AZ is op zijn toekomst voorbereid

By
Updated: februari 7, 2013

De Eredivisie-club uit Alkmaar heeft voor alle belangrijke posities binnen de club, zowel op sportief als bestuurlijk niveau, een actuele schaduwlijst voorhanden.

Algemeen directeur Toon Gerbrands laat op de officiële website weten dat AZ goed is voorbereid op het vertrek van sleutelfiguren binnen de organisatie. “De Raad van Commissarissen heeft voor elke functie een schaduwlijst paraat. AZ probeert in dit soort functies ervaren mensen binnen te halen. Personen die aantoonbaar ervaring hebben in bepaalde werelden en al het één en al bewezen hebben”, zegt Gerbrands.

“De mogelijke opvolger van bijvoorbeeld een directeur, de hoofdcoach, een assistent-trainer en het hoofd van de afdeling financiën is al bekend. Toen Marcel Brands vertrok, raakte niemand hier in paniek. De club is met de hoogst genoteerde op de schaduwlijst gaan praten en Earnest Stewart stond er direct voor open. De opvolger is al geboren, is het motto van AZ”, vervolgt de bestuurder op het digitale thuis van de club.

Gerbrands: “De club heeft per positie bepaalde eigenschappen genoteerd waaraan een opvolger moet voldoen.Net als met spelers zijn bijvoorbeeld ook technisch directeuren en hoofdcoaches te scouten. De schaduwlijst wordt continu geëvalueerd en waar nodig aangepast. Wie er op de schaduwlijst staat voor mijn functie? Daar heb ik geen inzicht in. Die lijst ligt in een lade bij de Raad van Commissarissen.” Bron: Voetbalprimeur

6 Comments

 1. Jay

  7 februari 2013 at 16:43

  Ik ben benieuwd wie ze als opvolger van Verbeek bovenaan hun lijst hebben staan. Ik gok op Alex Pastoor.

  • Gerrit Vooijs

   7 februari 2013 at 18:31

   Dat is al bijna geen gok meer want de 2 zijn bevriend, wisselen onderling informatie uit en hebben beide aantoonbaar een positieve spelopvatting bij hun teams.

   Maar als die niet niet beschikbaar is…. tja wie dan ? Erwin Koeman?

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    7 februari 2013 at 19:41

    Erwin Koeman? Kan het me niet voorstellen gezien hij de broer is van Ronald Koeman, die toch niet echt positief is over AZ sinds zijn ontslag.
    Als Alex Pastoor bovenaan staat dan vraag ik me af wat hij dan bewezen heeft? Ik mag hem graag maar of hij AZ naar behoren als een subtopper kan coachen?
    We zullen het wel zien. Misschien gewoon Martin Haar?

  • Jeroen

   7 februari 2013 at 19:49

   Zeker Alex Pastoor. Hij heeft al aangegeven een groot AZ fan te zijn en de club graag te coachen. AZ zal ook wel interesse hebben want het past in het plaatje.

   • iPjotr

    7 februari 2013 at 23:22

    De vraag is niet Wie,….maar wanneer Alex Pastoor coach van AZ wordt

 2. De echte supporter

  8 februari 2013 at 09:27

  ik dek dat Alex van de zomer Verbeek gaat overnemen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *