Verbeek tevreden na 4-1 overwinning op VVV

By
Updated: januari 26, 2013

Gertjan Verbeek heeft zijn ploeg gecomplimenteerd na de ruime uitzege op VVV-Venlo. AZ boekte in Limburg een 1-4 overwinning en is na vrijdag weer terug te vinden in het linkerrijtje. Op het grasveld van VVV waren de punten het belangrijkst, stipte Verbeek aan. Hij bleek echter ook tevreden over het optreden van AZ.

“Voetballen op de manier zoals wij dat willen, was bijna onmogelijk op dit slechte veld”, zei de Deventenaar in gesprek met Eredivisie Live. “Als we dan drie punten pakken met een prima uitslag, is dat een compliment waard.” Nadat Adam Maher zijn ploeg op voorsprong zette, kwam VVV na rust langszij via Uche Nwofor. Danny Gorter bracht AZ vanaf elf meter weer aan de leiding, waarna de Alkmaarders uitliepen naar een comfortabele overwinning.

Het deed Verbeek goed om te zien dat zijn team zich herpakte na de gelijkmaker. “VVV wilde alleen maar tegenhouden en bij balverlies meteen terugzakken. Belangrijk was dat we meteen de 1-2 maakte na de 1-1. Daardoor hielden wij de scherpte”, analyseerde de trainer, die met AZ de maximale score haalde uit de twee duels in 2013. AZ bivakkeert momenteel op de achtste stek. Volgende week staat een ontmoeting met middenmoter FC Groningen op de rol. Bron: Soccernews.nl

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *