‘Wijnaldum is nooit te betalen voor ons, het heeft geen zin te speculeren’

By
Updated: januari 4, 2013

AZ doet deze maand zijn best Adam Maher in Alkmaar te houden. Mocht de middenvelder uiteindelijk toch gaan, dan hoopt de club dat het de maximale prijs voor hem ontvangt van PSV, dat geïnteresseerd is. Een deal uitwerken zoals in het verleden werd gedaan lijkt niet aan de orde. In de zomer van 2010 verkocht AZ aanvaller Jeremain Lens aan de club uit Eindhoven en kreeg het Dirk Marcellis in zijn plaats. Zo’n constructie komt er nu niet aan te pas, lijkt het.

Earnest Stewart gaat namens AZ dergelijke suggesties uit de weg, in gesprek met ELF Voetbal. “Wijnaldum is nooit te betalen voor ons. Bovendien heeft het geen zin om te speculeren, dat lijkt me niet verstandig”, stelt de directeur voetbalzaken van de Eredivisionist. Wijnaldums broertje Giliano speelt in het AFAS Stadion en coach Gertjan Verbeek kent hij nog uit zijn periode bij Feyenoord.

Over Maher zegt hij dat het niet zeker is, dat de middenvelder in januari weggaat. PSV is weliswaar geïnteresseerd, maar over en weer kloppen de verhalen niet over een bod dat wel of niet gedaan zou zijn, zo bleek uit opmerkingen van de betrokkenen. “Hoe groot ik de kans inschat dat Maher in de tweede seizoenshelft nog voor AZ speelt? Op dit moment heel hoog”, zegt Stewart er vrijdag over.

4 Comments

 1. Mike

  4 januari 2013 at 14:19

  Jammer ik had deze jonge wel in Alkmaar willen zien maar ja deze jonge is voor AZ zeker te duur

  • Jeroen

   4 januari 2013 at 14:27

   Tja Wijnaldum naar AZ geloof ik echt niet. Inderdaad veels te duur, en daarnaast op dit moment sportief een lagere stap (moeten wel eerlijk zijn). Laten ze bij PSV even bellen naar de gemeente. Die heeft vast wel wat geld beschikbaar voor Maher. 12 miljoen en we praten nergens meer over. Geeft ons wat ruimte om versterkingen te halen. Maher wil te graag weg, dus laat hem dan maar lekker gaan.

 2. Mike

  4 januari 2013 at 15:22

  12 miljoen vind k nog wat weinig dan moet er minimaal een doorverkoop clausule bij . En wijnaldum vind ik totaal. Geen. Speler voor op nr 10 dus ik zou verder kijken lopen zeker jongens rond die beter en goedkoper zijn dan hem .!!.

 3. Tom

  4 januari 2013 at 23:18

  Als AZ nu eerst eens Giliano Wijnaldum een lang contract aanbiedt en een basisplaats geeft, dan kunnen we die over twee jaar voor de hoofdprijs verkopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *