AZ blokkeert Parma-gelden Feyenoord

By
Updated: januari 7, 2013

AZ heeft maandag een conservatoir derdenbeslag onder Feyenoord gelegd, nadat de voorzieningenrechter te Rotterdam hiervoor aan AZ verlof had verleend. Doel van deze beslaglegging is om de vordering op Parma – omtrent de verkoop van Graziano Pellè in de zomer van 2011 – veilig te stellen.

Door het beslag kan AZ de hoofdsom van de transfer van Pellè naar Italië – plus rente en kosten – via Feyenoord binnenkrijgen. Het wordt de Rotterdammers per direct verboden om gelden tot dat bedrag naar Parma over te maken.

Bij een conservatoir derdenbeslag is de derde-beslagene (Feyenoord) verplicht om alles wat de geëxecuteerde (Parma) van hem tegoed heeft onder zich te houden. Doet de derde-beslagene dit niet, dan kan hij zelf worden aangesproken alsof hij zelf de schuldenaar was.

“Door deze beslaglegging heeft AZ meer zekerheid gekregen over de betaling van het totale geldbedrag dat met de transfer van Pellè naar Italië was gemoeid”, reageerde Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands. “Zodra wij door de instanties in het gelijk zijn gesteld in ‘de zaak Pellè’, kunnen wij het bedrag eventueel via Feyenoord opeisen. De beslaglegging heeft geen negatieve gevolgen voor Feyenoord.” Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. Jeroen

  7 januari 2013 at 22:02

  Goeie zaak! Dokken en wel nu. Mag hopen dat het bedrag gelijk weer geïnvesteerd mag worden 😉

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  8 januari 2013 at 01:51

  Iedereen blij want Feyenoord heeft Pellè binnen, AZ zijn transfergeld eindelijk binnen en die asociale spaghettikaasclub de transfergeld-winst binnen. Eind goed, al goed maar voortaan alleen op vooruitbetaling nog wat verkopen aan die failliete Middenlandse Zee clubs.

 3. De echte supporter

  8 januari 2013 at 06:57

  Ik had dit voorspelt in een vorig artikel. keesk formeel heeft az nig geen geld, ze blokkeren dat 010 het bedrag kan overmaken. Parma moet toestemming geven die miljoen plus kosten eraf te halen en dan wordt het transferbedrag weer vrijgegeven.
  Az pakt dit prima aan. Nu nog een geduld, totdat parma gaat piepen, dan moeten ze wat gaan doen… Nooit meer handelen met dat soort clubs, dat moet de leerschool zijn of het aankoopbedrag met bankgarantie afgedekt te krijgen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *