Maher baalt wederom van AZ

By
Updated: januari 5, 2013

De vermeende belangstelling van PSV in Adam Maher zorgt voor onrust bij de jonge middenvelder. Hoewel de club uit Eindhoven nog geen bod op hem uitgebracht heeft, herhaalt hij in AD Sportwereld dat hij dolgraag de overstap wil maken.

“Ik zie een overgang naar PSV als een grote sportieve vooruitgang. Ik hoop dat AZ mij deze kans niet ontneemt, omdat ze per se de hoofdprijs willen ontvangen”, zegt Maher. Hij vindt dat AZ hem dit verschuldigd is. “Ik heb jaren in de jeugd gespeeld en tal van aanbiedingen van buitenlandse clubs afgeslagen. Nadat de transfer afgelopen zomer niet doorging, heb ik mij voor honderd procent ingezet. Ook al was ik daar teleurgesteld over en speelde ik soms niet op mijn favoriete positie achter de spits.”

De 19-jarige Maher is teleurgesteld over de manier waarop AZ met de interesse van PSV omgaat. “Zij hebben zich niet gehouden aan de afspraken die ik met ze maakte, toen ik onlangs mijn contract opwaardeerde. AZ zou me direct op de hoogte brengen, als er belangstelling voor me zou komen. Dat hebben ze in dit geval niet gedaan.” Bron: FCUpdate.nl

12 Comments

 1. Karel

  5 januari 2013 at 10:59

  Hoezo is AZ hem iets verschuldigd? Hij heeft gewoon een contract getekend, en AZ mag vragen wat het wil. Omdat je 1 1/2 jaar prima voetbalt wil toch niet zeggen dat de club ineens iets verplicht is. En als je ziet wat PSV en Twente momenteel betalen voor veel mindere spelers dan lijkt het dubbele me niet meer dan reëel en tevens nog een vergoeding bij doorverkoop. Maher hou op met dat gezeur, komt alleen maar door die geldwolf Sigi Lens!

  • Jeroen

   5 januari 2013 at 12:14

   Helemaal met je eens Karel! Die Sigi Lens ziet gewoon weer euro tekens. Ik mag toch echt hopen voor AZ dat ze hun poot stijf houden en gewoon het maximale eruit gaan halen. Mochten ze dat niet doen, dan krijgen ze toch wel ontevreden supporters ben ik bang.

 2. Mike

  5 januari 2013 at 11:44

  Ik wordt een beetje moe van die Maher met ze gezijk van ik wil weg .hou gewoon je bek en hou je bij het voetballen

  • Jeroen

   5 januari 2013 at 12:12

   Helemaal mee eens.. 19 jaar en alleen maar zeuren. Nu verwacht hij ook nog eens dat AZ hem laat gaan voor een vriendenprijs. Doe even normaal!!!

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  5 januari 2013 at 13:26

  We krijgen natuurlijk een door een persmuskiet opgetekend verhaal van één kant te horen waarbij we maar moeten gissen wat de waarheid is.
  Maar één ding moet voor Maher ook duidelijk zijn en dat is dat dit voor AZ óók een unieke kans is om eens talent voor een bijzonder bedrag te kunnen verkopen en daar niet te gemakkelijk over moet denken. Als we vergelijkbare transfers bekijken is het te begrijpen wat AZ doet. Als AZ zich niet aan gemaakte afspraken met hem houdt is dat niet netjes. Misschien dat AZ een ‘low ball’ bod niet als serieuze belangstelling ziet, ook al is het een bedrag van zeven cijfers voor de komma, en het niet nodig vindt hem dan te informeren. Ik denk dat je met je duurste speler ooit wèl heel goed moet omgaan en open kaart moet spelen. Maar goed, ik ben er niet direct bij betrokken maar hoop dat het voor alle partijen goed afloopt ook al zou het treurig zijn als hij naar PSV vertrekt. Het is duidelijk dat Maher niet zo’n grote kerel is als zijn woorden en gedrag doen vermoeden want het buitenland is duidelijk nog te ver van Diemen voor hem. Dat geeft niet, hij is tenslotte pas 19 jaar. Besef dat voor het grotere werk je een speelbal bent geworden van het grote geld. Je voetbalt niet meer op straat.

  • Barry

   5 januari 2013 at 13:59

   Hij is by far niet de duurste speler!!!!

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    5 januari 2013 at 20:19

    Wel wat verkoopprijs betreft.

 4. Barry

  5 januari 2013 at 13:57

  Hij heeft loonsopslag gehad zonder contractverlenging en maar door blijven zeuren!
  Het pedante arrogante kind, want dat is het nog vind zichzelf opeens niet meer waard dan 3 miljoen!
  Eerst wil hij naar ajax nu naar psv morgen naar twente en overmorgen dan toch maar Vitesse!
  Trap onder z’n hol ken die krijgen!
  Wie geeft hem?

 5. Eelco

  5 januari 2013 at 14:37

  Hij heeft na zeuren wel een verbetert contract getekend, en volgend mij met zn volle verstand. AZ heeft hem toen waardering gegeven waar hij zo om vroeg, die hij bij zijn vorige contract, ook met zn volle verstand getekend, niet scheen te hebben. Is dit een probleem waar al die omhoog geschoten voetballertjes die net, in leeftijd tenminste, volwassen ziijn. Ik hoor hier heel hard de stem van die zgn. zaakwaarnemer in door. Die alleen maar roept dat als je je zin niet krijgt, moet je gewoon flink gaan muiten. Vooral heeeel hard in de pers gaan roepen dat je weg wil. Clubs moeten gewoon geen zaken meer doen met spelers die dit soort zaakwaarnemers hebben. Want als je een speler wil hebben die nu zo doet bij z’n huidige club, hoe doet hij bij jou als hij daar weer is uitgekeken
  ik vraag me af waarom AZ in godsnaam dat contract heeft verbetert terwijl ze weten dat hij toch zo snel mogelijk weg wil.

 6. iPjotr

  5 januari 2013 at 17:34

  Volgens mij moet er staan….Lens baalt van AZ, en Ad8m laat zich lekker misbruiken door de “wens van Lens” in de media te verkondigen.
  Jammer dat ’n geldwolf in 89 een vliegtuig heeft gemist 🙁

 7. oldfan

  6 januari 2013 at 07:28

  Maher wil een top-voetballer worden. Dan zal hij juist in dit moeilijke seizoen een voortrekkersrol moeten vervullen. Laten zien dat hij met de druk kan omgaan en AZ hier door heen helpt. Ik zie veel foute passes van hem op medespelers. Doelkanse verprutsen en slechte keuzes maken. Alleen tegen Twente liet hij zien dat er in potentie een goede voetballer in hem schuilt. Waarom? Omdat de winterstop lonkte en hij zich weer in de kijker wilde spelen. Waarom niet het gehele seizoen zo spelen? Toen medespelers geen goal maakte na zijn pas gaf hij een gefrustreerd gezicht voor de camera’s weer. Toneelspel, om te laten voelen dat hij Adam AZ was ontgroeid. Bah!!! Als hij dan zo nodig weg moet vraagt AZ een prijs die naar verhouding juist is gericht naar de toekomst. Het is geen kleuterschool maar een betaald-voetbal organisatie. PSV moet betalen met hun miljoenen en Maher moet nog veel leren om een volwassen man te worden want nu heb ik en met mij velen absoluut geen respect voor hem met zijn onvolwassen gedrag.

 8. Gerrit Vooijs

  6 januari 2013 at 11:30

  Het gaat snel met Maher. Zo snel dat hij vergeet hoe kort hij pas echt bezig is als proffessional.
  Maar enig begrip moet daar wel voor zijn want :
  1] alle TV programma’s en kranten omschrijven Maher als het grootste voetbaltalent van Nederland,
  2] Van Gaal heeft hem al geselecteerd voor het grote Oranje
  3] Ajax en PSV willen hem als stuurman.
  4] last but not least, AZ heeft zijn contract aangepast qua beloning. 19 jaar pas en hij verdiend 5-6 ton !

  Al jullie kritiek is dus makkelijk maar het zijn wel heel erge sterke benen die deze weelde op pas 19 jarige leeftijd al kunnen dragen!

  Nu de kant van AZ: door het aangepaste contract staat AZ ook in een eventuele arbitragezaak erg sterk door alle bovengenoemde redenen.

  AZ wil dus de hoofdprijs ca. 10-12 miljoen euro. Maar met het aflopen van de contractduur gaat daar elk half jaar ca. 2 miljoen van af.
  Hierdoor wordt Maher in alle opzichten de duurste speler van AZ………..

  AZ heeft leergeld betaald met Dembele 14 –> 5 miljoen euro. Die fout mag AZ geen 2e keer meer maken, het moet de transfer smeden als de speler hot is !

  Mocht Maher vertrekken hoop ik dat AZ Gudelj en Vormer kan losweken.

  Mooi middenveld Gudelj Henrikssen
  Vormer

  Vormer heeft bij Feijenoord geen basisplaats en kan bij AZ in de punt naar achteren samen met Gouweleeuw en Viergever/Van Dijk voor de opbouw zorgen.

  Een 2e Maher is er niet dus moet de last verdeelt gaan worden 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *