AZ bekijkt door Liverpool en Juventus gewilde Marco Rojas

By
Updated: februari 23, 2013

Aan de andere kant van de wereld lijkt AZ al volop bezig te zijn met het nieuwe seizoen. Vertegenwoordigers van de club vlogen naar Australië, om daar een interessante speler te bekijken. De 21-jarige Marco Rojas moet de selectie mogelijk in de zomer versterken.

Volgens de Australische krant The Daily Telegraph is de interesse in de aanvaller van Melbourne Victory enorm toegenomen. Wanneer AZ de speler wil overnemen, komt de concurrentie uit heel Europa. De ploegen die zich naast de Alkmaarders het meest recent gemeld hebben, komen uit Oostenrijk en Duitsland.

Het gaat dan om Red Bull Salzburg en Fortuna Düsseldorf uit de Bundesliga. De drie clubs zijn niet de eersten die Rojas op het lijstje hebben staan, in de winterstop bekeken Liverpool en Juventus de vleugelaanvaller al nadrukkelijk. Een overname moest toen iets meer dan zeven ton kosten. Bron: Elfvoetbal.nl

7 Comments

 1. Mike

  23 februari 2013 at 22:17

  Naja als Liverpool en Juve hhem goed vind zal hij vast goed genoeg zijn voor AZ. al is hij wel klein maarja Messi en Mertens zijn ook klein 😉

  die tweede doelpunt WOW: http://www.youtube.com/watch?v=148OKQB3pPU

 2. Jeroen

  24 februari 2013 at 10:07

  Klinkt goed! Maar de vervanger voor Holman? Dat betekent dat er mensen moeten gaan vertrekken. We hebben op dit moment namelijk Gorter, Gudmundsson, Berghuis en Overtoom die op die positie kunnen spelen.

  • Gerrit Vooijs

   24 februari 2013 at 11:56

   Wil AZ volgend jaar mee blijven doen om de playoffs dan zal het gemiddelde niveau weer omhoog moeten.
   Komende zomer moet AZ afscheid gaan nemen van een aantal spelers.
   Viergever, Maher en Altidore zijn noodgedwongen zekerheidjes.
   Lam, Overtoom en Johanson zijn hun logische opvolgers.

   Maar Gudmundsson, Berghuis, Rosheuvel, Wijnaldum, Ortiz zijn bankzitters met te weinig kwaliteit om iets extra’s in een wedstrijd te brengen.

 3. Maarten

  24 februari 2013 at 10:32

  Misschien een gek idee maar wat nou als je elm naast viergever in de verdediging zet, hij heeft body en we hebben verder middenvelders genoeg

 4. urdal

  24 februari 2013 at 12:38

  Ik vind het jammer dat Ortiz geen speelminuten krijgt. de keren dat ik hem heb zien spelen vond ik hem wel goed. Gudmundsson is echt de zwakste schakel en kan het niveau echt niet aan.

 5. kaazie87

  24 februari 2013 at 13:23

  ja az zal toch wel wat moeten doen als ze maher viergever altidore ortiz marcellis en gudmondsson en wijnaldum laten gaan het zal mij benieuwen wat dit gaat ruim 20 miljoen opleveren

  • Gerrit Vooijs

   24 februari 2013 at 14:15

   De opbrengst van Altidore zal met Villa Real gedeeld moeten worden aangezien die de afgelopen 2 jaar 2/3 van zijn slaris hebben betaald.
   Viergever heeft nog een 1 jarig contract dus zal maximaal 2-3 miljoen gaan opleveren.
   De grootste opbrengst komt dus van Maher.
   Voor bovengenoemde 3 spelers heeft AZ de opvolgers in huis gehaald. Lam zou Viergever kunnen opvolgen of Gouweleeuw komt als nog voor 1,5-2 miljoen.

   Het grootste probleem ligt op de vleugels. Beerens wordt overbelast omdat de linkerkant van AZ vleugellam is ondanks de aanwezigheid van Gudmundsson, Berghuis, Ondaan, Haps, Lewis, Rosheuvel en Luckassen.
   Bij andere Eredivisie clubs breken spelers door doordat zij kansen geboden worden.
   Door de halsstarrigheid van Verbeek presteert het 2e ook niet meer omdat spelers voelen dat ze kansloos zijn voor het 1e team.
   En week in week uit op maandagavond voor 1,5 paardekop te spelen op een bijveldje werkt natuurlijk ook niet echt motiverend.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *