Klinkende zege AZ op zwak Vitesse: 4-1

By
Updated: januari 20, 2013

Voor het eerst in vier maanden heeft AZ in de Eredivise weer een thuiszege geboekt. Vitesse werd met 4-1 verslagen.

AZ was vanaf het begin de beter ploeg, maar voor de rust waren de Alkmaarders ondanks kansen van Altidore en Beerens nog niet in staat de ban te breken. Van Aanholt kreeg de enige kans namens de bezoekers,  maar hij faalde van dichtbij.

Na de pauze nam AZ eenvoudig afstand, vooral dankzij Altidore die koppend de 1-0 en 3-0 maake ne met een intikker de 4-0. Beerens zorgde van dichtbij voor de 2-0. Vitesse, dat de in de Afrika Cup actieve Bony nodig miste, redde de eer via Kakuta, die zich in de slotfase door de Alkmaarder verdediging wurmde.

10 Comments

 1. Maarten

  20 januari 2013 at 08:30

  Hele mooie wedstrijd hopelijk is dit het begin van een come-back

 2. De echte supporter

  20 januari 2013 at 10:07

  Ik vind de kop van het artikel misleidend. Nu heeft az gewonnen en dat komt omdat vitesse zwak was. Ja ze miste bony… Maar az combineerde goed, zette vaak de aanval in. Dit in tegenstelling van vitesse. Die speelde met angst, durfde haast niet aan te vallen. Ja toen ze 4-0 achter stonden. AZ had de wedstrijd ond comtrole. Kortom niet door zwak vitesse. Ik vind dat az hiermee tekort wordt gedaan. We vergeten dat bereends al twee keer had kunnen scoren, maar dat na liet. Vooral die mogelijkheid begn tweede helf. Hij lag toch voor het intikken. Twee of drie keer heeft estaban moeten redden. Uiteraard gaat een groot compliment naar altidore, maar laten we vooral niet vergeten dat hij twee keer op een grandioze wijze werd aangespeeld door gudmunson. Wat speelde die goed. Hij had an mij de man van de wedstrijd mogen zijn. Hij speelde echt voor het team.
  Ja en dan maher…. De wedstrijd begon en ik dacht oh je we krijgen een one man show van maher, want die wil zich profileren om een transfer af te dwingen naar psv. Dat viel gelukkig mee. Achtein stond het ook goed, maar gorter. Ik weet het niet..ik vind hem niet echt goed. Ik zelf ga voor wijnaldum.
  Of heb ik door de kou een andere wedstrijd beleefd.
  Gelukkig, ndanks de koude wind in het stadion, waren er wel ruim 16.000 supprters die az ondersteunde.
  De tweede helft was minder koud, hahah we moesten opspringen voor de doelpunte, ja dan stroomd je bloed lekker door hahah.
  In de pauze werd er muziek gedraaid om mee te zingen en te bewegen, dus ach het was koud, maar we hebben een geweldig az gezien, die overtuigend heeft gewonnen en niet door een zwak vitesse.!!!

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   21 januari 2013 at 01:46

   Ik begrijp waarom Roy Beerens bij Heerenveen een bankzitter was geworden, het is meer geluk dan wijsheid dat hij zijn goal meepakt. Ik blijf erbij dat zijn rendement veel te laag is en het echte goalgetter instinct mist.
   Mijn vertrouwen in Gertjan Verbeek als een toegewijde trainer blijft staan en ik hoop dat hij zoals Frank de Boer zijn ploeg de achterstand op de hoger geplaatsten op de ranglijst kan doen slinken de komende weken en een comfortabele plek in de subtop kan bereiken.
   Ik ben blij dat De Echte Supporter weer eens lekker en blij slaapt vannacht!
   Groeten uit een door tropisch weer overgoten Paraguay!

 3. Maarten

  20 januari 2013 at 11:33

  Ja dat klopt maar ik vond gorter gisteren ook erg goed spelen hoor

 4. evert

  20 januari 2013 at 12:25

  Een woord geweldig!!! wat heb ik zitten genieten, ik weet niet wat ik zag. Iedereen maar dan ook iedereen was bloedfanatiek. Ik wil even Elm eruit lichten, die vent heeft ongelooflijk in dienst van het elftal gespeeld, onzichtbaar maar volledig in dienst van het elftal. Het enige minpuntje is toch onze zwakke verdediging, maar aan de andere kant verdedigde die ook weer fabelachtig uit hahahahaha. Tuurlijk hoop ik dat dit de omekeer is, maar één nacht vorst maakt nog geen winter hahahahah iedereen gefeliciteerd met deze mooie overwinning!!

 5. Jay

  20 januari 2013 at 13:47

  Er was vooraf weer een hoop commentaar op de keuze van Verbeek voor Gorter en Gudmundsson, maar wat heeft het goed uitgepakt! Nu maar hopen dat ze deze vorm vast kunnen houden, dan kan het nog best een leuk seizoen worden.

 6. Gerritvooijs

  20 januari 2013 at 17:42

  Bij de rust had ik een slecht gevoel. De wedstrijd was een kopie van de wedstrijd tegen Twente………
  Toen Beerens ook nog alleen voor de keeper faalde zakte mij de moed in de schoenen.

  Maar gelukkig bleef AZ doorgaan en hield dat vol tot 4-0. Na de 4-1 was AZ plotseling geheel uit haar doen maar redde Esteban. Die fase toonde nog maar eens aan hoe broos dit AZ nog altijd is.

  AZ moet nu nog 2 wedstrijden winnen om het zelfvertrouwen weer aan de norm te krijgen zodat het een tegenslag kan verwerken.
  AZ staat nu 3 punten boven de nacompetitie en 3 punten onder de Playoffs.
  Er is dus veel te winnen maar ook nog veel te verliezen ………

  Laten we tot vrijdag maar uitgaan van de winst 🙂

 7. iPjotr

  20 januari 2013 at 21:48

  Een aantal spelers zijn zeker vaste bezoeker van deze geweldige website.
  Zaterdag waren juist de verguisde spelers gebrand om het ongelijk van menig forummert te bewijzen. Nog niet eerder ze zo zien spelen. Hopelijk niet eenmalig.

  • Jeroen

   20 januari 2013 at 23:08

   Bedankt! Leuk compliment.

   Inderdaad Beerends, Gudmundsson, Elm en Gorter speelden echt een hele goede wedstrijd. Laten we hopen dat ze dit kunnen volhouden.

 8. ronny

  21 januari 2013 at 13:14

  zo goed was die elm niet hoor,die vond ik de slechtste man op het veld

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *