Beerens: ‘De nederlaag verandert niets aan ons vertrouwen’

By
Updated: februari 4, 2013

De nederlaag van AZ tegen FC Groningen verandert niets aan het vertrouwen van de Alkmaarders, denkt aanvaller Roy Beerens. Volgende week wacht Feyenoord (uit) en dan gaat AZ het weer precies op dezelfde manier aanpakken.

Tegen FC Groningen werd een fout in de verdediging de Alkmaarders fataal. Beerens, die geen slechte wedstrijd speelde, zag dat zijn ploeg daarna stootkracht tekort kwam. “Wat er aan ontbrak was het spel voor de goal. We hebben zeker niet slecht gespeeld, maar het was niet doeltreffend genoeg”, aldus de aanvaller tegen VoetbalPrimeur.

2013 was voor AZ uitstekend begonnen met twee zeges in de Eredivisie en één in de KNVB Beker. AZ leek los. “Tegen Groningen waren we ook los, alleen wilde de bal er niet in”, valt Beerens bij. “Als ik kijk naar het spel dan heb ik er vertrouwen in. Volgende week spelen we tegen Feyenoord. Dat zijn de mooie potjes.”

“Spelen in De Kuip heeft altijd iets extra’s, voor iedereen”, vervolgt Beerens. “We gaan het net zo aanpakken als dit weekend: druk geven en ons eigen spel spelen. Want het was niet slecht, alleen was het niet goed genoeg om veel kansen te creëren.” Bron: Voetbalprimeur

4 Comments

 1. Jeroen

  4 februari 2013 at 21:29

  Goedzo! Gewoon vertrouwen blijven houden en zorgen dat we in De Kuip drie punten pakken.

 2. brandon

  4 februari 2013 at 21:57

  Hoe is t toch mogelijk dat er geschreven wordt dat Beerens geen slechte wedstrijd speelt. Het enige wat hij heeft en kan is een man uitspelen en voor de rest is het kommer en kwel. Een voorzet komt 98 van de 100 keer bij de tegenstander en dat is ook wel normaal want je ziet hem nooit kijken waar zijn medespelers staan maar hij gooit de bal voor zonder te kijken. Het is ook de speler die het meest gewisseld wordt omdat zijn rendement 0,05% is helaas.

 3. oldfan

  5 februari 2013 at 08:03

  Mijn verwachting was dat Beerens eerder zou worden gewisseld omdat er geen een voorzet van hem aankwam. Gudmundson die veel ballen terugverdedigend veroverde en een paar puike voorzetten gaf wel. Daarom verbaasde ons dat op de tribune. Waar hij zeker gelijk in heeft is dat AZ tegen F meer aan voetballen zal toe komen omdat zij ook willen voetballen en Groningen niet. Op kracht zal AZ het jammer genoeg verliezen omdat F daar beter in is. Hoe ontzettend graag ik het andersom zou willen zien.

 4. Jay

  5 februari 2013 at 09:41

  Corners komen niet aan, voorzetten komen niet aan, een pass over 10 meter komt niet aan, je kan natuurlijk niet iedereen wisselen. Verbeek werkt elke dag met die mannen en weet heus wel wie op dat moment het best in vorm is. Hij stelt Beerens niet op als Rosheuvel veel beter zou zijn. Misschien hebben we op dit moment gewoon niet beter.

  Tegen Feyenoord moeten we hopen dat we snel op 0-1 komen, dan gaat het meestal wel lopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *