Overtoom tekent tot medio 2016 bij AZ

By
Updated: januari 28, 2013

AZ heeft maandag Willie Overtoom tot de zomer van 2016 vastgelegd. De 26-jarige middenvelder komt per direct over van Heracles Almelo, waar hij nog een halfjaar onder contract stond. Voor Overtoom betekent het een terugkeer bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

De technisch sterke middenvelder kwam op 13-jarige leeftijd terecht in de AZ jeugdopleiding. Via een verhuurperiode bij Telstar en de amateurs van Hollandia kwam hij 2008 bij Heracles terecht, waar hij onder Gertjan Verbeek een geslaagde rentree in het profvoetbal maakte. In Alkmaar komt hij nu wederom de trainer tegen waaronder hij in Almelo floreerde.

“We zijn erg tevreden dat we Willie Overtoom per direct aan onze selectie hebben toegevoegd”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart tevreden. “Willie is al jarenlang een dragende speler voor Heracles in de Eredivisie. Hij is multifunctioneel en brengt veel snelheid, creativiteit en scorend vermogen met zich mee. Daarnaast is hij dreigend bij standaardsituaties. Willie heeft het vermogen om een wedstrijd open te breken.”

“Voordat ik met AZ ging praten, waren de clubs er al uit”, zei Overtoom. “Daarna was het een kleine moeite om zelf rond te komen met de club. Ik geef mezelf tijd om me in het team te spelen, er is altijd tijd nodig om aan een nieuwe club te wennen. Maar ik wil gewoon spelen en vlammen. Onder Gertjan Verbeek heb ik bij Heracles een goede periode gehad. Hij heeft altijd veel vertrouwen in me gehad en dat heb ik terugbetaald. Dat hoop ik nu weer te doen.” Bron AZ.nl, Bron foto: AZ.nl

 

 

2 Comments

  1. Jeroen

    28 januari 2013 at 12:55

    Welkom Overtoom!! Ben benieuwd wanneer je de eerste minuten gaat maken voor AZ.

  2. Bradje

    28 januari 2013 at 16:50

    Welkom Willie, volgens mij zit jij in de bloei van je voetbalcarrierre, Ik ben blij dat je dat bij AZ ten toon kan spreiden. Je bent een echte versterking. Ben blij met je komst.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *