ziet er op dit moment in alle linies bedroevend uit. De absolute wil om te winnen lijkt er niet te zijn, het vertrouwen is helemaal weg. Je kan idd hopen op een schok effect met het aanstellen van een nieuwe trainer, maar vaak blijkt dat ook de oplossing niet te zijn.

    • Gerrit Vooijs

     25 februari 2013 at 23:39

     Een oplossing…Nee! Maar het is wel een alternatief voor het zielloze gebrei. Eindelijk gaf Verbeek toe dat AZ wel veel balbezit had maar door al dat gebrei helemaal niets creëerde.

     Plan B: voor als er helemaal niets lukt bij achterstand,
     Elm of Reijnen ( beste koppers van AZ) naast Altidore in de spits om te rommelen en ballen door te koppen of terug te leggen. In ieder geval met 4 aanvallers gaan spelen waardoor Altidore als rommelaar pur sang toch zijn kansen krijgt.

     Dat heeft AZ nodig. Als al het gebrei tot niets leidt dan moeten Beerens en Gudmundsson de ballen vanaf de flanken er in pompen.
     Overtoom, Maher/Berghuis en Henriksen moeten gaan voor de vallende bal.

     Mooi is het niet maar wel iets anders waardoor de spelers en supporters weer hoop krijgen.

     • De echte supporter

      26 februari 2013 at 20:11

      gerrit ik ben het met je eens, doe iets en rammen op het doel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *