Verbeek denkt na over alternatieven

By
Updated: februari 22, 2013

Adam Maher stond afgelopen weekend tegen Roda JC aan de kant met een bovenbeenblessure. “Adam heeft zelf het idee dat hij tegen NAC kan spelen”, zegt Verbeek. “We gaan het zien, want eerst moet hij de trainingen goed doorkomen.”

Jóhannsson
Aankoop Aron Jóhannsson is sowieso niet inzetbaar tegen NAC. De spits kampt nog met de naweeën van een liesblessure. Verbeek: “Hij is deze week aangesloten bij de groepstrainingen. Het viel me op dat hij nog met de rem erop traint. Aron kan nog geen maximale belasting aan, misschien uit angst. Hij wil zich graag waarmaken, we hoeven hem niet te motiveren. Binnenkort zal hij eerst een duel met Jong AZ moeten spelen.”

Zelfanalyse
Afgelopen week liet Verbeek zijn spelers een zelfanalyse maken. “Dat heb ik vervolgens per individu met ze besproken. Op die manier konden spelers zich niet in de groep verstoppen. Eén op één met de trainer praten is ook een veiligere situatie dan met de overige spelers erbij. Wat er uit die gesprekken is gekomen? Dat blijft uiteraard intern.”

Verbeek gaf aan niet tevreden te zijn over het aantal kansen dat afgelopen wedstrijden werd gecreëerd. “We denken wat dat betreft dus na over alternatieven. Of Steven Berghuis of Willie Overtoom op de positie van Johann Berg Gudmundsson gaat spelen? Dat zou zomaar kunnen. Het gaat tussen die drie.”

NAC Breda
De tegenstander uit Breda is de afgelopen seizoenen een lastige tegenstander gebleken voor AZ. De laatste zege op NAC dateert van 3 oktober 2009 (1-0). In het tijdperk onder Verbeek werd één punt gepakt uit drie uitwedstrijden. Thuis werd twee keer gelijk gespeeld. “Dat waren wedstrijden waarin hun vorige trainer John Karelse ervoor koos om niet de muziek te maken maar afwachtend te spelen. Dat was natuurlijk hun goed recht in de situatie waarin ze zaten. We haalden, ondanks dat we op papier een veel beter elftal hadden, te weinig punten tegen NAC.”

Aftrap
AZ – NAC Breda begint om 16:30 uur. Er zijn nog enkele kaarten.

8 Comments

 1. Jay

  22 februari 2013 at 16:38

  Ik zou voor Overtoom kiezen. Die is momenteel beter in vorm dan Gudmundsson en dan heb je iig iemand die er weer eens een vrije trap in kan schieten.

 2. De echte supporter

  22 februari 2013 at 17:24

  ik ben ook voor overtoom. vind het wel een moeilijke keuze.

 3. remco

  22 februari 2013 at 18:04

  berghuis voor gudmusson
  overtoom voor elm
  rosheuvel voor beerens
  en in de rust berghuis er uit voor haye als ze een voorsprong hebben
  ik wil hem echt een keer zien spelen

 4. i.pjotr3

  22 februari 2013 at 18:59

  Lees t forum GJ, er worden genoeg alternatieven voor je aangereikt 🙂

 5. Gerrit Vooijs

  22 februari 2013 at 19:47

  Maar weer houdt Verbeek vast aan het gecontroleerde 4-3-3 systeem.
  Ik zou eens oefenen op plan-B bij achterstand met Elm(kopkracht) naast Altidore en dan met Overtoom-Maher-Henriksen er achter.

 6. kaazie87

  23 februari 2013 at 08:13

  ik denk zelf dat het nog weleens zijn laatste maanden bij az zullen zijn gezien zijn contract dat geldt denk ik overegens ook ook van beerens en marcellis maar laten we toch hopen dat az geeen wildschut haalt die is te duur. maar youness mokhtar van zwolle dat wordt echt een hele goeie dezelfde motoriek als nacer chadli

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *