FIFA stelt AZ in gelijk in ‘zaak-Pellè’

By
Updated: januari 25, 2013

Parma moet AZ op korte termijn de openstaande schuld van een miljoen betalen, plus de opgelopen rente op dat bedrag. Dat heeft de FIFA bepaald.

AZ had een zaak aangespannen nadat de Italianen verzuimden het volledige transferbedrag van Graziano Pellè over te maken. Daarin is de club nu in het gelijkgesteld. Parma kan nog wel in beroep gaan bij het sporttribunaal CAS, meldt het Algemeen Dagblad.

Pellè stapte in 2011 over van AZ naar Parma. Afgelopen zomer verkaste hij op huurbasis naar Feyenoord. Eerder deze maand trokken de Rotterdammers de Italiaanse aanvaller definitief aan. AZ liet direct beslag leggen op het geld dat richting Parma zou gaan. De club hoopte zo alsnog aan het geld te komen.

“Zodra wij door de instanties in het gelijk zijn gesteld in de zaak-Pellè, kunnen wij het bedrag eventueel via Feyenoord opeisen. De beslaglegging heeft geen negatieve gevolgen voor Feyenoord”, zei algemeen directeur Toon Gerbrands op 7 januari.

3 Comments

 1. De echte supporter

  25 januari 2013 at 11:15

  mooi dan komt het geld eindelijk binnen. Handig gedaan zo…

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  25 januari 2013 at 13:29

  Triest dat het op deze manier moet.

  • Jeroen

   25 januari 2013 at 13:47

   Inderdaad heel triest, maar ben wel blij dat we het geld eindelijk krijgen. Nu dat van Medunjanin nog en dan is het weer goed.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *