AZ haalt Heymans van Lierse SK

By
Updated: januari 26, 2013

AZ heeft zaterdag de Belgische jeugdinternational Jonas Heymans tot de zomer van 2016 vastgelegd. De 19-jarige linksback komt per direct over van Lierse SK. Heymans debuteerde in 2010 bij tweedeklasser Standaard Wetteren in het profvoetbal, waarna Lierse hem in de zomer van 2012 aantrok.

In totaal kwam Heymans in zijn kortstondige periode bij Lierse SK tot elf wedstrijden, waarin hij niet scoorde. Na meerdere Belgische jeugdploegen te hebben doorlopen maakt hij momenteel deel uit van de selectie van Jong België.

Stewart: ‘Lang op scoutingslijst’
“Jonas stond al langere tijd op onze scoutingslijst”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart op het aantrekken van Heymans. “Nu deed de mogelijkheid zich voor om hem eerder dan verwacht te kunnen halen. Jonas is een moderne vleugelverdediger met drang naar voren in zijn spel. Hij krijgt het komende halfjaar de tijd om te wennen aan de club, onze speelstijl en zijn medespelers. Met zijn komst neemt de concurrentie in de selectie toe, wat het collectief op een hoger niveau brengt.”

Heymans: ‘Heel snel gegaan’

“Het is heel snel gegaan, dat hadden niet veel mensen verwacht”, reageerde Heymans na de ondertekening van zijn contract.”Binnen een week nadat we contact hadden, ben ik gaan kijken bij AZ – Vitesse. Ik merkte meteen dat het een warme familieclub is. Ook heb ik even met Maarten Martens gesproken. Hij bevestigde mijn gevoel en zei dat AZ een goede club voor mijn ontwikkeling zou zijn. Ik hoop hier veel te leren. AZ heeft een mooi plan, waarin jonge spelers een belangrijke rol spelen. Ik denk dat ik wel in dat plaatje pas.”

Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. Mike

  26 januari 2013 at 19:40

  Nu de andere 3 nog (Overtoom, Gouweleeuw, Johannsson) 😉

  • Mike

   26 januari 2013 at 19:47

   Morgen traint Overtoom al mee en zal Maandag teken ‘Aldus Overtoom zelf op zijn twitter’. Mijn benieuwen of Johansson er ook al morgen bij is.

 2. piet retief

  26 januari 2013 at 21:13

  belgische linkspoten heeft AZ een prima ervaring mee
  pocognoli!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *