Verbeek: ‘Ik heb geen aankopen nodig’

By
Updated: januari 11, 2013

AZ Alkmaar-trainer Gert-Jan Verbeek rekent niet op tussentijdse versterkingen. Zelfs ‘zekerheidje’ Jeffrey Gouweleeuw lijkt niet de overstap te maken vanuit Friesland. Verbeek is daar opvallend genoeg niet teleurgesteld over.

“Ik heb geen aankopen nodig”, stelt de Nederland in De Telegraaf. “Tussentijdse versterkingen zie ik altijd in het verlengde van het volgende seizoen.” Gouweleeuw blijft, zoals het er nu uitziet, sowieso tot de zomer nog bij sc Heerenveen voetballen.

Als Nick Viergever tijdens de winterstop niet vertrekt, is dat volgens de coach geen ramp. “We gaan er van uit dat hij (Viergever) komende zomer vertrekt. Het voordeel van Jeffrey nu halen, was dat hij een half jaar eerder de groep, staf en club kon leren kennen. Maar als je de hoofdprijs moet betalen, heeft dat geen zin”, aldus de oefenmeester. Bron: Elfvoetbal.nl

23 Comments

 1. Jeroen

  11 januari 2013 at 12:41

  En hoe wil je volgend seizoen starten dan? De kans dat er een paar basisspelers weer gaan vertrekken is erg groot. Of is dat een probleem voor de volgende coach? Zal mij niks verbazen als hij komende zomer zelf ook de stap naar een andere club gaat maken. In een recent interview gaf hij wederom aan graag in het buitenland te willen werken. Misschien beter voor beide partijen, want het lijkt wel alsof de spelers niet meer door het vuur willen gaan voor Verbeek.

  • Mike

   11 januari 2013 at 15:02

   Ik denk dat ook dit is de laatste jaar voor Verbeek

 2. rucarni

  11 januari 2013 at 15:04

  tijd dat verbeek weg gaat …hij wil zelf al weg en de spelers verliezen het vertrouwen in hem.

 3. De echte supporter

  11 januari 2013 at 17:16

  Eigenlijk had verbeek dit seizoen al moeten vertrekken. De magie is allang weg tussen verbeek en de spelers. Toevallig zag ik foto’s van de spelers in buggy’s. Wat kijkt maher echt …..

 4. Mike

  11 januari 2013 at 18:19

  Ik denk dat we wel een paar nieuwe jongens kunnen gebruiken ..

 5. i.pjotr3

  11 januari 2013 at 18:20

  kom er maar in Pastoor!!!

 6. De echte supporter

  11 januari 2013 at 18:51

  Mee eens laat pastoor maar komen. Ik weet niet of hij goed genoeg is voor az, maar hij wil graag en volgens mij moeten we zo’n figuur hebben

  • Jeroen

   11 januari 2013 at 19:03

   Pastoor is een groot AZ fan en zou erg graag de club willen coachen. Ik zeg laat maar komen!!!

 7. Evert

  11 januari 2013 at 23:48

  Het mag duidelijk zijn dat onze ES en GJV er een potje van maken, Brands moet toch eens achter zijn oren gaan krabben of deze koers de juiste is met deze mannen. De afgelopen jaren is AZ niet handig geweest op de transfermarkt. Men predict steeds jonge talenten te halen???? Welk talent dan???? Alle zogenaamde versterkingen komen toch echt niet uit de verf. Je ziet dat het team volledig uit balans is, het is dan ook niet vreemd dat Maher en Viergever weg willen. Ik maak mij dan ook zeer ernstig zorgen over het voortbestaan van AZ in de eredivisie. Ik ben er van overtuigt dat met het budget van AZ wij de top drie op de hielen moeten zitten. Om alleen maar te investeren in jonge talenten gaat hem niet worden, een team moet juist uitgebalanseerd zijn met jong en oud gediende die op het oude nest terug keren en de supertalenten beter maken!! Zo zie ik AZ in de toekomst

  • Gerrit Vooijs

   12 januari 2013 at 00:02

   Gerbrands is juist de man geweest die verantwoordelijk is voor de matige investeringen. Hij heeft bewust gekozen om eerst gezond te worden en het sportieve element op het 2e plan gezet.

   Ook nu AZ gezond is houdt hij zijn hand op de knip. Geen paar ton extra voor Gouweleeuw, dan maar een half jaartje wachten.

   Het zegt veel over de geringe financiële ruimte die AZ heeft.
   AZ heeft nu de 6e begroting en de playoffs lijken dit en komend jaar het maximaal haalbare voor AZ.
   Daar zullen we maar aan moeten wennen……..

  • rucarni

   12 januari 2013 at 10:52

   eindelijk hier ben ik het helemaal mee eens …GOED GESPROKEN. thanks

  • rucarni

   12 januari 2013 at 10:53

   en dan heb ik het over evert… echt goed gesproken

 8. Gerrit Vooijs

  11 januari 2013 at 23:52

  Grote eensgezindheid onder de volgers 🙂 Goed, aan alles komt een einde en dus ook aan het tijdperk van Verbeek.
  Hopelijk krijgt hij alle neuzen nog 1 x in dezelfde richting en spelen we nog nacompetitie!

 9. Peejee

  12 januari 2013 at 08:50

  Zal het echt nou zoveel schelen als je moet werken met 18,20 of 25 mln als begroting? Er komt natuurlijk ook een factor geluk bij. Dat hebben we namelijk gehad na het DS tijdperk. Met die begroting stonden we vorig seizoen ruim boven clubs met een groter budget als ons. Helaas zijn het altijd de grotere clubs die jou het geluk niet ‘gunnen’ en de beste spelers ophalen. Kortom de 6e begroting van de eredivisie geeft geen enkele garantie op resultaat. Wij zien AZ graag in de top maar de werkelijkheid is helaas anders.

 10. De echte supporter

  12 januari 2013 at 10:19

  In het tijdperk van DS hadden we ook andere coaches en ook talenten. Ik begrijp niet waarom viergever, maher, altidore, elm niet meer groeien onder verbeek. Ik zie viegever niet meer doorstoten naar voren, maher speelt soms een zeer hoede wedstrijd, maar meestal niet. Altidore verliest weer de afwerking, begin ging het goed. Martens blijft geblasseerd? Hum duurt erg lang, vooral al iedereen dagelijks door een computer heen gaat qua fitheid. Volgens mij match de friese stugheid niet met het gewenste warme AZ. Wat ik ook betwijfel of dat er nog steeds zo is. Spelers willen weg. Ik zie weinig vrolijkheid op he veld en bij de coach. Sorry jongens ik ben niet zo tevreden over het huidige AZ. Blijf natuurlijk supporter, maar vind dat we niet alleen op het veld een jas hebben uitgedaan, maar ook vanuit bestuur/beleid/coach
  Kortom ik maak me ook zorgen over het tweede deel van de competitie.

 11. rucarni

  12 januari 2013 at 11:01

  de chemie is totaal over … de supporters zijn ook klaar met AZ en ONZE club speelt niet meer zoals we dat graag zien ,,de balans is totaal weg en de spellers hebben geen geloof meer in de toekomst daarom hoor je dat ze nu weg willen…..Gerbrandy is een centen pikker en geeft niks uit …maar daardoor staan we nu wel 12 e en spelen geen europa league meer…. KOST ONS DAT NIET MEER ????? de balans tussen oudere spelers en jeugdige spelers is totaal we …ik zou zeggen Verbeek en Gerbrandy …hou de eer aan jezelf en stap op.

  • Jeroen

   12 januari 2013 at 13:20

   We mogen best kritisch zijn, maar blijf het wel vanuit juiste perspectief bekijken. Zonder Gerbrands bestond AZ waarschijnlijk niet meer. Hij heeft ontzettend veel goede zaken gedaan voor de club. Misschien moeten wij een pas op de plaats maken en realiseren dat DSB tijdperk de komende jaren niet terug gaat komen. Gerbrands heeft bij mij ontzettend veel krediet en ik hoop dat hij nog lang blijft.

   Waar het nu (volgens mij) fout gaat is bij de vertaling van het beleid naar de dagelijkse gang van zaken. Stewart haalt spelers waarvan ik denk hoe kom je erop. Goed voorbeeld is Gorter en was hij ook niet verantwoordelijk voor Reijnen? Ik snap niet dat als het beleid is om jonge spelers op te leiden en met winst te verkopen, dat je dan met spelers komt zoals Gorter en Reijnen. Daar heb je niets aan en ze houden alleen maar de ontwikkeling tegen van de jeugdspelers. Kortom, wat mij betreft mogen we een andere TD krijgen. Eentje die wel de vertaalslag kan maken.

   Daarnaast is Verbeek dit seizoen te stug. Hij ziet dat het niet werkt, maar blijft toch bij zijn basiselftal. Natuurlijk geef je zo vertrouwen aan het team, maar dit gaat te ver. Op een gegeven moment moet je durven om jeugdspelers op te stellen. Die wachten nu ook al zo lang dat ze twijfelen aan hun toekomst bij AZ. Er moet dus nu worden ingegrepen anders kan je wel veel geld investeren in je jeugd, maar als ze geen kans krijgen dan zijn ze snel weg.

   Ook moeten we niet vergeten dat we onder Van Gaal een soortgelijk seizoen hebben meegemaakt. Het jaar erop werden we kampioen. Laten we dus gewoon achter onze club staan en hopen op een betere koers in de toekomst.

 12. De echte supporter

  12 januari 2013 at 14:50

  Ik sta achter de club maar graag een nieuwe TD en coach

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   12 januari 2013 at 18:43

   En ik sta achter De èchte supporter en als die zo loopt te morren dan moet er wel wat aan de hand zijn en ik wil niet dat hij zich een delerium drinkt! Want zonder de echte supporter geen AZ.
   Dus de koers veranderen naar boven of verandering van stuurlui!
   Al staan de beste natuurlijk aan wal… 😉

   • De echte supporter

    13 januari 2013 at 21:30

    keesk dank je voor het vertrouwen. Wel leuk dat je anaf de andere kant van de wereld de top club az volgt en ook nog regelmatig reageerd.

 13. Mike

  12 januari 2013 at 16:42

  Jij ken wel met willen Verbeek ik wil nieuwe aankopen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *