Viergever: ‘Ik wil een stap hogerop’

By
Updated: januari 18, 2013

Nick Viergever is wellicht begonnen aan zijn laatste seizoenshelft in het tenue van AZ. De centrale verdediger, tevens aanvoerder in Alkmaar, wil zijn in 2014 aflopende contract niet verlengen en denkt zodoende aan een nieuwe werkgever.

“AZ en ik hebben wel gesproken en de intentie om te blijven was er wel. Maar we zijn er niet uitgekomen dus gaan we verder kijken”, reageert de 23-jarige Viergever tegenover RTV Noord-Holland. “Ik wil graag een stap hogerop. Maar eerst wil ik met AZ het seizoen goed afsluiten, de beker winnen en Europees voetbal halen.”

De verdediger heeft al een zoekgebied vastgesteld, maar deze houdt hij nog voor zichzelf. “De clubs die belangstelling hebben getoond weten wat ik kan. Als de tijd daar is maak ik de juiste keuze”, sprak de speler. Trainer Gertjan Verbeek rekent gezien de nieuwe ontwikkelingen op een transfer komende zomer. Bron: Voetbalprimeur.nl

10 Comments

 1. Jeroen

  18 januari 2013 at 19:08

  Geef hem eens ongelijk met het huidige beleid van AZ. We mogen blij zijn als we de playoffs bereiken. Zal mij niks verbazen dat 020 een bod gaat uitbrengen. Die zien hem als de perfecte vervanger van Alderwereld.. of hoe die dweil ook heet.

 2. Maarten

  18 januari 2013 at 19:26

  Viergever het ga je goed! Ik snap dat je weg wilt. 6 miljoen strikje deromheen

 3. De echte supporter

  18 januari 2013 at 20:08

  Ja ik snap viergever wel, maar zo langzamerhand vraag ik me af waar ik naar kijk als ik in het afas stadion zit. Misschien moet ik dan maar voor de tegenstander komen. Als hij weggaat gaat er weer een mooi az-er weg.

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  19 januari 2013 at 02:02

  Eerlijk gezegd verbaast het me dat hij nog niet eerder is weggekaapt. Dat hij ‘er niet uitgekomen is’ houdt domweg in dat hij al beter kan krijgen dan wat AZ hem kan bieden. Het zou een illusie zijn om te denken dat hij niet al een paar keer gepolst is door andere clubs.

 5. Evert

  19 januari 2013 at 13:27

  Hahahahah weer een aanvoerder weg…………… dit is lachen met een zure smoel. Ik begrijp zijn standpunt wel, maar het is treurig dat middelmatige spelers zoals Maher en Vieregever en niveau van AZ al te laag vinden, dat geeft ons wel te denken over het beleid van AZ dat zwaar amaturistisch is, ander clubs spelen daar handig op in om verdeeldheid te zaaien. Is het niet PSV dan wel Ajax. Het heeft alles te maken met imago problemen van AZ “een opleidingsclub” ???? of toch mee willen doen in de top??? Je mag het zeggen als je het weet, één ding weet ik wel beide tegelijk kan niet. Ik weet ook niet hoe het verder moet maar op deze manier word het voor AZ een lange koude winter en dat doet pijn voor een AZ suporter als ik…………………….brrrr koud

  • iPjotr

   19 januari 2013 at 13:49

   Dan weet je meteen wat er in het kopke van maarten M speelt.
   Als hij fit wordt wil hij het zinkend schip zo snel mogelijk verlaten.
   Markus Henriksen zal zich afvragen hoe dom hij kon zijn, om bij deze “opleidingsclub” te tekenen.

 6. De echte supporter

  19 januari 2013 at 14:39

  Ja ben er mee eens maarten m gaat ookzosnel mogelijk weg, maar hij heeft een probleem namelijk de man van glas

  • Jeroen

   19 januari 2013 at 15:04

   Martens moet sowieso eind van dit seizoen vertrekken. Ook zijn contract loopt in 2014 af. Dus als we nog geld willen vangen….

 7. Gerrit Vooijs

  19 januari 2013 at 17:18

  Logisch, AZ is idd een opleidingsclub met een budget van 25 miljoen. Ajax 65, PSV 55, Twente 45, Feyenoord 40, Vitesse 35-45 miljoen hebben gewoon veel meer mogelijkheden als AZ.
  Alleen héél goed scoutingswerk zoals die van Heerenveen bv kan AZ Europees voetbal opleveren. Nederland gaat een Europese plek kwijtraken en met de komst van Vitesse betekent dat niets anders dan dat AZ niet elk jaar Europees gaat spelen.

  Gewoon de realiteit.

 8. Maarten

  19 januari 2013 at 22:53

  Nou misschien na vanavond niet meer 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *