Overtoom is niet de opvolger van Maher

By
Updated: januari 24, 2013

De overgang van Willie Overtoom van Heracles Almelo naar AZ is slechts nog een kwestie van tijd. Alleen de handtekening van de middenvelder ontbreekt nog en zodoende kan Gertjan Verbeek er bijna van uitgaan dat zijn middenrif van nieuwe impulsen wordt voorzien. De komst van de 26-jarige Kameroens international wekt echter het idee dat AZ nog een middenvelder kwijt gaat raken.

Overtoom wordt in Alkmaar echter niet gezien als opvolger van de door PSV begeerde Adam Maher. “De eventuele komst van Willie Overtoom staat volledig los van de toekomst van Adam Maher bij de club”, benadrukt directeur Earnest Stewart in gesprek met het Algemeen Dagblad. “In dat kader: ik heb hier de laatste tijd niets meer over vernomen van PSV.”

Overtoom ziet zichzelf ook niet als vervanger van Maher. “Die indruk heb ik niet gekregen bij de gesprekken die ik heb gevoerd. Op zichzelf is dat een logische gedachte, maar volgens mij gaan ze er bij AZ gewoon van uit dat hij blijft en dat we straks samen op het middenveld kunnen spelen.” Bron: Voetbalzone.nl

6 Comments

 1. iPjotr

  24 januari 2013 at 11:57

  Zou me niet verbazen als Falkenburg richting Heracles gaat.

  • Jeroen

   24 januari 2013 at 11:59

   Prima toch! Ik zie liever Overtoom dan Falkenburg spelen bij AZ. Mag overigens wel hopen dat Overtoom snel zijn minuten mag maken bij AZ. Ben wel benieuwd hoe Verbeek dat gaat oplossen op het middenveld.

 2. Michiel

  24 januari 2013 at 13:01

  AZ hoopt zich snel te versterken met Willie Overtoom. Trainer Gertjan Verbeek ziet de middenvelder van Heracles Almelo graag naar Alkmaar komen. “Willie kan op zeven of acht posities uit de voeten”, zegt hij op de officiële website van de Alkmaarders.

  Verbeek kent Overtoom goed. Eerder werkte hij bij Heracles Almelo al samen met de international van Kameroen. “Op de training bij Heracles deed hij het zelfs als keeper soms heel aardig”, grapt Verbeek. Daarna serieuzer: “Net als Adam Maher heeft hij een ontzettend goed spelinzicht, waardoor hij op veel posities een hoog niveau kan halen.”

  “Hij heeft een groot uithoudingsvermogen, een goed schot en is creatief. Wij willen hem halen voor de vier posities voorin: op de vleugels, als spits of als diepgaande middenvelder. Hij zou een welkome aanvulling zijn voor onze selectie. Ik vind dat de concurrentie moet toenemen om zo collectief een hoger niveau te halen”, zegt Verbeek op het digitale thuis.

  Bij de komst van Overtoom blijft het mogelijk niet. “Het kan heel goed zijn dat er nog meer spelers bijkomen. Jeffrey Gouweleeuw? Daarvoor moet je bij Earnest Stewart zijn. Maar dat lijkt een gepasseerd station. We zijn verder aan het kijken. Graag willen we in iedere linie een versterking. We zijn druk bezig. Wie op de nominatie staan om te vertrekken? Niemand van de basis.”

  DOEI FALKENBURG 😉

 3. de echte supporter

  24 januari 2013 at 13:33

  Falkenburg je kan gaan. je bijdrage was te beperkt. je kwam niet uit de verf. ook niet op de momenten dat je het kon laten zien.

 4. Michiel

  24 januari 2013 at 14:00

  Het enige goede wat ik me van Falkenburg kan herinneren is zijn goal vorig jaar tegen Udinese, jammer. Als hij die momenten vaker zou hebben gehad was het echt een goede speler voor AZ geweest.

 5. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  24 januari 2013 at 14:55

  Ik hoop dat Verbeek met deze uitspraak zijn beleid om weinig te rouleren met spelers op alle posities een beetje laat varen. Bijvoorbeeld Frank de Boer doet niet lullig met bepaalde spelers en zet ze gewoon op de bank of op de tribune ondanks dat ze in de basis stonden of zelfs veel geld krijgen betaald. En zijn succes lijdt er niet onder. Ik zie Ajax weer als de voornaamste titelkandidaat door deze gedurfde aanpak van hem en de hoge druk op zijn selectie om te presteren. Wie gaat nu Fischer uit de basis spelen? Maar hij gaat er ook zo weer uit als hij niet meer presteert. Ik hoop echt dat er zich meer renderende spelers bij AZ ontwikkelen door het ‘laten staan’ beleid een beetje los te laten. Dan heeft Willie Overtoom posities genoeg waarop hij zich kan bewijzen. En bewijst hij zich niet, dan lekker op de bank of op de tribune ook als is hij international van Kameroen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *