Wijnaldum krijgt snel duidelijkheid van AZ

By
Updated: februari 20, 2013

Giliano Wijnaldum zal spoedig te horen krijgen of hij toekomst heeft bij AZ. De verdediger is bij de Alkmaarders in het bezit van een aflopende verbintenis en AZ heeft een eenzijdige optie om dat contract te verlengen. Wijnaldum zal uiterlijk 1 april duidelijkheid krijgen van de Eredivisionist.

“We hebben met elkaar afgesproken dat we vóór 1 april duidelijkheid verschaffen. Die duidelijkheid is er op dit moment nog niet”, aldus AZ-directeur Earnest Stewart. De twintigjarige Wijnaldum is sinds 2008 actief in Alkmaar. AZ viste de jongeling destijds op in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam.

Wijnaldum maakte in april 2011 zijn debuut in de hoofdmacht van AZ. Onder Gertjan Verbeek komt de twintiger regelmatig aan spelen toe. Tot dusver kwam Wijnaldum dit seizoen in negen competitieduels in actie. Bron: Soccernews.nl

9 Comments

 1. Jeroen

  20 februari 2013 at 13:08

  Denken jullie dat hij het niveau aan kan? Hij heeft al wat wedstrijden mogen spelen, maar hij is toch wel erg wisselvallig. Kan me voorstellen dat AZ nog niet erg gretig is met het verlengen van zijn contract.

  • Mike

   20 februari 2013 at 17:06

   Ik dacht het eerlijk gezegd eerst wel maar na de laatste wedstrijden denk ik het niet dat hij het niveau aan kan, zeker niet als Centrale Verdediger. Maar misschien als linksback wel maar ja daar hebben we ook al Gorter en Heymans voor. Dus snap dat ze twijfelen

 2. Mark

  20 februari 2013 at 13:09

  Houden, op dit moment goede wisselspeler en we mogen nog hopen op een doorsprint in zijn ontwikkeling.

 3. Derek

  20 februari 2013 at 15:36

  geef deze man een contract. heeft toekomst

 4. Bradje

  20 februari 2013 at 16:30

  Overtoom had ook geen toekomst bij AZ, Hasselbaink had ook geen toekomst bij AZ. Kunnen jullie nog meer bedenken? Ik bedoel eigenlijk, wat nu niet is, kan nog komen, hè?

  • Gerrit Vooijs

   20 februari 2013 at 21:23

   AZ heeft een kleine begroting. Het aanhouden / betalen van een speler die het niveau niet heeft op de training, in het 2e en in het 1e, tja die moet je noodgedwongen laten gaan.
   In de tijd van ome Dirk keek AZ niet op een paar ton, maar nu moet AZ de centjes pas uitgeven als het perspectief duidelijk zichtbaar is.

  • Geert

   22 februari 2013 at 09:26

   Ben het eens met Bradje. We beginnen een beetje op ajax te lijken. Spelers te ligt vinden voor het eerste en laten gaan en als ze zijn doorgebroken bij een andere club snel terug halen (Overtoom, Rosheuvel..)

   Kan me niet voorstellen dat hij echt een hoog salaris zou eisen. De clubs lijken me niet in de rij te staan voor hem.

   • Gerrit Vooijs

    22 februari 2013 at 20:23

    Zeg nu eens eerlijk, hoeveel AZ spelers hebben ná AZ een glanzende carriere…..

    – Rosheuvel blonk uit bij een topper v/d Jupiler League…..
    – Overtoom was zo goed dat de clubs in de rij stonden….. Prima speler maar niet zo goed dat andere clubs een zeer gering bedrag voor hem over hadden.
    Nee, tot nu toe kan ik niet zeggen dat AZ grote talenten heeft laten lopen die elders sterren werden.
    Eerder houdt AZ te lang vast aan jonge spelers die het toch niet hebben Gudmundsson, Tevrede, Alberg bv.
    Als AZ in de subtop wil blijven meedoen dan zal het sneller moeten door selecteren.

 5. i.pjotr

  20 februari 2013 at 16:43

  Let wel, het blijven voetballers. Voetballers vinden van zichzelf dat ze de beste zijn en daar ook voor betaald moeten worden. Wijnaldum is nu niet zo’n speler die je kost wat kost wil houden. Veel te wisselvallig. Heymans en Lam komen eraan en Gouweleeuw is ook nog niet uit de picture.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *