‘AZ troeft Engelsen af en haalt per direct Belgisch jeugdinternational’

By
Updated: januari 25, 2013

AZ is druk bezig met het versterken van de selectie. De komst van Willie Overtoom wordt vrijdag afgerond en volgens het Algemeen Dagblad gaat de club uit Almaar ook de Belg Jonas Heymans aan de selectie toevoegen.

De negentienjarige verdediger heeft al gesprekken achter de rug met AZ, net als een medische keuring. Middlesbrough uit de Championship was eveneens in de race, maar Heymans kiest bewust niet voor het geld maar voor zijn ontwikkeling als voetballer.

Bij zijn huidige club Lierse SK dreigt Heymans buiten de boot te vallen omdat de zusterclub van de Belgen recent veel Egyptische spelers bij de club heeft gestald. Mede daarom hoeft AZ voor hem geen transfersom te betalen. Heymans kan in Alkmaar een 3,5 jarig contract tekenen.

Bron: Voetbalzone.nl

10 Comments

 1. De echte supporter

  25 januari 2013 at 09:10

  ik ken hem niet, maar klinkt goed.

 2. Mike

  25 januari 2013 at 09:11

  Rare transfer weer een linksback zal Wijnaldum niet gaan bijtekenen ? Of zien ze Wijnaldum als een Centrale verdediger. Denk en hoop het laatste denk dat omdat hij bij Jong AZ ook altijd als Centrale verdediger word opgesteld. Want Straks hebben we 4 Linksback deze jongen, Haps, Gorter en Wijnaldum.

  Kan deze jongen niet Maar wel positief dat hij Gratis is en dat het een jeugd international is en dat Middelbrough hem wilt en hij is nog jong. De nieuwe Poconoli ?

  Nu nog een linksvoor en we zijn klaar. en volgend jaar Gouweleeuw binnen hallen en misschien nog Kali

 3. oma

  25 januari 2013 at 10:40

  vind jij Gorter z`n geweldige linksback dan?

 4. Raya

  25 januari 2013 at 12:20

  Volgens mij wordt Wijnaldum idd gezien als centrale verdediger. Vanavond speelt hij ook op die plek als ik het goed heb.

  • Jeroen

   25 januari 2013 at 13:49

   Inderdaad Wijnaldum wordt meer gezien als centrale verdediger dan een linksback.. Moet eerlijk zeggen dat ik deze speler niet ken, dus ben benieuwd. Gouweleeuw maakt de overstap naar AZ dus niet? Althans die kans lijkt me kleiner.

 5. Mike

  25 januari 2013 at 14:55

  Al bekend wanneer deze jongen gaat tekenen ????

 6. iPjotr

  25 januari 2013 at 22:27

  Gouweleeuw werd als heilige neergezet, maar t is niet voor niets dat hij niet veel speelt bij v basten. Afgelopen zaterdag werd hij er akelig uitgelopen.
  Heijmans speelt ook weinig, maar mag transfervrij vertrekken, kun je niet veel op verliezen. Een jeugdinternational, dus een beetje ballen zal hij heus wel kunnen!

  • Mike

   26 januari 2013 at 00:10

   Ja hij spelden weinig door die Egyptische baas ofzo een raar verhaal en moest daarom altijd met het tweede meedoen daarom mag hij ook transfervrij weg.

   Hij zal vandaag om 13.00 gaan tekenen samen met Willie

 7. luc

  27 januari 2013 at 11:15

  niet te snel negatieve en onjuiste kommentaar geven hij is 11 maal gestart en ook volledig de wedstrijd uitgespeeld en meermaals ingevallen in het eerste elftal en steeds een meer dan degelijke prestatie neergezet

 8. Gerrit Vooijs

  27 januari 2013 at 20:18

  Toch denk ik bij mijzelf, waarom kan AZ zelf geen goede linksback opleiden?

  Laten we nu eerlijk zijn, de jeugdopleiding kost een paar centen maar wat komt er nu helemaal uit?
  Gudmundsson presteert eindelijk een beetje in zijn 5e !! jaar bij AZ.
  Maher natuurlijk Maar voor de rest breekt er helemaal niets door………. het hele 1e team is bij elkaar gekocht. Tja, dan moet je als jeugdopleiding je toch eens achter de oren gaan krabbelen.

  Wijnaldum ging tegen VVV 2x gruwelijk in de fout. 2 zuivere strafschoppen veroorzaakt door dom verdedigen van Wijnaldum werden VVV onthouden.
  Daar tegen hield hij 1x Nwofor met een uiterste inspanning v/h scoren af met zijn goede been.
  Duidelijk is in ieder geval dat Wijnaldum géén centrumverdediger is want hij heeft maar 1 been zoals tegen VVV pijnlijk duidelijk werd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *