‘PSV wil ver gaan voor Maher en rekent op akkoord’

By
Updated: januari 14, 2013

PSV verwacht dat Adam Maher dit kalenderjaar een contract gaat ondertekenen in Eindhoven. De Brabantse topclub hoopt de AZ-speler deze maand al te binden. Mocht dat niet lukken, dan rekent PSV volgens het Eindhovens Dagblad op een overgang in de zomer.

De koploper van de Eredivisie is naar verluidt bereid om ver te gaan voor de negentienjarige Maher. De zuiderlingen zouden deze maand tot negen miljoen euro willen gaan om de jonge middenvelder los te weken bij AZ. “Zo’n speler als Maher gaat lang mee, is het geld waard”, zegt PSV-trainer Dick Advocaat.

Maher maakt in december 2010 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van AZ. De tiener was in de Europa League-wedstrijd tegen BATE Borisov direct trefzeker, waarmee hij de jongste Nederlandse doelpuntenmaker in Europa werd. Dit seizoen maakte Maher in zestien competitiewedstrijden tot dusver vier goals. Bron: Soccernews.nl

19 Comments

 1. Jeroen

  14 januari 2013 at 16:32

  Ik zou niet snappen waarom AZ zou meewerken aan een binnenlandse transfer voor Maher. Kijk bij Moisander had je geen keus, maar bij Maher zeer zeker wel. Er zal genoeg belangstelling zijn vanuit het buitenland en de kans dat je hem voor meer geld verkoopt is zeker aanwezig. Maher kan wel zeggen alleen in Nederland te willen blijven, maar dan moet hij misschien maar gewoon zijn contract tot medio 2015 uitdienen.

 2. Henk

  14 januari 2013 at 16:38

  Ik vind dat ze hem niet moeten verkopen aan een nederlandse club.
  Hij heeft nog een contract tot 2015 en tegen die tijd bied Barca 50 miljoen ofzo 😉

 3. Peejee

  14 januari 2013 at 16:41

  Ontevreden spelers worden contraproduktief. Beter nu verkopen dan door emmeren met zeurende spelers.

 4. Mike

  14 januari 2013 at 16:45

  Zo’n jongen moet je niet aan een binnenlandse club verkopen buitenlandse clubs betalen idd veel meer

 5. Jay

  14 januari 2013 at 16:54

  Voor 9 miljoen en met een doorverkoop percentage, zou ik het toch maar doen. Ik denk dat je in de zomer ook niet veel meer dan 10 miljoen voor hem krijgt en voor hetzelfde geld raakt hij geblesseerd of presteert hij een stuk minder.

  Voor die 9 miljoen kan je meteen Gouweleeuw en eventueel nog een speler kopen, dan hou je nog over ook.

 6. Fortuna

  14 januari 2013 at 17:51

  Niet doen minimaal 12 miljoen laten gaan met doorverkoop percentage

 7. Evert

  14 januari 2013 at 17:56

  Ik ben dat gekeutel met Maher helemaal zat!!! Dit heb je nou als je altijd zo geheimzinnig doet over transferbedragen. AZ dus ES moet gewoon zeggen wat Maher minimaal moet opleveren, zoniet dient hij gewoon zijn contract uit!!! Niet meer gemotiveerd???? dan kom je gewoon 2 jaar op de bank of anders de tribune!! Wat ik hiermee bedoel is dat ze gewoon keihard moeten worden, nu is het Maher en morgen iemand anders en zo blijf je aan de gang. We zijn geen kleuteropvang maar een voetbalclub die elk jaar een prestatie moet leveren! Dat krijg je alleen maar voor elkaar als alles duidelijk is en de touwtjes trak worden gehouden!!! Als je je zelf zoals AZ zegt een opleidingsclub te willen worden van Voetbal BV Nederland, dan moet je niet moeilijk doen en dat jong verkopen, BASTA!! Alleen zijn de suporters het daar ook mee eens??? ik denk het niet!! Wij willen meedoen met de Top!! en dat red je niet met alleen maar leerlingen toch!!

 8. bart

  14 januari 2013 at 18:02

  Ik ben het eens met fortuna 12 miljoen minstens. Dan gouweleew en Overtoom halen

 9. Jorno

  14 januari 2013 at 18:44

  AZ zou toch sowieso als op Jeugdopleider van Maher, een deel van het bedrag krijgen van één grote buitenlandse transfer ?

 10. Gerritvooijs

  14 januari 2013 at 22:04

  10 miljoen is een offer AZ can’t refuse!
  Meer levert een speler van AZ echt niet op.
  AZ is gezond maar is sportief niet in balans. Met de opbrengst van Maher kan AZ elke linie versterken en geld overhouden door overbodige spelers als gorter, Marcellis en gudmunsson af te stoten.

  • Bradje

   15 januari 2013 at 10:06

   Wat een onzin zeg, meer levert een speler van AZ echt niet op. Word er gekeken naar de club waarvoor iemand speelt, of word de speler zelf op zijn meritis beoordeeld, denk je? Volgens mij het laatste, en als je een parel hebt, hoef je m nog niet voor een appel en een ei te verkopen.

 11. De echte supporter

  14 januari 2013 at 23:00

  Voor 10 mljoen inpakken en wegwezen.

 12. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  14 januari 2013 at 23:26

  Dat is goed geld maar is het genoeg en kan AZ zich het veroorloven op dit moment? Zowel nacompetitie voor degradatie als nacompetitie voor Europees voetbal behoren tot de mogelijkheden dit seizoen al zie ik ze alle twee niet gauw gebeuren. Dus wordt het strijden voor een plaatsje in de brede middenmoot en of hij daarin zo gemist zal worden? Het is jammer dat Maarten Martens en Ali Messaoud geblesseerd zijn momenteel dus wie gaat het gat opvullen? Erik Falkenburg!? Een een snel aangetrokken speler of is er nog een geheim wapen uit de jeugd achter de hand?
  En voor iedereen die het buitenland voor Adam Maher verwacht, hij wil daar (nog) niet heen want het is te ver van Diemen. Eindhoven kan blijkbaar net.
  Of hij negen, tien of twaalf miljoen knaken waard is laat ik aan de TD over, die zien ook de interesse en sommen die misschien door andere clubs worden geboden.

 13. i.pjotr3

  15 januari 2013 at 12:55

  PSV wil ver gaan en rekent op en akkoord.
  Marcel B. rekent zich al rijk.
  in de zomer staan er meer clubs voor hem in de rij, zeker als erikson bij 020 vertrekt.
  lekker afwachten en de Beker pakken!!

 14. iPjotr

  15 januari 2013 at 21:08

  Nu op VI: Arsène Wenger is vastberaden: hij wil in de huidige transferperiode flink in de spelersgroep van Arsenal investeren, om de ploeg er weer bovenop te krijgen.
  Ik zou zeggen KOM HEM MAAR HALEN, KAN HIJ ZICH VERBETEREN!

  • De echte supporter

   16 januari 2013 at 06:48

   Helemaal mee eens, dan speelt hij ook niet bij een concurrent van ons

 15. oldfan

  16 januari 2013 at 07:54

  Zn zakenwaarnemer wil vangen en stuurt allerlei berichten de wereld in!!! AZ zal een datum moeten prikken waarmee ik wil zeggen dat het dan niet meer mogelijk is naar een andere club te gaan omdat je dan geen tijd meer hebt om andere spelers te halen.

 16. Peejee

  16 januari 2013 at 09:27

  Heren, dit is gewoon een achterhoedegevecht. Die gaan we niet meer winnen. Vandaag loopt Maher alweer in de Telegrappig te oreren dat hij naar PSV wil. Laten we hopen dat AZ een goeie prijs voor hem pakt. Wij met zijn allen hebben daar helaas geen invloed op ( was het maar waar!). Hoe graag wij het ook anders willen zien. De statistieken geven aan dat we – uitzonderingen daargelaten- ons moeten richten op plek 5 t/m 8. Ik zou het, net als iedere AZ supporter anders willen zien, maar helaas het is niet anders. Shit happens!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *