Verbeek: ‘Ik denk dat het geld in Eindhoven op is’

By
Updated: januari 17, 2013

Gertjan Verbeek maakt zich niet druk om de uitlatingen van Adam Maher. De jonge middenvelder liet afgelopen week weten dat hij nog deze maand naar PSV wil en dat hij daarbij rekent op medewerking van AZ. “Ik lees dat PSV vijf miljoen heeft geboden. Als daar nog iets bovenop komt, vind ik dat AZ me moet laten gaan.” De uitlatingen van zijn middenvelder neemt de coach van AZ voor lief.

“We kennen de ambities van Adam en daar is niks mis mee”, vertelt Verbeek in het Noordhollands Dagblad. “Hij mag ze ook uitspreken, zoals hij nu weer gedaan heeft. Dit spel zal de komende twee weken nog wel doorgaan. Wij kunnen pas ja of nee zeggen als we een serieus schriftelijk bod van PSV binnen hebben. Dat is nog altijd niet gebeurd. We hebben één telefoontje van Marcel Brands gehad. Hij noemde een bedrag van 2,5 miljoen euro plus een percentage bij doorverkoop. Nou, dat heb ik vorig week al gezegd: zo’n bedrag valt niet serieus te nemen, het is zelfs een belediging voor Adam. Dat hoeft PSV niet eens te faxen.”

Het Eindhovens Dagblad claimt dat PSV een nieuw bod zal uitbrengen, van maximaal zes miljoen euro. “Het is muisstil”, reageert Verbeek. “Er zit totaal geen schot in. Ik denk dat het geld in Eindhoven op is. Dus Adam moet niet bij ons zijn, maar bij PSV. Voldoet die club aan onze voorwaarden, dan gaat Adam naar PSV en ben ik de eerste die hem feliciteert. Ik snap dat Adam gevleid is door de interesse van PSV. Dat was ik zelf vorig jaar ook, toen een club belangstelling voor me had. Maar AZ wilde me niet laten gaan. Nou, prima, dat recht heeft de club, want ook ik heb een contract tot 2015. De volgende dag trok ik mijn voetbalschoenen aan en ging ik weer over tot de orde van de dag.” Bron: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. Jeroen

  17 januari 2013 at 11:34

  Is dat de reden dat je dit seizoen met minder passie AZ aan het coachen bent? Je had dus liever afgelopen seizoen de overstap willen maken naar een andere club…..

  AZ moet gewoon haar poot stijf houden en niet akkoord gaan met zes miljoen. Ik bedoel vorig seizoen riep onze TD dat Maher nog 12 miljoen waard was… kan mij niet voorstellen dat dit ineens 6 miljoen is.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   17 januari 2013 at 13:38

   Die sneer naar Verbeek vind ik niet terecht als het waar is dat hij door oververmoeidheid met zijn auto de vangrail heeft geraakt. Verbeek is nou eenmaal geen meedogenloze wisselaar van spelers zoals dat wel in PSV en Ajax gebeurt. Vorig seizoen werkte dat, dit seizoen niet maar uiteindelijk zal het toch gebeuren. Ik geloof wel dat Verbeek oprecht zijn best doet met het team. En wij zijn de stuurlui aan wal.

   • de echte supporter

    17 januari 2013 at 14:28

    Keesk, ja ik ben ook kritisch op Verbeek. ik vind dat hij niet enthousiast is en dat ook niet overdraagt op de groep. Maar ik wil met je mee dat hij oprecht met het team bezig is. vermoeiheid tegen de vangrail, dat klopt. maar ik wil dat wel in een ander perspectief plaatsen. Hij hoefde niet naar die wedstrijd, dus aan een oververmoeide trainer hebben we als az ook niets. Zo zou verbeek ook kunnen denken. dus keesk ik ga voor een del met je mee, maar niet geheel. eb laten we wel zijn hij is ook een mens en zal waarschijnlijk ook wel eens aan psv denken, dat beinvloed hoa dan ook zijn werk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *