‘Verbeek kiest voor Lam en Overtoom tegen NAC Breda’

By
Updated: februari 24, 2013

AZ-trainer Gert Jan Verbeek lijkt afgaande op de laatste training voor het duel met NAC Breda van zondag te kiezen voor Thomas Lam centraal in de defensie. AZ moet het in het competitieduel nog zonder de geschorste Nick Viergever doen, die twee weken geleden in het competitieduel met Feyenoord van het veld werd gestuurd met rood. De plek in het centrum lijkt te worden ingenomen door Lam en niet Gilliano Wijnaldum.

Lam kwam tot dusver twee keer in actie voor AZ. De Finse jeugdinternational maakte in september in het duel met Roda JC Kerkrade zijn debuut voor AZ als invaller. In december maakte Lam tegen FC Utrecht zijn debuut in de hoofdmacht. In het duel met NAC neemt de negentienjarige verdediger in het centrum plaats naast Etiënne Reijnen.

Daarnaast liet Verbeek in de afsluitende partij op de training doorschemeren dat Willie Overtoom de plek van Johann Berg Gudmundsson voorin lijkt te gaan overnemen. Verbeek was niet content met de recente prestaties van de IJslander. De oefenmeester leek te gaan kiezen tussen Overtoom en Steven Berghuis, maar de keuze lijkt te zijn gevallen op de voormalige middenvelder van Heracles Almelo. Berghuis moest op zijn beurt in het verdere verloop van de training geblesseerd afhaken.

Adam Maher is fit genoeg om te starten aan het duel en ook Markus Henriksen kan gewoon speelminuten maken. De middenvelder belandde een dag eerder tijdens de training met zijn hoofd in het gras en ziet er gehavend uit. Doordat de wonden op zijn voorhoofd afgedekt zijn kan de Noorse middenvelder gewoon in actie komen in het duel met NAC Breda. Bron: Soccernews.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  24 februari 2013 at 10:09

  Verstandige keus! Gudmundsson is niet in vorm en krijgt geen enkele bal voor. Overtoom is misschien geen buitenspeler, maar kan wel gevaarlijk worden door naar binnen te trekken. Beetje zoals Holman dat ook altijd deed.

  Lam is er zeker klaar voor! Ik denk dat hij dezelfde potentie heeft als Viergever en verdient daardoor ook gewoon een basisplek. Wijnaldum is gewoon niet constant genoeg en maakt nog teveel fouten.

  Wat gaat het vanmiddag worden? Ik gok op 2-1 voor AZ.

 2. Maarten

  24 februari 2013 at 10:30

  Ik wil Lam wel eens aan het werk zien, lijkt me een goede voetballer met veel potentie. Volgend jaar Gouweleeuw samen met viergever centraal in de verdediging. Johansson op rechts en gorter op links.

  • Jeroen

   24 februari 2013 at 10:57

   Viergever vertrekt in de zomer.. dat is 1 ding wat zeker is. Dus het zal Gouweleeuw met Reijnen worden. Waarschijnlijk moet Lam het volgend seizoen nog hebben van invalbeurten.

 3. Gerrit Vooijs

  24 februari 2013 at 11:40

  Eindelijk. Verbeek gaat, noodgedwongen natuurlijk door de ontwikkelingen op de ranglijst, eindelijk de logische wissels invoeren.
  Lam is van nature een centrum verdediger en Wijnaldum niet.
  Gudmundsson eruit en Overtoom waarschijnlijk in de rol zoals Martens die invulde.

  Nu nog Marcellis vervangen en de verdediging, die nu vooral door Marcellis nog gemiddeld bijna 2 doelpunten per wedstrijd tegen krijgt, zal beter gaan functioneren.
  Slechter als met Marcellis kan namelijk niet…. 🙂

 4. Jorno

  24 februari 2013 at 12:33

  Logische wissels, nu inderdaad Marceliss er nog uit en de verdediging is een stuk stabieler, ben ook benieuwd naar de kwaliteiten van Aron Johannson.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *