Verbeek: ‘Bod PSV een belediging voor Maher’

By
Updated: januari 10, 2013

Een akkoord tussen PSV en AZ over de transfer van Adam Maher naar Eindhoven is nog ver weg. Gertjan Verbeek, trainer van de Alkmaarders, zet zijn vraagtekens bij de ‘marktconforme prijs’ die Marcel Brands in zijn hoofd heeft.

In de ogen van de technisch directeur van PSV is vijf miljoen euro een reële transfersom voor Maher. “Wat een marktconforme prijs is, wordt niet bepaald door Brands, maar door de markt”, zegt Verbeek donderdag in het Noordhollands Dagblad. “En als Brands vijf miljoen een reëel bedrag vindt, waarom betaalde PSV anderhalf jaar geleden dan veel meer voor Kevin Strootman?”

“Die speelde bij Utrecht en had nauwelijks meer Eredivisie-ervaring dan Maher nu heeft. Maher heeft zelfs als heel wat meer Europese ervaring dan Strootman toen had. Daarom is het niet vreemd dat wij aan een veel hoger bedrag denken. En daar bovenop dan ook nog een bonus omdat het om een tussentijdse transfer gaat”, vervolgt Verbeek zijn betoog.

Brands informeerde onlangs naar Maher bij AZ. Een officieel bod bleef uit. Telefonisch liet Brands wel doorschemeren wat PSV in gedachten heeft te willen betalen voor de Oranje-international: 2,5 miljoen euro. “Ik heb Adam gezegd dat ik dat telefonische bod zelfs een belediging voor hem vind. Tweeënhalf miljoen euro plus een percentage bij een doorverkoop.”

Verbeek: “Tweeënhalf miljoen euro voor zo’n groot talent dat zelfs al in Oranje heeft gedebuteerd… ‘Dat hoeven jullie niet eens op de fax te zetten’, zeiden we tegen PSV, ‘want dat valt niet serieus te nemen’.” Bron: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. Jeroen

  10 januari 2013 at 13:20

  hahaha ze zijn gek geworden daar in Eindhoven!!! 2.5 miljoen!! Die Brands was zeker dronken toen hij naar AZ belde. Wat een idioot.

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  10 januari 2013 at 13:49

  Ik wacht nog steeds op de uitspraak in de pers dat Adam Maher zeer teleurgesteld is in PSV en dat AZ eigenlijk gelijk had.
  Persoonlijk ga ik er van uit dat Verbeek de waarheid spreekt, omdat AZ normaal gesproken terughoudend is met dit soort informatie, en behoudens dat het een belachelijk laag bod is, is het ook een lage streek.
  Ondanks dat wordt PSV waarschijnlijk toch wel kampioen, helaas. Misschien dat ze voor de Champions League wel serieus willen investeren in een groot jong talent.
  Een eentje voor het huidige bod en we vergeten deze zeperd, Marcel Brands.

 3. iPjotr

  10 januari 2013 at 15:44

  Ad8m naar Arsenal, zou hem veel beter staan,
  Beter dan een treurig eredivisieclubje uit brabant.
  En waarschijnlijk veel meer bonus voor de geldwolf Lens

 4. fortuna

  10 januari 2013 at 17:34

  Wat een belediging 2,5 miljoen euro gewoon poot stijf houden net als heerenveen altijd doet niet onder de 12 miljoen euro laten gaan.

 5. hAnZ

  11 januari 2013 at 16:34

  Als je het even rekenkundig gaat benaderen zit de gemeente Eindhoven aardig in de richting met hun € 2,5 miljoen;
  Eindhoven heeft 217.000 inwoners. Laten we, gemakshalve, rekenen op gezinnen van 5 mensen komen we op 40.000 huishoudens. Als ze dus de WOZ waarde per huishouden moeten verhogen om Maher te kunnen kopen moet je dus elk huishouden € 50 meer laten betalen en dan krijg je muiterij…
  Einhoven……de stomsteeee…..

  • huh

   16 januari 2013 at 01:39

   Wtf lul jij nou weer Hans?

   • De echte supporter

    16 januari 2013 at 06:47

    Huh dat is duidelijk hanz gaat ervan it da spelers van psv door de gemeente worde gefinancieerd. Hij heeft even uitgerekend wat dat kos per gezin. Handi voor psv met de ondehandelingen om die berekening even te maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *