Boymans wil niet terug naar AZ als pinchhitter

By
Updated: februari 19, 2013

Ruud Boymans sluit niet uit dat hij komende zomer definitief vertrekt bij AZ. Als blijkt dat de spits ook volgend seizoen niet op een basisplaats kan rekenen, gaat hij liever elders aan de slag. Dat zegt Boymans in een interview met fansite ForzaNEC.

Boymans ging eind januari op huurbasis van AZ naar NEC. Dat gebeurde op zijn verzoek, want hij was niet tevreden over zijn rol als reserve bij AZ. “AZ wilde me aanvankelijk niet verhuren, maar dit veranderde aan het einde van de transferperiode. Via mijn zaakwaarnemer kreeg ik te horen dat NEC interesse had, samen met nog enkele andere clubs. Ik had direct een goed gevoel bij NEC, dus ik heb een gesprek met de trainer aangevraagd, dat me erg goed beviel. Toen heb ik de keuze gemaakt om naar Nijmegen te komen en tot nu toe is dat een prima keuze gebleken”, zegt hij.

In Nijmegen merkt Boymans weer hoe prettig het is om wekelijks aan spelen toe te komen. Hoewel hij nog geen vaste basisplaats heeft, valt hij ieder duel in én pakt hij zijn goaltjes mee. Een terugkeer naar AZ ziet hij mede daarom alleen zitten als zijn situatie daar verandert. “Mijn verhuur is voor mij bedoeld om meer speelminuten te krijgen. Als ik terugkom bij AZ en er is weer een rol als pinchhitter voor mij weggelegd, ga ik liever op zoek naar een andere club, maar je weet nooit hoe het loopt.” Bron: FCUpdate.nl

12 Comments

 1. Mike

  20 februari 2013 at 01:40

  Hy hoeft van mij niet meer terug te komen .

 2. AZforever

  20 februari 2013 at 07:50

  Leuke speler, maar niet iemand die het verschil maakt. Is ook bij NEC supersub en weet niet of hij daar straks wel wekenlang achter elkaar in de basis zal staan.

  • Gerrit Vooijs

   20 februari 2013 at 08:47

   Boymans is 3 wedstrijden in dienst van NEC en maakte in 2 wedstrijden het verschil…….
   Altidore scoorde in 9 van de gespeelde 23 competitie wedstrijden en had in de overige wedstrijden geen rol van betekenis.
   De volgers zien het patroon: mist Altidore zijn eerste 2 opgelegde kansen kun je niets meer van hem verwachten.
   Verbeek laat Altidore alleen staan en geeft hem geen steun.
   AZ had ook vaker op 4-4-2 ( Altidore en Boymans naast elkaar) kunnen overschakelen, maar Verbeek heeft geen plan B.
   AZ blijft hardnekkig in 1 dezelfde speelstijl tot de allerlaatste minuut volharden.
   Het mislukken van Falkenburg en Boymans valt dus ook voor een flink deel op het conto van Verbeek te schrijven.

   • Jeroen

    20 februari 2013 at 09:11

    Gerrit ik had dit niet beter kunnen schrijven. Ik heb nooit begrepen waarom we soms niet overstappen op een 4-4-2 systeem. De vleugelaanvallers halen toch de achterlijn niet, dus waarom moet je die nog opstellen?

 3. Jay

  20 februari 2013 at 09:27

  Dat is dan misschien wel een goed idee, maar is dit nu de tijd om te gaan experimenteren? Straks werkt het juist averechts en dan zitten we met de gebakken peren. Hou dan nu voor de zekerheid maar vast aan het voor iedereen bekende en ingespeelde systeem.

  • Gerrit Vooijs

   20 februari 2013 at 21:09

   Jay, AZ zit al door het ontbreken van een plan B met de gebakken peren !
   AZ heeft v/d 14 wedstrijden waarin Altidore niet wist te scoren slechts 1 x gewonnen, 3 x gelijk gespeeld en de overige 10 werden verloren!

   Hoe duidelijk kan het zijn dat heel AZ volledig afhankelijk is van 1 man, Jozy Altidore!
   Deze rampzalige ontwikkeling heeft AZ na 23 wedstrijden met 44 verliespunten al in de kelder van de Eredivisie gebracht, 3 punten boven de nacompetitie.

   AZ moét iets anders kunnen brengen als Altidore zijn dag niet heeft ( ca. 2 v/d 3 wedstrijden…..)
   We hebben genoeg wedstrijden kunnen zien waarin de tegenstander ( VVV, NEC, RKC bv) rustig bleef wachten om toe te slaan als AZ van haar eigen spel moedeloos was geworden.

 4. Mike

  20 februari 2013 at 11:08

  Prima toch wat moeten we met Boymans. Ik vind Falkeburg wel een goeie indruk achter laten bij NEC maar Boymans niet echt. heeft zich niet verbeterd bij AZ speelt gewoon nog het niveau van VVV. Leuke speler voor NEC maar niet voor AZ als we nog de ambitie hebben om de top 6 te halen 😉

 5. urdal

  20 februari 2013 at 11:48

  Laat boymans maar bij NEC blijven. Dat is wel zijn niveau denk ik. En misschien ben ik een van de weinige die het altijd wel in Falkenburg heb zien zitten. Hij heeft alleen de pech gehad dat hij nog betere spelers voor zich had en als hij werdt opgesteld was het nooit op zijn positie. wat mij betreft mag die wel weer terug komen. Misschien kunnen we hem ruilen voor Gudmundsson. Die bakt er echt helemaal niks van. tegen Roda hebben we de eerste helft met 10 man gespeeld. hij kan totaal het niveau niet aan. Hij komt er nooit langs en zijn eerste aktie is altijd terug gericht ipv de ruimte in te gaan, en als de ruimte er ligt gaat hij naar het midden lopen. Hopen dat Maarten Martens snel terug is.

 6. Mark

  20 februari 2013 at 12:43

  Boymans was niet slecht maar AZ kan en moet beter. Ik vestig mijn hoop op Lewis.

  • Mike

   20 februari 2013 at 17:03

   Lewis is geen spits he dat is een links of rechtsbuiten 😉

 7. azforever

  21 februari 2013 at 07:31

  Hoe is het eigenlijk met Martens? Iemand iets gehoord?

  • Jeroen

   21 februari 2013 at 09:09

   Zover ik weet is hij alweer wat aan het trainen met de bal. Zal nog wel enkele weken duren voordat hij zijn eerste minuten bij Jong AZ mag maken. Wellicht aan het eind van het seizoen dat hij een paar duels kan spelen. Overigens wel veel eerder dan verwacht.

   Ben benieuwd of hij komende zomer gaat vertrekken. Hij heeft dan nog maar een contract voor een jaar. Mocht AZ nog wat aan hem willen verdienen dan zullen ze hem deze zomer moeten verkopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *