AZ legt talenten Vaarnold en Dos Santos voor meerdere jaren vast

By
Updated: januari 26, 2013

AZ heeft donderdag jeugdspeler Achille Vaarnold (16) tot de zomer van 2016 vastgelegd. De linkerspits is bezig aan zijn derde seizoen in de AZ Jeugdopleiding. Hij maakt momenteel deel uit van AZ Onder 17, waar Michael Buskermolen zijn trainer is.

“Achille is onder meer goed in het positie kiezen tussen de linies en het in stelling brengen van zijn ploeggenoten”, omschreef Buskermolen zijn pupil. “Hij beschikt bovendien over een goede individuele actie.”

“Wij willen Achille graag helpen om de volgende stap richting Jong AZ en vervolgens het eerste elftal van AZ te maken”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “We zijn heel tevreden dat hij ervoor heeft gekozen om zich verder te ontwikkelen bij AZ. We hebben er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Dos Santos

AZ heeft vrijdag jeugdspeler Dabney dos Santos (16) tot de zomer van 2016 vastgelegd. De middenvelder van AZ Onder 17 is bezig aan zijn vierde seizoen in de AZ Jeugdopleiding. Donderdag contracteerde AZ al zijn talentvolle ploeggenoot Achille Vaarnold.

“Dabney is een middenvelder met een goede passing en een enorm atletisch vermogen”, omschreef zijn trainer Michael Buskermolen de kersverse contractspeler van de Alkmaarders. “Door zijn goede techniek kan hij ook op snelheid tegenstanders passeren.” Dos Santos kwam in het verleden uit voor Zeeburgia.

“We zijn erg tevreden dat we binnen korte tijd twee grote talenten voor langere tijd hebben vastgelegd”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Donderdag tekende Achille, nu Dabney. Wij hopen deze spelers te helpen bij de volgende stappen in hun loopbaan. Het eerste doel is Jong AZ, daarna volgt als hij het goed doet de weg naar het eerste elftal.” Bron: AZ.nl

 

4 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  26 januari 2013 at 12:27

  Wie nu nog denkt dat AZ niet actief bezig is met het contracteren van nieuwe en eigen spelers is nu wel uit de droom geholpen mag ik hopen. Eigen spelers, zoals Ali Messaoud, die buiten de boot vallen hebben allemaal hun terechte of onterechte redenen of een mix daarvan.

  • De echte supporter

   26 januari 2013 at 14:12

   Keesk ik ben het met je eens. Ze zijn lekker bezig op de achtergrond voor een toekomstig az

 2. Azforever

  26 januari 2013 at 14:41

  Ik word hier wel allemaal blij van!

 3. iPjotr

  26 januari 2013 at 17:32

  Jeugdopleiding AZ is fantastisch op weg naar een mooie toekomst voor ons Allen!
  Onthou de namen van deze twee boys!
  Mooi dat ze NU tijdig worden vastgelegd, gaan we een hoop plezier aan beleven.
  AZ van 2016 staat al in de steigers.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *