AZ neemt Overtoom per direct over van Heracles

By
Updated: januari 23, 2013

AZ en Heracles Almelo zijn het eens over de transfersom van Willie Overtoom. Dat bevestigt voorzitter Jan Smit tegenover Voetbal International. De spelverdeler zelf is op een paar kleine dingen na rond met de Alkmaarders en vertrekt na afronding per direct uit Almelo.

‘Dinsdag hebben we een goed gesprek gehad en het is op een paar dingen rond’, vertelt Overtoom. ‘We zijn het nog niet eens over een paar kleine dingen, zoals de contractduur en de inhoud daarvan, maar dat gaat goed komen.’

Overtoom stond in de belangstelling van verscheidene clubs, maar AZ gold vanaf het eerste moment als prioriteit. ‘Ik merkte gewoon heel graag dat AZ mij wilde hebben en ik heb er een goed gevoel bij’, aldus de international van Kameroen.

Door de komst van Overtoom bij AZ lijken de Alkmaarders te anticiperen op het mogelijke vertrek van Adam Maher. De talentvolle middenvelder wordt zoals bekend begeerd door PSV en heeft zelf aangegeven graag naar Eindhoven te willen vertrekken. Bron: VI.nl

 

15 Comments

 1. Jeroen

  23 januari 2013 at 14:09

  Goeie zaak! Laat hem maar zo nu en dan even een wedstrijdje meepakken zodat hij alvast goed kan wennen. Vanaf volgend seizoen op de positie van Maher.

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  23 januari 2013 at 14:34

  Met de te verwachten vertrekken van Adam Maher, Ali Messaoud, Erik Falkenburg èn waarschijnlijk Maarten Martens is dit geen onoverbodige luxe. Keerzijde is wel, nu zijn ze er alle vier nog, alhoewel er twee (nog) geblesseerd zijn. Ik zou wel eens willen weten wie die andere clubs zijn die Willie Overtoom ook begeerden maar achter het net vissen. Iemand enig idee?

  • iPjotr

   23 januari 2013 at 14:52

   Vast PSV, maar was in hun ogen te duur 🙂

 3. Azforever

  23 januari 2013 at 14:56

  Top aankoop! Kan wel eens de smaakmaker van AZ worden.

 4. Michiel

  23 januari 2013 at 15:16

  Wie zegt dat Martnes weg gaat? Elke keer als andere clubs scouts sturen is hij geblesseerd!

  • Jeroen

   23 januari 2013 at 16:09

   Dat is ook het grootste probleem van Martens. Hij heeft steeds een blessure! Echter, AZ moet hem aan het einde van dit seizoen wel verkopen als ze nog wat geld willen ontvangen voor hem. Daarnaast verdient Martens een behoorlijk salaris, dus het zou voor beide partijen goed zijn als hij vertrekt.

 5. gerard

  23 januari 2013 at 15:53

  Zonder meer een meerwaarde voor het team van AZ.
  Maher is wat completer in die zin dat hij verdedigend sterker is maar qua diepgang vind ik Overtoom beduidend sneller in de schakeling met een sterke passing.
  Ook zijn vrijetrappen zijn van die gehalte dat er zo geen bij AZ rond loopt en dan heb je er ook nog eentje bij die zelden een penalty mist.
  Mocht Martens blijven zou ik als AZ toehappen mocht er een bod van rond de 9 miljoen uitkomen van een noodlijdende club uit het Zuiden.

 6. Mike

  23 januari 2013 at 16:57

  Waarom bied AZ Falkeburg niet bij Heracles aan.
  Goeie aankoop kan de corners en vrijtrap dan nemen want die gaan nog steeds bar slecht.
  Elm er af hallen en overtoom in zijn plaats en dan hebben we een dodelijke middenveld lekker aanvallend

 7. Edward Neering

  23 januari 2013 at 18:24

  Goede aankoop! Goed vrijetrappennemer, penalties, en creatief, hij kent Verbeek, Kan ook als vevanger voor Henriksen en Elm even los van Maher.Ik vind Victor Elm zwaar tegenvallen, slordig en weinig rendement voor de goal. Henriksen is degelijk maar niet zo sprankelend als gepresenteerd maar misschien heeft hij meer tijd nodig.

 8. vvdne

  23 januari 2013 at 19:50

  TOP aankoop! Meteen opstellen! Mis Wernbloom, Elm en Martens… (niet dat hij die overtreft, maar beter dan wat er nu loopt. Al ben ik best tevreden over Maher, maar dat is een jankerd)

 9. Maarten

  23 januari 2013 at 20:01

  Wat een top aankoop in de plaats van elm. Ondanks dat hij goed speelt maar Willie is beter. En dan elm vaak laten invallen of misschien linksvoor of zeg ik nu iets geks……….

 10. Mike

  23 januari 2013 at 20:09

  Overtoom overtoom Willie overtoom

 11. Gerrit Vooijs

  23 januari 2013 at 20:33

  Prima speler voor AZ. Ben wel benieuwd hoe Gertjan hem gaat inpassen. Mogelijkheden genoeg want Overtoom kan op 10, kan op de plaats van Elm en kan ipv Gudmundsson. Het mag duidelijk zijn dat Overtoom wel een basisplek opeist want hij is 26 en wil zijn dagen niet op de bank gaan slijten.

 12. de echte supporter

  24 januari 2013 at 07:59

  Ik ben blij met deze overname. Overtoom vind ik echt een speler die bij AZ past

 13. Mark

  24 januari 2013 at 16:11

  drie en een half jaar jongens!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *