Messaoud: ‘Ik voel weinig tot geen vertrouwen’

By
Updated: januari 7, 2013

Ali Messaoud staat al sinds 2008 onder contract bij AZ, maar de aanvallende middenvelder kwam tot op heden slechts twee keer uit in het shirt van de club. De Amsterdammer van Marokkaanse afkomst is niet tevreden over de kansen die hij bij AZ heeft gekregen en haalt uit naar Gertjan Verbeek. “Ik ben van mening dat ik meer verdien”, zo liet Messaoud weten aan SoccerNews.

“Mijn doel van dit seizoen was en is nog steeds om de concurrentie aan te gaan met die selectie van achttien spelers en daar mijn plek in te veroveren. Vanuit die positie wil ik steeds meer minuten maken en mezelf laten zien”, aldus Messaoud. “Voor mijn gevoel ben ik persoonlijk op de goede weg, ik laat zowel op de trainingen als in de wedstrijden met de beloften zien dat ik toe ben aan een kans in het eerste elftal. Alleen tot nu toe heb ik die niet of nauwelijks gekregen.”

“Uiteindelijk blijft het zijn keus, alleen ben ik van mening dat ik wel meer verdien dan dat ik op dit moment heb gekregen en dat is niet alleen mijn mening”, zo luidt het antwoord van Messaoud op de vraag of hij vindt dat Gertjan Verbeek te weinig gebruik van hem maakt. “De relatie tussen de trainer en mij is normaal. We kunnen door één deur, laat ik het daarop houden. Ik probeer hem iedere dag te overtuigen van mijn kwaliteiten, maar soms is het vermoeiend om niks te horen van een trainer als je de ene na de andere goal maakt. Naar mijn mening ben ik op de goede weg.”

Messaoud zegt niet het gevoel te krijgen dat de Verbeek vertrouwen in hem heeft, terwijl hij wel heeft laten zien dat hij kwaliteit heeft. “Ik voel weinig tot geen vertrouwen. Ik ben twee jaar topscorer in de voorbereiding geworden en volgens mij ben ik de speler met de meeste goals ooit in de AZ-beloften. Als je dan geen eerlijke kans krijgt spreekt dat je als trainer niet echt veel vertrouwen uit in een speler vind ik.”

De 21-jarige middenvelder kampt al lange tijd met een blessure aan zijn knie, maar kon volgens de medische staf van AZ gewoon doorspelen en trainen. Hij besloot toch een MRI-scan te laten maken een daaruit bleek dat de blessure erger is dan aanvankelijk gedacht werd. “Na 6 weken revalideren bleef ik last houden aan de buitenkant van mijn knie en daar heb ik mee doorgetraind en gespeeld tot aan de winter. Het zou niks ernstigs zijn volgens de medische staf.”

“In de winterstop wilde ik toch een MRI-scan laten maken en daaruit bleek dat er wel degelijk wat aan de hand was. Er zat een scheurtje in mijn meniscus van de eerder opgelopen knieblessure. Ik lees op meerdere sites dat ik opnieuw geblesseerd ben geraakt maar dat is niet correct. Nu lijkt het alsof ik weer een nieuwe blessure heb en een blessuregevoelige speler lijk en dat is bij mij juist niet het geval. Ik ben twee keer zwaar geblesseerd geweest, mijn kaakbreuk bij mijn debuut (KNVB Bekerduel tegen FC Groningen op 22 september 2011, red.) en die knie dus door een tackle. Maar ook hier zal ik sterker uitkomen.”

Messaoud beschikt bij AZ over een aflopend contract en was al in gesprek met de club om deze te verlengen. De speler en zijn zaakwaarnemer Salvador de Miranda hebben de onderhandelingen echter gestaakt vanwege te weinig perspectief bij de club. “We waren nagenoeg akkoord. Ik zie echter geen perspectief bij het eerste elftal van AZ. Er is te weinig vertrouwen om mijn contract te verlengen. Natuurlijk is het nog steeds een droom om te slagen bij AZ. Ik zou de supporters graag terugbetalen voor hun vertrouwen, maar als je de kans niet krijgt moet je gaan nadenken en kijken waar je je weer verder kan ontwikkelen als speler.”

“Op dit moment is het voor mij het allerbelangrijkste om fit worden, dat zal als alles goed gaat rond de 6 weken gaan duren. Daarna wil ik keihard door blijven werken om me te bewijzen voor de trainer. Mocht het zo zijn dat er geen verandering komt in mijn situatie, dan is het voor mij tijd om te denken aan een nieuwe uitdaging. Dan kan ik hopelijk elders wel laten zien wat ik kan, ook op een hoger niveau daar ben ik van overtuigd. Ikzelf weet wat ik kan en waar ik toe in staat ben. Ik geloof heilig in mijzelf”, zo besluit Messaoud, die verschillende nationale selectie van Nederland doorliep, maar definitief voor Marokko heeft gekozen. Hij debuteerde al in het Olympische elftal van Marokko en hoopt in de toekomst op meer: “Ik focus me op mijn verdere ontwikkeling en dan ben ik van plan om mijn droom verder te realiseren: A-international van Marokko worden. Dat ben ik mijn familie en het land verplicht. Bron: Soccernews.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  7 januari 2013 at 14:38

  Mooi en eerlijk interview met soccernews.nl. Jammer dat het zo gelopen is. Ik snap ook niet waarom Verbeek niet eerder een beroep heeft gedaan op hem. Van wat ik heb gezien is het een goede speler en kan op meerdere posities in de aanval terecht.

 2. Nelis

  7 januari 2013 at 16:04

  Balen, maar op zijn positie speelt Maher, en daar kan je gewoon niet omheen. Hij heeft gewoon pech. Maar mocht Maher nou vertrekken aanstaande zomer dan is hij wel de directe invaller van Falkenburg, en als hij dat goed doet verdringt hij Falkenburt zo uit de basis.

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  7 januari 2013 at 16:45

  Dit zat er al dik aan te komen. Je kan als je op je positie de concurrentie met Maarten Martens, Adam Maher en ook nog Falkenburg aan moet gaan wel engelengeduld hebben maar dat het nu wel zo’n beetje ophoudt dat geloof ik wel. Dus logisch dat hij zijn contractverlenging lekker in de ijskast zet want bij andere clubs zijn al verschillende jeugdspelers wel aan de bak gekomen met variërend succes. En hij is alweer 21 jaar oud dus het wordt tijd voor hem. En volgens mij kan hij ook nog op andere posities uit de voeten dus op zich is het wel logisch dat hij het opgeeft. Gezien de instelling van Verbeek is de kans nu erg groot dat hij de club verlaat. Succes alvast.

 4. Mike

  7 januari 2013 at 21:29

  Had al een keer gelezen dat hij zijn contract niet wou verlengen. (beter ook want hij is toch alleen maar geblesseerd). verder las ik daar toen ook dat Wijnaldum wel zou gaan bijtekenen dus zal die bron wel kloppen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *