Verbeek: ‘Nijhuis heeft de wedstrijd om zeep geholpen’

By
Updated: februari 11, 2013

AZ-trainer Gertjan Verbeek was zondag na de nederlaag bij Feyenoord (3-1) zeer ontevreden over scheidrechter Bas Nijhuis. “Hij heeft warrig, slecht en inconsequent gefloten”, mopperde de coach van de Alkmaarse ploeg. “De spelers wisten op het veld totaal niet waar ze aan toe waren.”

Verbeek baalde vooral van de rode kaart voor zijn aanvoerder Nick Viergever, die in de 67e minuut bij een stand van 1-1 volgens Nijhuis op het middenveld iets te stevig inging op Lex Immers.

“Ik vond dat er niet zoveel aan de hand was”, bromde Verbeek. “Nijhuis heeft voor ons de wedstrijd om zeep geholpen.” Tegen tien AZ-spelers liep Feyenoord uit naar een 3-1 zege. Jordy Clasie en Tonny Vilhena maakten de doelpunten

Volgens Verbeek wilde Nijhuis eerst geel geven aan Viergever. “Maar het leek erop dat hij door één van zijn assistenten op andere gedachten werd gebracht. Ach, de arbitrage komt hier altijd weer mee weg. Het wordt onbeheerst inkomen van Viergever genoemd. Puur een kwestie van interpretatie.”

Verbeek: “Misschien gaat Nijhuis wel zwaar gebukt onder alle regeltjes waaraan hij zich moet houden. Of heeft hij last van Kuipvrees. Of had hij slecht geslapen, of ruzie met zijn vrouw. Maar hij had in elk geval een slechte dag.”

De zevende rode kaart dit seizoen voor één van zijn spelers, een dieptepunt in de AZ-historie, viel Verbeek in alle opzichten zwaar in De Kuip. “Terwijl ik helemaal geen schopploeg heb”, verzuchtte hij. Bron: Voetbalprimeur

4 Comments

 1. oldfan

  11 februari 2013 at 11:23

  Wat ik vooral vind is dat de hele wereld roept dat we respect moeten tonen aan de scheidsrechter en zn assistenten. Het lijkt wel het omgekeerde en zijn de voetballers vogelvrij verklaarden waarbij het te pas en onpas bestoken wordt met kaarten. Waar zijn de scheidsrechters die alleen al met hun charisma een wedstrijd konden leiden. Higler was al tegen het voetbal en nu Nijhuis die ik op de tribune altijd Naaihuis noem vanwege zn vaak onterechte kaarten.

 2. Jay

  11 februari 2013 at 11:54

  De scheidrechters in Nederland zijn helemaal in de war. Elke scheids gaat anders om met de regels en zo krijg je een willekeur aan kaarten. Het moet niet zo zijn dat we het na elke wedstrijd over de scheids moeten hebben die een wedstrijd weer onnodig kapot fluit. Wanneer gaan ze eens actie ondernemen om dit soort zaken te voorkomen? Ga eens in Engeland kijken hoe het wel moet.

 3. urdal

  11 februari 2013 at 12:09

  Misschien is die rode kaart van viergever wel terecht, alleen had hij immer al eerder ook rood moeten geven met de overtreding op overtoom. dat was vergelijkbaar, alleen deed hij dat af met geel. 010 moest gewoon winnen. want wat was het 5x geel en 1x rood voor ons en 2x geel voor 010? je zou bijna denken aan matchfixing.

 4. De echte supporter

  11 februari 2013 at 19:42

  Verbeek heeft helemaal gelijk. Glijhuis liet in de eerste helft alles toe, toen lag zijn fluit zeker nog thuis. En in de tweede helft in mum van tijd 5 kaarten. Werd glijhuis wakker of dacht hij deze wedstrijd is een echte wedstrijd, die moet ik vermoorden. Dat is hem echt gelukt. Wat een idioot. Ook de knvb schijnt het ook allemaal niet meer te begrijpen. Het lijkt erop dat deze wedstrijd is gekocht. In iedergeval niet door az, want die is enorm benadeeld…..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *