‘Kans groot dat Viergever in de zomer vertrekt’

By
Updated: januari 11, 2013

Gertjan Verbeek gaat er vanuit dat Nick Viergever komende zomer vertrekt bij AZ. Dat zegt de trainer vrijdag in De Telegraaf. Om die reden had hij graag gezien dat Jeffrey Gouweleeuw, zijn beoogde opvolger, al deze winter naar Alkmaar gekomen was. Hij had dan een half jaar kunnen wennen, zodat hij er in de zomer zou staan.

“Nick Viergever wil niet bijtekenen, dus gaan we er – om nog iets aan hem te verdienen – van uit dat hij komende zomer vertrekt. Het voordeel van Jeffrey nu halen, was dat hij een half jaar eerder de groep, staf en club kon leren kennen. Maar als je de hoofdprijs moet betalen, heeft dat geen zin”, zegt Verbeek, die zich er inmiddels bij neergelegd heeft dat een winterse komst van Gouweleeuw niet haalbaar is.

Om dezelfde reden dat Gouweleeuw nu niet komt, lijkt Adam Maher niet naar PSV te gaan. “PSV moet niet alleen de marktconforme prijs betalen, maar ook een bonus, omdat hij halverwege het seizoen weggaat. In de zomer gaat de bonus eraf”, legt  Verbeek uit. “Maar dan kan de marktconforme prijs weer hoger liggen…” Bron: FCUpdate.nl

7 Comments

 1. Mike

  11 januari 2013 at 11:01

  Doe die jongen een beter bod Miss accepteert hy het hoop wel dat hy blyft ..

 2. Jay

  11 januari 2013 at 11:34

  Maher en Viergever zullen sowieso vertrekken en de kans dat Altidore vertrekt lijkt me ook groot. En dan denken we dat we het dit seizoen al moeilijk hebben, hoe moet dat volgend seizoen, als echt alle “ster” spelers zijn vertrokken?!

 3. Mozes

  11 januari 2013 at 11:50

  Niet alleen die spelers. Kijk hier is

  Contract tot:

  2013

  Erik Heijblok
  Erik Schouten
  Giliano Wijnaldum
  Kevin Luckassen
  Ali Messaoud
  Terell Ondaan
  Joris van Overeem
  Ridgeciano Haps
  Jeffrey Ket

  2014
  Gudmundsson
  Celso Ortiz
  Maarten Martens
  Dirk Marcellis
  Nick Viergever
  Erik Falkenburg
  Etiënne Reijnen
  Paul Kok

  Ik snap niet waarom AZ zo belachelijk langzaam werkt. Wijnaldum breekt door maar zijn contract loopt over een half jaar al af. Fijn is dat.

  Messaoud kan niet opschieten met Verbeek en zal niet verlengen. Viergever wilt ergens anders kijken. Dirk zal vast ook niet willen bijtekenen.

  Blijf het herhalen. Wij hebben de slechtste TD uit de Eredivisie. Steward donder aub op. Waardeloze vent.

  • Jeroen

   11 januari 2013 at 12:39

   Mozes ik kan niet anders dan je gelijk geven. Ik ben tot op heden ook nog niet tevreden over onze TD. Hij begon leuk met spelers als Beerens en Altidore, maar gezien contracten verlengen is hij veels te traag. Of zal AZ ook een opleidingsclub worden voor TDs??

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    11 januari 2013 at 15:40

    Het is mij in ieder geval wel duidelijk dat andere clubs, zoals Feyenoord bijvoorbeeld, het toch beter lijken aan te pakken ook al hebben die ook te maken met spelers die gratis de deur uitlopen.
    Ondanks de kritiek ga ik er van uit dat de TD wel bezig is met de contracten van de spelers. Hoe het allemaal precies zit mogen we naar gissen maar zoals bijvoorbeeld met Thomas Lam is het er toch uiteindelijk van gekomen waarbij er vanuit mag worden gegaan dat er ook belangstelling van andere clubs was.

  • iPjotr

   13 januari 2013 at 13:06

   Wijnaldum,Luckassen en Messaoud mag je wat aanbieden.
   Overige in t rijtje zullen AZ niet beter maken of zijn op hun retour.
   Viergever en Martens willen elders nog een stapje maken.
   Zo slecht doet de TD het niet, waarscchijnlijk zijn er al onderhandelingen en komen die pas naar buiten als er deal is.

   • De echte supporter

    13 januari 2013 at 21:28

    Laten we hopen dat je gelijk hebt iPjotr

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *