AZ heeft nog geen besluit genomen over toekomst Wijnaldum

By
Updated: januari 30, 2013

Het contract van Giliano Wijnaldum bij AZ loopt na dit seizoen af. Over verlenging of het lichten van een optie heeft de club nog geen beslissing genomen.

De twintigjarige verdediger Wijnaldum, de jongere broer van Georginio van PSV, verlengde zijn verbintenis bij AZ in 2011 met twee jaar met een optie voor nog een seizoen. Volgens zaakwaarnemer Humphrey Nijman zijn er nog geen gesprekken geweest over contractverlenging.

“We hebben nog niks van AZ gehoord”, zegt hij tegen Goal.com. “Hij doet nu gewoon zijn ding bij AZ en moet er staan als hij een kans krijgt. Dat is nu de situatie.”

Giliano Wijnaldum maakte op 16 april 2011 als invaller zijn debuut voor AZ in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1). Dit seizoen speelde hij zeven Eredivisiewedstrijden, waarvan vijf in de basis.

AZ heeft volgens een bepaling in het contract tot halverwege maart om de optie tot verlenging met een jaar te lichten, zo meldt Nijman. De club wacht mogelijk tot dat tijdstip. “Nee, hier hebben we nog geen beslissing over genomen”, reageert Earnest Stewart, technisch directeur van AZ, tegen Goal.com. “We hebben inderdaad een afspraak over die optie in het contract staan, dus dat hoeft nu nog niet. Over de inhoud van het contract doe ik verder geen mededelingen.” Bron: Goal.com

4 Comments

 1. Geert

  30 januari 2013 at 09:31

  AZ zal deze optie wel lichten neem ik aan. Ik hoop dat ze hem gewoon een langdurig contract geven.

 2. Azforever

  30 januari 2013 at 15:51

  Mee eens, een nuttige speler

 3. Bradje

  30 januari 2013 at 18:22

  Herinner Kees Luijks (weet niet of ik dit goed schrijf). Optie laten verlopen, Kees weg, en later uitgegroeid tot een zeer waardevolle speler. Gaat AZ dit weer laten gebeuren?

  • Gerrit Vooijs

   31 januari 2013 at 23:30

   Kees Luijckx is idd een zeer waardevolle speler voor Excelsior en NAC geworden……. maar niet voor AZ of een andere sclub uit de subtop.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *