Groningen verrast AZ in Alkmaar

By
Updated: februari 3, 2013

FC Groningen heeft zijn eerste zege van 2013 binnen. De ploeg van trainer Maaskant bezorgde AZ alweer zijn vijfde thuisnederlaag van het seizoen: 1-0.

De thuisploeg opende sterk en kreeg al snel een opgelegde kans via Altidore, maar de spits schoot over. De Alkmaarse storm ging na een kwartier liggen en Groningen werd steeds vaker gevaarlijk. Kappelhof en Van Dijk misten nog, maar na geklungel in de AZ-defensie vond Kirm wel het net.

Na rust zocht AZ wanhopig naar de 1-1, maar Groningen hield eenvoudig stand. Na de rode kaart voor Elm (overtreding van achteren) kon AZ geen vuist meer maken, al schoot Overtoom nog net naast.

13 Comments

 1. Bradje

  3 februari 2013 at 10:25

  Het mag duidelijk zijn, dat Overtoom steeds meer speeltijd gaat krijgen. Nu al een half uur, tegen Feijenoord misschien al een hele wedstrijd. Dan moeten we toch zonder Elm. Zat gisteren wel heel dicht tegen de gelijkmaker aan. Wat moet dat worden als ie gewend raakt aan het spelletje van AZ? Die gaat bloeien, let op mijn woorden. Come on AZ, come on AZ!

  • Jeroen

   3 februari 2013 at 10:40

   Het is jammer dat we hebben verloren, want we speelden een goede wedstrijd. Zelfs met 10 man waren we beter dan Groningen. Moet ook wel zeggen dat Groningen alleen maar aan het counteren was. Soms zaten ze met 11 man op eigen helft.

 2. hAnZ

  3 februari 2013 at 10:58

  Zou het dan toch aan dat blauwe petje van GJ hebben gelegen…???

  • iPjotr

   3 februari 2013 at 11:03

   Je was me voor……..:-)

 3. De echte supporter

  3 februari 2013 at 12:34

  Jammer dat we geen drie punten hebben gepakt. Er stond wel een vreemde scheids p het veld. Wat een kaarten, sommige snapte ik totaal niet. Het schiet helemaal door bij de knvb. Daarnaast staat er niet bij elke wedstrijd z’n malloot. Met dit vreemde flluitgedrag wordt de wedstrijden enkrmmbeinvloed. Dat maaskant op de tribne moest snapte ik ook niet. Vebeek begreep van het kaartengedrag ook niets….scheids bedankt

 4. Jay

  3 februari 2013 at 14:51

  We hebben de wedstrijd verloren door een onterechte rode kaart en weer een blunderende verdediging. De manier waarop Reijnen en Viergever samen in duel gingen en een Marcellis die kinderlijk eenvoudig werd weggekapt is droevig om te zien.

  Aan de andere kant, als Altidore die enorme kans in het begin erin had geschoten, dan hadden we waarschijnlijk met 3-0 gewonnen.

  Naja, tegen Feyenoord moeten we dan maar laten zien dat we toch echt mee kunnen doen in de strijd voor Europees voetbal.

 5. Gerritvooijs

  3 februari 2013 at 19:49

  Ik heb vandaag 3 spelers in aanvallende rol bij de nr 7 v/d Eredivisie geweldig zien spelen: Van der Velden, Falkenburg en Boymans, de laatste 2 als invaller.
  Die konden er niets van bij AZ maar wel bij NEC…….
  Kijk dit soort invallers miste AZ gisteren.

  Als AZ op achterstand komt heeft AZ geen breekijzer achter de hand zoals bv een Frank Du Mouge die Roda voor een prikkie heeft opgepikt.

  AZ zal er nog een hele kluif aan hebben om Europees voetbal te halen want Utrecht en NEC zijn zware concurrenten.

 6. remco

  3 februari 2013 at 21:19

  wat mij opviel dat die corners zo stom werden genomen

  • Gerritvooijs

   3 februari 2013 at 22:43

   AZ heeft dit seizoen al meer als 100 corners mogen nemen en er 1 of 2 x uit gescoord.
   Kijk je naar de concurrenten om Europees voetbal dan is AZ met afstand de zwakste op dit onderdeel.
   Je zou zeggen daar is op te trainen toch ?

 7. remco

  3 februari 2013 at 22:20

  nog een nieuwtje
  jong az heeft jong volendam kapot gespeelt 12-2 opmerklijk 5 assist rosheuvel 2 goals lam en hattrick haye die er pas de 2e helft in kwam

 8. oldfan

  4 februari 2013 at 11:59

  Groningen kwam alleen voor een punt, niet om te voetballen. Terwijl Viergever er al stond dacht Reijnen ook nog even mee te moeten koppen, geen rugdekking meer en daar ging het bijzondere onterechte goaltje van Groningen. Dan is AZ niet bij machte zoals al zo vaak dit seizoen om de muur te beslechten. Ben je zo veel beter, Groningen stond alleen maar tegen te houden, en toch helemaal niets in Alkmaar. Als we tegen ploegen spelen die ook willen voetballen dan gaat het een stuk makkelijker maar dit is heel jammer. We hebben een Rasmus Elm nodig, zo’n type die ballen tegen houdt en ook nog even scoort. Hij maskeerde de gebreken die nu wel aan het licht komen. Jammer maar niet te halen en te betalen.

  • iPjotr

   4 februari 2013 at 14:41

   Willie Overtoom heeft deze gave ook( misschien in iets mindere mate), maarja GJ wisselt alleen in de 65 e minuut, dus te laat! Mattias Johansson wisselen voor Beerens????? Hopelijk heeft hij zondag Rosheuvel assists zien geven, die ballen komen wel aan!!!
   Wordt tijd dat GJ eens wat meer lef toont als de wedstrijd daarom vraagt

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    4 februari 2013 at 18:39

    Gezien Gertjan Verbeek’s handelswijze uit het verleden kan Rosheuvel nog veel perfecte voorzetten geven maar hij kijkt ook naar het meevoetballen en als dat minder is dan Beerens dan kan Rosheuvel nog lang bij Jong AZ vertoeven. Ik ben geen Beerens fan dus ik hoop ook dat snel iemand die effectiever en doeltreffender is zijn plaats inneemt (of dat Lewis, Rosheuvel of wie dan ook is).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *