Van Gaal: ‘We hebben niet verdiend gewonnen’

By
Updated: april 11, 2009
Van Gaal: 'We hebben niet verdiend gewonnen'

AZ-coach Louis van Gaal sprak na de gewonnen wedstrijd tegen NAC (0-1) van ‘een betere tegenstander’. “We hebben niet verdiend gewonnen, maar dat vind ik niet erg”, gaf de oefenmeester op de persconferentie aan.

Hij refereerde daarmee aan de twee overwinningen die NAC eerder dit seizoen op de Alkmaarders boekte. Van Gaal vond zijn ploeg in die onderlinge duels de betere, nu was dat precies andersom. “Daarom vind ik dit wel erg leuk”, vervolgde de trainer.

“Het leek wel of mijn jongens dachten dat dit de kampioenswedstrijd was. Want op die potjes staat altijd druk. Maar dat was ook deels de verdienste van NAC, dat speelde goed vooruit en met passie. Dat was bij ons veel minder”, constateerde Van Gaal, die vond dat zijn equipe niet goed doorverdedigde. “Daardoor gingen we teveel zwemmen. Al leverde dat niet veel kansen voor NAC op.”

“De tweede helft waren we beter dan de eerste, maar hebben we niet veel kansen gecreëerd. Die beste mogelijkheid was immers voor Kees Kwakman van NAC. We hebben eigenlijk maar één mogelijkheid gehad. En dat was niet eens een kans, maar een fantastische individuele actie van Moussa (Dembélé, red.). Wel was de organisatie de tweede helft beter. Maargoed, we zijn geen terechte winnaar, want dat het NAC moeten zijn”, besloot de oefenmeester. Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *