Altidore reageert ingetogen na racistische geluiden: ‘Ik ben sterk opgevoed’

By
Updated: januari 30, 2013

AZ-aanvaller Jozy Altidore reageerde dinsdagavond na de hevig ontspoorde bekerwedstrijd bij FC Den Bosch (0-5) ingetogen op de aanhoudende racistische geluiden aan zijn adres.

“Ik ga niet het gevecht met die gasten aan. Ik kan alleen maar voor ze bidden”, sprak de Amerikaan na afloop grootmoedig. Altidore wilde in Den Bosch van geen wijken weten. Hij gaf scheidsrechter Reinold Wiedemeijer het signaal door te spelen.

“Ik ben door mijn ouders sterk opgevoed. Ik heb ook al veel van de wereld gezien. Dan ga ik echt niet opzij voor wat apengeluiden. Je bent het aan jezelf als voetballer verplicht, maar ook aan je familie en aan je club om daar waardig mee om te gaan”, aldus Altidore. Bron: Voetbalprimeur.nl

5 Comments

 1. Geert

  30 januari 2013 at 09:31

  Wat een held

 2. Michiel

  30 januari 2013 at 09:35

  Ongeloofelijk, en dit na al dat RESPECT gedoe… KNVB zal het schaamrood op de kaken hebben…

 3. Jay

  30 januari 2013 at 11:40

  Zo zie je maar weer dat al die poespas over respect hebben, bandjes dragen, stille tochten of wat dan ook, totaal geen effect hebben. Dit soort gedrag haal je er niet meer uit. Tegenwoordig kan je zelfs tijdens een avondje stappen zonder reden in elkaar getrapt worden. Hard straffen en deze lui een stadionverbod geven is het enige dat je kan doen, het is niet anders.

  • iPjotr

   30 januari 2013 at 15:30

                                                          

   • iPjotr

    30 januari 2013 at 15:32

    Heb ik niets aan toe te voegen, mooi gesproken !

                                                       

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *