Viktor Elm verbaast zich over aantal rode kaarten

By
Updated: februari 12, 2013

Nick Viergever kreeg zondag de rode kaart tijdens het duel tussen Feyenoord en AZ. De aanvoerder van de Alkmaarders werd door scheidsrechter Bas Nijhuis van het veld gestuurd, daarmee was het de zevende rode kaart voor AZ dit seizoen. Tot ongenoegen van spelers en trainer Gertjan Verbeek.

“Pech, denk ik”, zegt Viktor Elm over het aantal rode kaarten tegenover het Algemeen Dagblad. “Als je toch kijkt: wij hebben geen enkele gemene speler in de ploeg. Niemand die geniepig een beuk uitdeelt.”

“En als ik het vergelijk met mijn tijd bij Heerenveen: we zijn ook niet bepaald hard. Heerenveen was harder”, vervolgt Elm zijn verhaal. “Slagers heeft dit team niet. Voor mijn tijd speelde hier mijn landgenoot Pontus Wernbloom. Als je had gezegd dat AZ toen zeven rode kaarten per seizoen verzamelde had ik gezegd: Logisch. Pontus is iemand die nogal van tackelen houdt.” Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. Michiel

  12 februari 2013 at 11:37

  Ik snap het ook niet. We zijn dit jaar de pechvogels van de eredivisie. Dikke kansen die niet worden afgemaakt, ongelukkige tegengoals, onterechte rode kaarten, racisistische spreekkooren en dan weer zo’n kutloting in de beker.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   12 februari 2013 at 12:45

   Dus blijven hopen dat AZ niet naar de onderste regionen afzakt. In het seizoen dat Willem II degradeerde zat ook alles bij ze tegen met veel onterechte (en later weer geseponeerde) rode kaarten en discutabel verloren duels. Soms zit een heel seizoen alles tegen om diverse vaak onverklaarbare redenen.

 2. remco

  12 februari 2013 at 13:12

  het is niet alleen bij az maar ook bij andere clubs dat ze onterechte kaarten trekken waarom omdat de scheidsrechters misbruik maken van de regels en denken dat ze alles kunnen flikken en omdat er een paar zich te veel aan de regels houden

 3. De echte supporter

  12 februari 2013 at 21:24

  Kortom het is de arogantie van de macht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *