Tuchtcommissie handhaaft schorsing Viergever

By
Updated: februari 15, 2013

Nick Viergever van AZ is voor drie duels geschorst, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. Viergever kreeg de straf van de tuchtcommissie van de KNVB voor zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Feyenoord.

De aanklager stuurde maandag een schikkingsvoorstel naar Viergever van eveneens drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. De verdediger ging hier niet mee akkoord. De tuchtcommissie heeft de zaak daarom donderdag in Zeist behandeld.

Viergever kan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie in beroep gaan. Mocht hij dit doen, dan is hij in ieder geval automatisch uitgesloten voor de eerstvolgende wedstrijd (zaterdagavond tegen Roda JC Kerkrade) vanwege zijn rode kaart. Bron: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. Jeroen

  15 februari 2013 at 10:51

  Dit was te verwachten.. Helemaal nadat zowel Verbeek als Stewart zich negatief hadden uitgelaten over de scheidsrechters. Nu is het een principe kwestie geworden en blijven ze gewoon bij hun standpunt.

 2. oldfan

  15 februari 2013 at 12:48

  Wat had iedereen verwacht? Als de commissie anders had besloten is dat toch ook een aanklacht tegen een eerder gegeven vonnis. Vooral nu ligt dat gevoelig.
  We vinden met zn allen dat er slecht wordt gefloten uitzonderingen daargelaten. Dus moeten de voetballers er de dupe van worden. De knvb is er niet meer voor het voetbal maar voor hun eigen standpunten. Alleen vergeten ze dat ze bestaan doormiddel van het feit dat wij met zn allen voetbal zo mooi vinden. Ze zijn er dus niet voor ons maar voor zich zelf.

  • iPjotr

   15 februari 2013 at 19:56

   Compliment !!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *