Overtoom mogelijk in de basis tegen Feyenoord

By
Updated: februari 8, 2013

Willie Overtoom stevent af op zijn eerste basisplaats bij AZ. De middenvelder is zondag in de topper tegen Feyenoord vrijwel zeker de vervanger van Viktor Elm.

Elm ontbreekt tegen Feyenoord vanwege een schorsing. Met Overtoom voor Elm levert het middenveld van AZ flink wat fysieke kracht in, maar wat betreft voetballend vermogen wordt het juist sterker. Trainer Gertjan Verbeek vond het dan ook niet lastig om voor Overtoom te kiezen.

“Ik ga uit van voetbal en niet van fysieke kracht”, reageert Verbeek tegen Voetbal International. AZ nam Overtoom in januari over van Heracles Almelo. Vorig weekend maakte de middenvelder als invaller zijn debuut voor de Alkmaarders, die hem ooit als jeugdspeler nog wegstuurden. Bron: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. Jeroen

  8 februari 2013 at 00:13

  Denk inderdaad dat Overtoom de juiste vervanger is voor Elm. Wellicht minder fysieke kracht, maar meer creativiteit. Met Maher en Martens ging het toch ook goed? Waarom zou dit niet goed gaan.

 2. oldfan

  8 februari 2013 at 07:59

  F blinkt vaak uit door fysieke kracht. Als het niet loopt drukken ze toch door, door inzet. Als supporter hoop ik van harte dat AZ er een goed resultaat haalt. Dat ze voetballend de tegenstander de baas zijn.

 3. De echte supporter

  8 februari 2013 at 09:30

  ik vind overtoom een goede vervanger voor Elm. Creativiteit gaat omhoog. Ook al heb je bij 010 meer fysieke kracht soms nodig.. ik gok dat Overtoom het heel goed gaat doen.

 4. Azforever

  8 februari 2013 at 12:54

  Logische keuze… Aanval is de beste verdediging

 5. iPjotr

  9 februari 2013 at 00:01

  Wedstrijdje tussendoor, werken aan de vorm , op naar de graftombe van 020.
  Dat is DE wedstrijd van t seizoen!

  • Gerrit Vooijs

   9 februari 2013 at 21:38

   Na feyenoord volgen Roda (uit), NAC (thuis), RKC (uit) en ADO(thuis). Dan volgt 020(thuis), Heracles(uit) en NEC(uit).Van die 8 duels zullen er 5 gewonnen moeten worden wil AZ uitzicht houden op de playoffs om zich te kunnen kwalificeren voor Europees voetbal. Utrecht is weg, NEC nog net in zicht.
   Alles op 1 zeer zware kaart( A’dam en de lampies) spelen zou imo heel onverstandig zijn.

 6. Gerritvooijs

  9 februari 2013 at 19:09

  Ik ga uit van voetbal en niet van fysieke kracht zegt krachttrainer Verbeek….
  Nou Willie, grijp je kans dan sta je voor de rest van het seizoen in de basis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *