Stewart herhaalt: ‘Europees voetbal blijft het doel’

By
Updated: januari 4, 2013

AZ heeft een teleurstellende eerste seizoenshelft achter de rug. De Alkmaarders gingen als nummer twaalf de winterstop in. Desondanks blijft het behalen van Europees voetbal het doel.

“De doelstelling was Europees voetbal behalen en die blijft overeind staan”, zegt technisch directeur Earnest Stewart op AZ.nl. “Dat zal moeilijk worden, als je naar de eerste vier plaatsen kijkt en ziet hoe wij ervoor staan. Maar in Nederland hebben we play-offs en misschien kunnen we daar een keer gebruik van maken. Plus het feit dat we nog steeds in de beker zitten, dus daar liggen ook weer kansen.” Bron: FCupdate.nl

7 Comments

 1. Jeroen

  4 januari 2013 at 09:31

  Keep dreaming Stewart 😉 Op deze manier gaan we dat echt niet halen. Laatste duel in de beker ging ook niet echt gemakkelijk. Moet je nagaan als we straks wel een Eredivisie club gaan loten, dan liggen we er direct uit.

 2. Jay

  4 januari 2013 at 11:41

  Ik heb er toch ook nog wel vertrouwen in. Als er geen bepalende spelers vertrekken en er 1 of 2 versterkingen komen, dan zijn de play-offs wel haalbaar. Laten we eerlijk zijn, AZ heeft toch echt niet minder kwaliteit dan Utrecht of Den Haag, om er maar een paar te noemen. Die staan nu alleen zo hoog door geluk en vechtlust, dat houden ze vast niet nog een half seizoen vol. En onze pech zal toch wel een keer eindigen en dan gaat het lopen en komen we heus in het linkerrijtje terecht.

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  4 januari 2013 at 13:43

  Misschien weet hij iets dat wij niet weten maar ik weet het nog net zo niet met dat optimisme. In onze AZ poule bungel ik als (te) optimist, en ik niet alleen, onderaan. Het is geen pech dat dit AZ nekt, het is het gebrek aan scherpte en klasse.

  • de echte supporter

   4 januari 2013 at 13:53

   Ja KeesK is bungel ook ergens ver onderaan. Ik zie ons geen europees voetbal halen. Ik geloof niet in een heel ander tweede deel van de competitie. Maar laat ik a.u.b. ongelijk krijgen.

 4. brandon

  4 januari 2013 at 15:01

  Is Stewart dementerende?????

 5. EvertB

  4 januari 2013 at 18:09

  Het bestuur van AZ die altijd heeeeeel realistich is, is volgens mij de weg kwijt!! Blijkbaar veel verstand van betuurszaken maar geen voetbalverstand!! Stewart heeft alleen nog maar geleund op het materiaal dat al aanwezig was voor zijn komst, hij heeft zelf nog geen enkele toevoeging geregeld die een echte waarde voor het elftal is. Financieel behoren we tot de wereldtop, maar sprotief gezien een drama!!

 6. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  5 januari 2013 at 02:16

  De skeptici hebben gesproken… 🙂 Graag halen we ons ongelijk maar dat valt nog te bezien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *