Pastoor over Verbeek: ‘We weten dat we er altijd voor elkaar zijn’

By
Updated: februari 12, 2013

NEC Nijmegen-trainer Alex Pastoor houdt er een uitstekende relatie met collega Gertjan Verbeek op na. Op de officiële website van de Nijmegenaren gaat Pastoor in de NEC Courant dieper in op zijn vriendschappelijke band met de AZ-coach.

“Gert-Jan Verbeek heb ik als speler bij Heerenveen eerst meegemaakt als assistent-trainer en later heb ik met hem samengewerkt bij zowel Heerenveen als Feyenoord. In de loop der jaren zijn we naar elkaar toegegroeid”, citeert NEC de hoofdtrainer op het digitale thuis.

“De passie voor het voetbal, het bouwen aan een team en zoveel mogelijk nieuwe kennis toepassen bindt ons. En dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat we elkaar blindelings vertrouwen. We spreken elkaar gemiddeld twee keer per week. We geven elkaar altijd feedback en weten dat we er altijd voor elkaar zijn als dat nodig is.”

De vriendschap is meer dan wederzijds, blijkt uit de woorden van Verbeek over Pastoor: “Bij Heerenveen viel Alex mij al als assistent-trainer op omdat hij altijd bezig was met nieuwe ontwikkelingen. Ik heb hem daarom meegenomen toen ik naar Feyenoord ging.”

“Tegenwoordig zien we elkaar wekelijks omdat ik doordeweeks bij hem in de buurt in Egmond aan Zee woon. Ik waardeer vooral dat hij voor een ander geluid kan zorgen en oog heeft voor mijn blinde vlek”, aldus Verbeek in de NEC Courant. Bron: Voetbalprimeur.nl

12 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  12 februari 2013 at 19:30

  Mooi, Verbeek introduceert hier nog maar een keer zijn opvolger. Contract Pastoor loopt namelijk af 🙂 NEC probeert te verlengen maar Pastoor wacht op een telefoontje uit Alkmaar. Verbeek zal hem al wel verteld hebben dat hij er mee stopt, want aaan alle goede dingen komt een eind………

 2. Remon Hendriksen

  12 februari 2013 at 21:10

  De weg lijkt vrij voor Pastoor inderdaad. Wel een beetje dezelfde type trainers heb ik het gevoel.

 3. De echte supporter

  12 februari 2013 at 21:31

  Ik denk dat pastoor prima past binnen az. Ik verwacht dat verbeek aan het einde van het seizoen az gaat verlaten.

 4. Ceon

  12 februari 2013 at 21:32

  Wat heeft die Pastoor nu eigenlijk bewezen?

  • Jeroen

   12 februari 2013 at 22:01

   Nou met NEC doet hij het vrij aardig. Voor de rest inderdaad nog niet veel. Maar wil jij liever een succes coach die snel weer weg is, of een coach die met AZ mee kan groeien en er lang blijft? Ik denk dat het laatste op langer termijn beter is voor AZ. Wat wil je nog meer dan een fan die zijn eigen team mag coachen?

   • De echte supporter

    12 februari 2013 at 22:28

    Jeroen helemaal met je eens

 5. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  13 februari 2013 at 00:26

  Dus Boymans en Falkenburg komen gewoon weer terug in het kielzog van Alex Pastoor. Hier is waarschijnlijk over nagedacht ware het niet dat Verbeek wel een aanbieding moet krijgen die hem bevalt. Dan schuift alles op zijn plek en is AZ met een leuke afkoopsom voor Verbeek, samen met o.a. Altidore, Maher en Viergever, dé grote spekkoper.

 6. oldfan

  13 februari 2013 at 07:39

  Ze spreken alleen hun vriendschap uit. Dat Pastoor de 1e gegadigde is voor een vervanging van onze huidige trainer was geen geheim.

 7. Geert

  13 februari 2013 at 10:01

  Dat Pastoor een AZ-hart heeft en dat hij al eens heeft gezegd dat hij ooit trainer van AZ zal worden, is ook allang geen geheim meer. Verbeek zal ongetwijfeld een keer vertrekken bij AZ. Wellicht dat hij bij Twente aan de slag gaat of in Duitsland.

 8. Jay

  13 februari 2013 at 16:50

  Volgens VI is NEC bijna rond met Pastoor om zijn contract te verlengen. Als AZ hem aankomende zomer wil hebben, dan zullen ze snel moeten handelen.

  • iPjotr

   13 februari 2013 at 21:48

   Alex kennende zal wel n clausule in zijn contract opnemen.

 9. Peejee

  15 februari 2013 at 10:10

  Heren, zie wat er met Feyenoord fan, Mario Been is gebeurd. Zijn grote liefde heeft hem uiteindelijk de deur uitgezet. Fans als trainer aannemen is niet handig. De persoon in kwestie wordt bij ontslag enorm beschadigd. Dat moet je niet willen, denk ik.. Verder vind ik Alex Pastoor een mooie vent met een hele eigen mening.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *