AZ versterkt zich per direct met spits Jóhannsson

By
Updated: januari 29, 2013

AZ heeft dinsdag de spits Aron Jóhannsson tot de zomer van 2017 gecontracteerd. De 22-jarige IJslandse jeugdinternational – die tevens een Amerikaans paspoort bezit – komt over van AGF Aarhus. Momenteel is hij met veertien competitietreffers topscorer van de Deense Superliga.

Opvallend is dat Jóhannsson dit seizoen al in vijf wedstrijden verantwoordelijk was voor de openingstreffer voor zijn club. Daarnaast heeft hij sinds deze jaargang een Deens record op zak. In het uitduel met AC Horsen liet de aanvaller binnen vier minuten een hattrick aantekenen. Nog nooit was dat sneller gedaan. Om het feest compleet te maken, was Jóhannsson nog geen tien minuten later ook verantwoordelijk voor de vierde treffer van die wedstrijd.

In totaal kwam Jóhannsson tot 48 competitiewedstrijden voor AGF Aarhus, waarin hij 21 keer het net vond. Voor zijn verblijf in Denemarken kwam hij in IJsland uit voor Breidablik UBK (de voormalige club van Johann Berg Gudmundsson) en Fjölnir.

“We zijn heel blij dat we Aron Jóhannsson per direct aan onze selectie hebben toegevoegd”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Aron is een sterk meevoetballende spits en heeft een neusje voor de goal. Hij is niet voor niets de topscorer van Denemarken. Het is een jong talent dat wil investeren om beter te worden. Daarom wilde hij dolgraag naar AZ.”

“Ik ben erg blij dat alles officieel rond is en kan niet wachten totdat ik me bij de groep kan aansluiten”, zei de kersverse AZ’er Jóhannsson. “Ik heb veel goeds over AZ gehoord, veel IJslanders hebben hier goede dingen laten zien. Ik maak de stap naar een grotere club in een grotere competitie, met alle faciliteiten om me verder te ontwikkelen. Het is lastig om mezelf te omschrijven als spits, maar mijn kracht ligt in het strafschopgebied. Mijn doel is om bij AZ een betere speler te worden en om veel doelpunten te maken.”

Net als bij zijn vorige club AGF Aarhus gaat Jóhannsson spelen met rugnummer 20. Dit tricot was in Alkmaar beschikbaar sinds het vertrek van Rasmus Elm naar CSKA Moskou. Bron: AZ.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  29 januari 2013 at 11:36

  Welkom! Ben erg benieuwd naar deze spits. Overigens wel mooi dat hij direct een langdurig contract heeft getekend bij AZ.

 2. Michiel

  29 januari 2013 at 11:44

  Gek toch dat we tijdens de winterstop veel betere spelers aan het halen zijn dan afgelopen zomer?

 3. remco

  29 januari 2013 at 13:52

  die van zomer begin goed in te kome
  elm lekker bewegwelijk met henriksen op het middenveld
  rosheuvel groeit denk ik ook
  gorter wel aardig maar ik wil hem wel is zien op het middenveld
  berghuis begint in te kome

  het enig verschil is op heymans na dat dit directe versterkingen zijn

 4. Geert

  29 januari 2013 at 17:20

  Dus we hebben nu Jóhannsson en Johansson, dat kan nog eens een spraakverwarring worden… Wel mooi inderdaad dat hij meteen tot medio 2017 een contract heeft! Vanavond meteen op de bank en in de 80ste minuut in laten vallen samen met Overtoom wat mij betreft! 🙂

  • Gerrit Vooijs

   29 januari 2013 at 19:27

   Verbeek kennende gaat hij deze 3 spelers nooit tegelijk in het team inpassen. 1 voor 1 om het teamproces niet af te breken.
   Johannsson is bovendien herstellende van een liesblessure dus die zal zeker de komende weken niet spelen liet Verbeek al in een eerder stadium weten.

   Maar wel mooi dat AZ door Overtoom en Johannsson meer scorend vermogen in de selectie heeft gekregen. Want dat gebrek aan scorend vermogen is de oorzaak dat AZ 12 punten achterstaat op Utrecht. Kansen had AZ elke wedstrijd genoeg maar doelpunten ho maar. VVV thuis was in dat opzicht wel het dieptepunt.

 5. Azforever

  29 januari 2013 at 19:27

  Lijkt een topper in de dop. Klasse gescout

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *