Maher is duidelijk: ‘Ik wil naar PSV!’

By
Updated: januari 16, 2013

Adam Maher vindt het tijd voor een stap hogerop. Hij wil AZ deze maand nog verlaten. De talentvolle middenvelder heeft zijn hoop gevestigd op PSV.

“Ik wil naar PSV. Punt”, zegt Maher in gesprek met De Telegraaf. “Als er nog iets bovenop het eerste PSV-bod van vijf miljoen euro komt, vind ik dat AZ me moet laten gaan.”

De 19-jarige middenvelder is bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht van de Alkmaarders. “Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad, maar ben ambitieus en kan naar een topclub. Die kans wil ik niet laten voorbijgaan”, aldus Maher.

Bij monde van technisch directeur Marcel Brands heeft PSV al laten weten Maher graag te willen overnemen. De liefde is wederzijds. “Ik wil naar PSV. Punt. Dit is voor mij de ideale tussenstap om de Europese top te halen. En het is tijd om weer voor de prijzen te strijden.”

Maher werd ook in verband gebracht met Ajax. Zou hij niet de ideale opvolger zijn van Christian Eriksen? “Dat is een goede vraag, maar dan ben ik weer een half jaar verder”, zegt Maher. “Van de PSV’ers heb ik enthousiaste verhalen over de club gehoord. Ajax zou zeker geen straf zijn, integendeel, is ook een topclub en in Amsterdam bij me om de hoek. Maar ik heb nog niets gehoord. Dus daarom zeg ik nu: PSV.”

De aanvallende middenvelder zegt nog niet uitgeleerd te zijn bij AZ. “Uitgeleerd is niet het goede woord, maar door te verhuizen, betere spelers om me heen en de druk van het áltijd moeten winnen, denk ik me als mens en speler bij PSV wel veel sneller te ontwikkelen. Bij AZ zijn er de laatste jaren zoveel spelers vertrokken dat we wéér in een opbouwfase zitten. Het duurt nog minimaal een jaar voordat we weer een goede ploeg hebben die bovenin kan meespelen.” Bron: Goal

8 Comments

 1. Jay

  16 januari 2013 at 09:28

  Als je hem zo hoort, dan klinkt hij nog best redelijk. Het is jammer dat hij graag weg wil, maar Maher is op dit moment natuurlijk wel te goed voor AZ. Zolang hij maar begrijpt dat AZ de juiste prijs voor hem wil. Als de liefde tussen hem en PSV echt zo groot is, dan lappen ze die 9 miljoen heus wel.

  We gaan het zien, maar ik vrees toch dat Maher deze winter nog vertrekt. Hopelijk dan wel ruim op tijd, zodat wij ook nog wat versterkingen kunnen halen, anders gaat het niveau wel erg omlaag.

 2. Jeroen

  16 januari 2013 at 09:34

  Hahaha sinds wanneer gaat een speler bepalen voor hoeveel geld hij mag vertrekken? 5 miljoen en een beetje….. We zijn geen filantropische instelling

 3. Geert

  16 januari 2013 at 10:05

  Verkopen voor 9 miljoen, daar vervolgens Gouweleeuw, van Dijk en Gudelj voor halen en de rest in zak stoppen.

  • Mike

   16 januari 2013 at 21:13

   Geert Helemaal mee eens !!!!!!!! Verkoop hem en haal dan 3 toppers er voor terug en die jij noemt ben ik ook mee eens dat kost dan iets van 6 Miljoen bij elkaar en dan heb je nog 3 Miljoen in je zak niet Genoeg Earnest Stewart (wat een waardeloze vent is dat )!

   Opstelling dan voor volgend seizoen:
   Estaban
   Johansson – Van Dijk – Gouweleeuw – Wijnaldum
   Gudelj – Henriksen – Martens
   Lewis/Beerens –Altidore – Aankoop in de Zomer

   En dan in de zomer nog Kali transfervrij ophalen plus misschien nog een talentje uit de Jupiler league die niet zoveel kost (Leroy Labylle !!!!!!!!!!)

   Trainer± Alex Pastoor

   En zo ga je gewoon weer meedoen om de bovenste blekken. Gewoon alles er aan doen om Altidore nog voor een seizoen te houden salaris maakt niks uit je hebt nog wat geld over van Maher en Viergever. EN ZO HOU JE DE SUPPORTERS OOK NIET VOOR DE GEK Stewart !!! want AZ was zo goed bezig om een topper te worden en dat willen we graag zo houden altijd met de bovenste 6
   meespelen is een haalbaar doel. We zien gezond nu dus je mag best wel wat geld uitgeven en niet altijd achter de feite aanlopen wat we nu doen

   Snap Maher ook wel hoor, Maar omdat zo vaak in de pers te gooien is toch echt onzin en voor een Nederlandse club is hij normaal gesproken niet haalbaar. Dus daar moet Maher gewoon mee dealen hij weet toch hopelijk zelf wel dat hij de grootste talent van Nederland is.

 4. Mike

  16 januari 2013 at 10:46

  Krijg met de dag meer een hekel aan dat rot joch

 5. oldfan

  16 januari 2013 at 12:42

  Blijkbaar denkt een speler te bepalen wat een andere club voor hem moet betalen en moet AZ daar maar genoegen mee nemen. Als hij een goede 1e helft had gevoetbald zou ik me er wat bij kunnen bedenken maar het was niet!! constant en soms zelfs slecht. Hij krijgt niet de symphatie van het AZ-volk nu hij zo geringschattend omgaat met de club. Misschien wel spel want als AZ hem aan zijn contract houdt heeft hij het weer niet gezegd en is het geen straf om bij AZ te voetballen.Ik kijk graag naar voetballers die zich willen leeg knokken voor hun club,hij hoort niet tot deze groep.

 6. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  16 januari 2013 at 12:44

  Op zich begrijp ik Adam Maher wel. Hij spreekt voor zijn eigen verlangens en vormt zijn redenatie naar gelang het hem uitkomt. Echter als andere vergelijkbare spelers een vermogen moeten kosten kan hij niet verlangen dat AZ hem voor een ‘appel en een ei’ laat gaan. Daarbij verkleint hij de mogelijkheden van AZ door zijn geringe actieradius. Verhuizen naar het buitenland wil hij niet dus laat hij voor AZ slechts twee clubs over om mee te onderhandelen. AZ doet er misschien verstandig aan om rustig af te wachten wat er bij Ajax gebeurt. Ze zijn niet geliefd bij de fans maar zijn ondanks alles wel een goed betalende afnemer geweest de laatste jaren. Laat PSV nog maar even lekker gaar koken en dat naïeve mannetje lekker in de waan laten. Ik ben nog altijd teleurgesteld in Adam Maher dat hij PSV niet maant met een marktconforme prijs over de brug te komen. Als hij bijvoorbeeld zo goed zou zijn als Lionel Messi dan zou AZ toch helemaal getikt zijn om hem voor vijf miljoen te laten gaan!? Je bent zeker nog niet uitgeleerd ook al ben je een groot voetbaltalent.

 7. Evert

  16 januari 2013 at 20:51

  Dit is precies wat je krijgt! ik geef hem geen ongelijk, de ambities die hij nastreeft zijn helaas niet meer aanwezig bij AZ……………………………….

  who next????

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *