Wijnaldum vervangt Viergever tegen VVV

By
Updated: januari 24, 2013

Giliano Wijnaldum heeft vrijdag, in de uitwedstrijd tegen VVV Venlo, een basisplaats bij AZ. Dat heeft trainer Gertjan Verbeek van de Alkmaarse club laten weten. Wijnaldum vervangt Nick Viergever, die wegens een schorsing niet beschikbaar is.

Op de officiële website van AZ noemt Verbeek de 20-jarige Wijnaldum de ‘logische vervanger’ van Viergever. “Hij heeft het maandag bij Jong AZ naar behoren gedaan. De spoeling is achterin wel erg dun geworden, want Thomas Lam verblijft in Finland vanwege familieomstandigheden. Daarom komt Ridgeciano Haps bij de wedstrijdselectie. Als er nog een centrale verdediger uitvalt, moeten we schuiven. Dirk Marcellis zou ook in het centrum kunnen spelen”, zegt de coach van de Alkmaarders.

Verbeek vindt de wedstrijd tegen VVV Venlo voor zijn elftal van groot belang. “Het gat tussen VVV en AZ is niet zo groot, dus voor beide ploegen is winst noodzakelijk.” Bron: FCUpdate.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  24 januari 2013 at 15:44

  Prima! Aan Wijnaldum om te laten zien dat hij er klaar voor is. Ik denk dat hij het wel goed gaat doen tegen VVV. We moeten sowieso winnen om in een mooie ‘flow’ terecht te komen, maar ook om afstand te nemen van de gevarenzone.

 2. De echte supporter

  24 januari 2013 at 18:41

  Mooi, ben wel blij met wijnaldum als basis. Nu wel hopen dat hij het waar gaat maken

 3. Mike

  24 januari 2013 at 19:40

  Word wel moeilijk denk tegen VVV hoor met zo’n verdediging, Als jonge jongen wil je toch niet naast een Reijnen en Gorter staan in de verdediging. Maar ja Reijnen gaat wel elke week beter spelen vond hem tegen Vitesse er echt weer uit springen net als de vorige keer tegen Vitesse. Verder spelden Gorter ook zijn beste wedstrijd tegen Vitesse Maar ondanks dat heb ik totaal geen vertrouwen in Gorter zie Wijnaldum 10x liever.

 4. Gerrit Vooijs

  24 januari 2013 at 20:40

  Had Lam eindelijk een kans om zich te bewijzen, kan hij door familie omstandigheden niet spelen. Die jongen leeft niet onder het goede gesternte…….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *